A HírTV megtalálta azt a férfit, aki a hvg.hu által közzétett videón 200 ezer forintot ígért bajai romáknak azért, hogy a Fidesz jelöltjére szavazzanak a múlt vasárnapi időközi választáson – közölte a mno.hu vasárnap délután.

A tudósítás szerint G. Róbert csak pénzért – legkevesebb háromszázezer forintért – lett volna hajlandó elárulni, hogy valójában hogyan készült a felvétel. A pénteken nyilvánosságra került videón még Józsinak szólított G. Róbert azt nem tagadta, hogy az ő házában készült a felvétel, de azt nem hajlandó elárulni, hogy milyen körülmények között. Azt állítja, ő nem vette észre, hogy valaki felvette a beszélgetést – írták.

Az mno.hu szerint a férfi arra a kérdésre, miszerint előre megrendezett volt-e a felvett jelenet, nem adott határozott választ. Azt azonban közölte: ha továbbra is erről az ügyről szólnak majd a híradások, mindenről kitálal, és ezt korábban "odafönt" is elmondta.

A férfi azt is elmondta a HírTV-nek, hogy Baján két családi ház tulajdonosa, de Kecskeméten és Budapesten is van lakása. Állítása szerint büntetve nem volt. Országos hálózatot működtető őrző-védő cégben érdekelt, de hivatalosan betegápolóként dolgozik.

A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.

Az M1 Híradójában vasárnap délben az hangzott el, hogy információik szerint a rendőrségi vizsgálat azt igazolja, hogy hamis, illetve manipulált az a felvétel, amit pénteken tett közzé a hvg.hu.

A 444.hu megkérdezte Gavra Gábort, a hvg.hu főszerkesztőjét, mit szól ahhoz, hogy a HírTV riportja szerint hamis a bajai választási csalásról szóló videó. "Súlyos szakmai hibát követtünk el, amikor olyan címet és leadet írtunk a videót bemutató anyaghoz, amit önmagában a felvétel nem támaszt alá" – mondta Gavra.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: "G. Róbert azonban csak 300 ezer forintért lett volna hajlandó elárulni, hogy valójában kinek a felkérésére készült a videó. "Majd aki a jobb ajánlatot teszi, én az őszintét mondom, nem kertelek ezzel kapcsolatban. Mert hogyha így meg leszek ráncigatva, minden nap a híradóba vagyok, hát akkor legyen értelme is" – nyilatkozta G. Róbert."
Vagyis pénzért vette a Hír tv. ezt a c. nyilatkozatot. Ez aztán nagyon komoly...:)))))))))
És most pont!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Baján egy önkormányzati székért hatalmas cirkusz kerekedett. Ment, és még megy az adok-kapok. Most a "független" rendőrségnél próbálják kideríteni mi is történt, hogy innen a szintén "független" ügyészségen keresztül a "legfüggetlenebb" bíróságon mondják meg, mi történt.
Ez a sok független, nem befolyásolható, pártsemleges tényező vet hatalmas árnyékot az egész ügyre. Akkora árnyékot, hogy ez alól az árnyék alól csak úgy kerülhet ki az ügy, hogy min. 80 évre titkosítják.
És ha ezzel végeztek, de már előtte is, készülve a 2014-es választásokra, mehet tovább a ß@rdobálás, hogy a választástól elmenjen az emberek kedve. Egy kevés résztvevős választás pedig a hatalom megtartását vetíti előre.
Így nézve a dolgokat, ezeknek a videóknak nincs most jelentőségük. Igazi céljuk 2014 tavasza, hogy visszatartsák az embereket a választástól.
varirmag
Engem nem érdekel a videón rögzitett hablatyolás.
De nagyon kíváncsi lennék hogy a NAV mikor végez el egy vagyonosodási vizsgálatot
ennél a "jól szituált, láthatóan,hallhatóan,művelt és tanult " alaknál ???
"Baján két családi ház tulajdonosa, de Kecskeméten és Budapesten is van lakása. "
Ezen kívül, gondolom eltartja ( vagy eltartjuk ? ) a feleségét és az összes gyerekét és gondolom rendelkezik még egy vagy több nagy értékű autóval is.
Szívesen megnézném az adóbevallását 10 évre visszamenőleg ! Bár ezt NAV-nak kellene megtenni !!!
Lehet hogy neki is volt egy "Marismamája ???"
darwin
Nem értek a politikához,de a királyi TV déli híradóját 3/4 részben kitöltötte ennek a videónak a tagadása és a Fidesz mosdatása.A déli híreket nem ezért néztem volna.Ebben az országban több a politika,mint ami normális lenne.
Tootsy
@varirmag: Ugyanezt allitottam fentebb en is: manapsag igencsak huzos dolog akar csak EGY lakast is fenntartani Magyarorszagon, nemhogy 4-et, es abbol egy pestit. (Plane!) Mar a munkaviszonya is cikornyas: az orzo-vedo izomfejeket sokkal jobban fizetik, mint apolokat, ha viszont csak apolokent dolgozik, honnan van megis ennyi penze?

Miert kell a kozvelemenyt teljesen hulyenek nezni?

A NAV-nak most hivatalbol el kene inditania egy vagyonosodasi vizsgalatot.
varirmag
@Tootsy: Hogy honnan lehet ennyi pénze ? Gondolom onnan ahonnan a többinek. Kicsi hazánkban nagyon sok milliomos roma él. Őket nem macerálja a NAV. A rend őrei sem kérdezik honnan van. Itt így mennek a dolgok már vagy húsz éve !

mandiner.hu/cikk/20131011_tolvajkergetok_birok_ugyeszek_batoritjak_a_gyil
Tootsy
@varirmag: A link nagyon jo lehetett, amig "elt", mert mar nem talalhato meg a neten,... Ugy latszik, par embernek kinos, ha emlegetik a gazdagsaga eredetet,...:o(((

Mindenesetre koszonom, hogy segiteni akartal tistabban latni a helyetet,...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.