Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson – írja a hvg.hu. Egy videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt, illetve tűzifát ígér nekik, ha ők és a családjuk is elmegy szavazni.

Ötvenezer forint és két köbméter tűzifa – ennyit ígértek helyi romák egy csoportjának, hogy családtagjaikkal együtt Kovács Csaba fideszes jelöltre szavazzanak a bajai, megismételt időközi önkormányzati választáson. Egy, a hvg.hu birtokába került, valószínűleg október 12-én készült videofelvétel tanúsága szerint 200 ezer forintot át is adott a négy férfinak egy közvetítő, igaz, ez csak – állítólag – a korábbi választás után elmaradt juttatás volt.

Zsigó Róbert, Baja polgármestere azt közölte: pénteken büntetőfeljelentést tett a videofelvétel miatt. Mint írta, a videót bizonyítéknak tekintik arra, hogy megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni a Fidesz.

A baloldal kezdeményezi a bajai választási eredmény megsemmisítését – jelentette be Mesterházy Attila a pénteken nyilvánosságra került felvétel kapcsán. Mint mondta, a választás óta ömlenek az információk arról, hogy Baján tűzifát, pénzt, mobiltelefont, cukrot, lisztet vagy épp közmunkát ajánlottak a rászorulóknak a szavazatukért cserébe. Szerinte elképesztő, hogy ezután Zsigó Róbert Fidesz-szóvivőnek, aki Baja polgármestereként maga is érintett az ügyben, még "van pofája kiállni" nyilatkozni.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Ugyan már, nem ők adták, hanem "valaki." Ezek ilyen névtelen fantomok, kocsival utaztatják a szavazókat, pénzt osztanak, de amúgy tök láthatatlanok, mint a Man In Black. Pedig már a nemzeti inzultációban is szerepeltek, ott például úgy hivatkoztak rájuk, hogy "egyesek szerint", meg "mások szerint."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@bretagne: tök mindegy ki kit köpköd,mert ezen a cigányok kínjukban is röhögnek!
Ezt a békétlen retardált létformát egyetlen palinak köszönhetjük,és sajnos nem először a magyarság történetében.Minden ellenzéki pártocskát ki foggyengíteni okkal,de ok nélkül is a már se nem Fiatal és sohasem volt Demokrata önkényhuszáros vitézkedő.
Orbánnak kell a saját párt,a saját vagyon,a saját határait akarja tologatni a mi és szomszédaink határain túl is,a saját hatalom kiteljesítésén túl is...csak és csak is erről van szó,ezt kell kiszolgálni?...öngyilkos mánia és kényszerképzet áldozatai leszünk ha ez a játszma folytatódhat.
bretagne
@bakegya: Remélem, sikerül valahogy megállítani ezt az őrültséget (őrültet). Fél év van még tavaszig. Hogy mire elég? Reméljük, az ellenzék összekapja magát, ha nem, ebből újra bukta lesz.
bakegya
@bretagne: sajnos roszabb.A szüleinktől gyakran hallottuk:csak háború ne legyen!-az édesanyám egyetlen pár cipőt sem dobott ki,egyetlen falatot sem hagyott a tányérján,és a túlélés minden eszközét,amit ők megpróbáltak igyekezett átadni nekünk.
Amikor már egy kicsit jobb életük lehetett,elmentek!
Hát most a gyerekeink törik a fejüket azon hogy ki kell menni- egy részük már kint él-és normálisan.SAJNÁLOM,DE IGAZUK VAN.
bretagne
@szablyafűrész: Mindent cáfolnak azután beismerik!
bretagne
@bakegya: Ne sajnáld. Én sem akadályoznám meg, ha a gyerekem külföldre akarna menni. Legalább neki sikerül. Ha nincsenek messze, oda tudsz utazni vagy az internet segítségével ezek ma már megoldhatók. Tudom, a távolság rossz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.