A bíróság ismét előzetes letartóztatásba helyezte az ároktői banda házi őrizetből megszökött, Svájcban elfogott két tagját, id. R. Elemért és R. Henriket – közölte honlapján a Fővárosi Törvényszék.

A két férfi október 4-én szökött meg Ároktőről, majd október 9-én fogták el őket a svájci Oftringenben, egy bérlakásban. Mivel hozzájárultak egyszerűsített kiadatásukhoz, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak nem kellett kiadatási kérelmet előterjeszteni. A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai hétfőn késő este hozták haza a két férfit.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a bíróság nem fogadta el a vádlottak azon érvelését, hogy Svájcba munkavállalás céljából mentek. A Svájcból hazaszállított vádlottak előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tart. A végzés nem jogerős, mert a vádlottak fellebbezést jelentettek be.

A bíróság kedden meghozott végzését azzal indokolta, hogy a vádlottak a házi őrizetből megszöktek, velük szemben továbbra is fennáll a korábbi döntés szerinti szökés és elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. A bíróság rámutatott, hogy bár a vádlottak legsúlyosabb kényszerintézkedése azért szűnt meg, mert eltelt a jogalkotó által maximalizált előzetes letartóztatásban tölthető négy év, azonban szökésükkel a házi őrizet szabályait oly mértékben szegték meg, hogy előzetes letartóztatásuk újból elrendelhetővé vált.

Az ügyészség szerint a hattagú ároktői banda 2008-2009-ben tucatnyi alkalommal támadt rá gátlástalan, embertelen módon 70-80 éves emberekre Budapest peremkerületeiben és vidéken. Két idős ember belehalt sérüléseibe, a vádhatóság szerint több másik esetben is megállapítható az emberölés kísérlete.

Az ároktői banda tagjainak ügyében lassan öt éve folyik a büntetőeljárás, ezen belül az elsőfokú büntetőper két éve. Perbeszédében az ügyész néhány hete öt vádlottra javasolt tényleges életfogytiglant.

A Fővárosi Törvényszék a büntetőügyben november 5-én tart újabb tárgyalást, szakértőket hallgat meg. Az ügyben még az idén elsőfokú ítélet születik – írta a törvényszék.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hehe
Napi poén : " Svájcba munkavállalás céljából mentek. " :D
pacsni
akkor ezek a biròk mèg mindig hulyèbbek mint voltak? nemtanultak belole, hogy meglèpnek ezek a gyilkosok ès a haza hozalatuk az nekunk pènzbe kerul? En ezeket az
ugyèszeket is letartoztatnàm ès egyutt bezàrni oket egy cellàba hogy ott szèttèpnèk egymàst. Micsoda hulyèk ezek, ès ezek vègesztek egyetemet? ehez nem kell egyetem, hanem egy kis èsz ami nekik nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.