Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja azt mondta a 180 percnek, hogy nem a Demokratikus Koalíció szervezte a Mesterházy Attila MSZP-elnök október 23-i beszéde alatti skandálást.

Amikor Mesterházy Attila a baloldali ellenzék október 23-ai demonstrációján a mikrofonhoz lépett, sokan az összefogás szót skandálták, ezért a pártelnök egy ideig nem tudta elkezdeni beszédét.

Kerék-Bárczy Szabolcs a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában kifejtette: spontán megnyilatkozásnak tartja, hogy a rendezvényen "összefogást" skandáltak az emberek. A DK politikusa szerint nem valami ellen skandáltak, vagy azért, hogy valaki ne szólaljon fel. Arra utaltak, hogy teljes ellenzéki összefogást szeretnének – tette hozzá a politikus.

Kerék-Bárczy Szabolcs hozzátette: skandáltak a mellette álló MSZP-s zászlót lengető emberek is.

Ezt megelőzően több kisebb baloldali párt és mozgalom vezetője – Bokros Lajos, Kuncze Gábor és Fodor Gábor –, valamint Gyurcsány Ferenc is szélesebb ellenzéki együttműködést sürgetett, bírálta az MSZP és az Együtt-PM választási megállapodását.

Mesterházy Attila a 168 óra honlapjának adott szerda esti interjújában azt mondta: a skandálás szervezettnek tűnt. Arra a kérdésre, hogy gondolkodnak-e válaszlépésen, azt válaszolta: neki nem a demokratikus ellenzéki pártok az ellenfelei. "Mi Orbánt akarjuk legyőzni, nem egymást" – fogalmazott az MSZP elnöke.

Az MSZP elnöke azt is megjegyezte, hogy a beszéde alatt a leghangosabb résztvevőknél csak DK-s zászlókat látott.

Török Zsolt az MSZP szóvivője Facebook-oldalán azt írta: "mi betartottuk a megállapodást, de a DK elnöke és még páran nem".

Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke szintén a Facebookon közzétett bejegyezésében azt írta: "volt olyan megállapodás a pártok képviselői között, hogy nem egymást fogják fikázni a pártok, nem a megállapodásokat minősítik".

Juhász Péter arra is kitért, a DK vezető politikusa hétfőn azzal kereste meg, hogy állítólag "valakik meg akarják hekkelni Gyurcsány beszédét azzal, hogy beleskandálnak". Erre Juhász Péter azt válaszolta: nincs tudomása "senki részéről ilyen szándékról". Volt, aki ezt betartotta – tette hozzá.

Az Együtt-PM társelnöke azt is írta: "a tömegben álló ismerősöknek úgy tűnt, hogy szervezett volt a skandáltatás".

Juhász Péter arra is kitért, hogy egy DK-s politikus neki és másoknak egy beszélgetés során azt fejtette ki, hogy "nem szándékoznak februárig semmiképpen megállapodni, mert előbb növelni akarják a népszerűségüket". Juhász Péter – állítása szerint – azt hitte, hogy a DK-s politikus elszólta magát, s mikor erre utalt, a DK-s politikus jelezte, hogy direkt mondta.

Juhász Péter bejegyzését úgy fejezte be: "összefogást!".

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Bárhogy is fáj az ellenzéknek, de Gyurcsány Ferenc
nélkül soha nem lesz leváltva O.V. !!!
Ezért volt a skandálás !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Ezt a polgári keresztény fél komcsi pártot mint a Fidesz el kell zavarni.
ez ért kell összefogni és nem ott keresni ellenséget ahol nincs Mesterházi úr!
Mert ön és pártja valahogy a lovon fordítva ül .
anonymouse
@magyarbakancs: Döglött mán ez a lú...
Zsuga
@dr. prédikátor: Azért félnek tőle, mert vérbeli politikus, nem a gazdagodás vágya hajtja, hogy ezen a pályán érvényesüljön, kitűnően megtalálja a hangot azokkal az emberekkel, akikhez más vezető politikus nem ereszkedik le, és bármennyire is erőlködtek eddig ellenfelei, nem tudtak rajta igazán fogást találni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.