Mesterházy Attila hosszú ideig nem tudott megszólalni az ellenzéki tüntetésen. A tömeg ugyanis sokáig az "Összefogást" skandálta. Gyurcsány Ferenc a Facebookon írt nyílt levelet neki.

Mint írja, szerinte a kórus nem az MSZP elnökének szólt, szerinte Bajnai Gordon is hasonlóban részesült volna, ha ő az utolsó felszólaló. Szerinte a helyzet az, ami erre késztette az embereket. Bejegyzésében megemlíti, hogy nem állt szándékukban és nem is szerveztek tüntetést ellene.

Íme a teljes bejegyzés:

Sajnálom, ami tegnap veled történt. Nehéz, méltatlan helyzetbe kerültél. Nem gondolom azonban, hogy vádaskodni kellene, hogy ellenséget kellene keresni ott, ahol nincs. Mi sem Neked, sem az MSZP-nek nem akarunk rosszat, hiszen ha ti gyengülnétek, az egyikünknek sem lenne jó. Semmi ilyesmi nem áll érdekünkben. Megnyugtathatlak, hogy eszünk ágában sem volt, ezért nem is szerveztünk semmilyen demonstrációt ellened. A kórus nem Neked szólt, hanem a helyzetnek. Úgy látom, ha véletlenül Gordon lett volna az utolsó felszólaló, valószínűleg ugyanerre a sorsra jut. Hiszen a tegnapi tüntetés belső hangulatára valóban befolyással volt Bokros, Kuncze, Fodor és az én beszédem, és mi tagadás, mi mind a négyen azt mondtuk, amit korábban is képviseltünk, hogy tudniillik az MSZP-E14-PM megállapodás nem fedi le az összes ellenzéki szavazót. Ugye egyetértesz velem abban, hogy olyan igénynek nem lehet eleget tenni, hogy mi ne a saját meggyőződésünket képviseljük, mint ahogy Ti is tettétek? Ennek az ellenkezője önfeladás lenne, önfeladásra pedig nem épülhet tisztességes politika.
Talán mérsékelné indulatodat, ha egy kicsit böngésznél a Facebookon, ahol arra is választ kapsz, hogy valójában kik is skandáltak a tömegben. Csak két példát említek: Rózsa Mihály, a liberálisok elnökségi tagja azt írja, hogy ugyan nem készültek a skandálásra, de bevallhatja, hogy ők kezdték el a kiabálást, vagy utalhatok Zoltai Andrea bejegyzésére is, aki Tolerancia csoportot vezeti, mely szerint őket bizony nem szervezte senki, maguktól kezdtek el kiabálni és velük egyezően kiabáltak a körülöttük álló MSZP-sek, E14-hez tartozók is. Szerintem ne keressél bűnöst. Egyébként meg nincs okunk feltételezésekkel megsérteni a demokraták legelszántabb, demonstrációkon is részt venni képes tízezreit. Nincs ok egymásnak esni, hiszen a résztvevők nem kívántak mást, mint amiről Te is beszélsz, mi is beszélünk, összefogást. Igaz, mi ezt szélesebb körűnek gondoljuk, mint ti, de gyanítom, hogy így van ezzel még sok százezer ellenzéki szavazó is. Ők nem rosszindulatú emberek, hanem aggódnak az ellenzék jövőjéért és tenni akarnak érte.

Változatlan barátsággal és tisztelettel:

Gyurcsány Ferenc

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
A dörzsölt , gaz és veszélyes kormánypárt válaszreakciói miatt a teljes összefogást csak a legutolsó pillanatban lehet és ajánlott megcsinálni . Ha megmutatod a lapjaidat biztos hogy elveszted a partit . :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
A lényeg, hogy a kevesebb néha több. Az összefogásnak azokból a pártokból kell állnia, akikkel a lehető legtöbb választót tudják megszólítani. Gyurcsány lehet még fontos szereplő a politikában, de a legtöbbek fejében még mindig a fidesz által kreált hazug politikát szimbolizálja (amin változtatni akart, de jött a gazdasági válság és a bizalomvesztés). Ezért szerintem nem jött még el az ő ideje.
Vizual
@amaramaistanna: vajon te milyen identitással jelented ki Gyurcsányról, hogy hazudott a diploma ügyben, Megnyert mindent, Hazugságok? Melyek azok ? Talán ha konkrétumokat mondanál mert amiről beszélsz az a te hazugságod. Vagy te több vagy mint a törvény, vagy a bíróság ?Talán eltévesztetted a társaságot. Mert amire hívatkozík Gyurcsány valós lehet. Miért is. A "tolerancia" csoport, ugye meg az a "radikális" liberalista Rozsa Misi. Őt ismerem a netről. A 16 %-s adó bevezetésekor ujjongott, hogy jól járt, mint liberális, mert neki a több mint 300 ezer FT.-s fizetéséhez jól jön a kevesebb adó. Az már igaz, hogy mint volt SZDSZ-s elbukta még a pártját is. De ujjongott a FIDESZ milliókat sújtó intézkedésén. Kattints rá a nevére a keresőben. Ömlik a fórumokról Misi. / ne keressél Misi, nem ismersz !/
tivoli
Sajnálom én is Attila!
Ha ön valóban le akarja váltani Orbán V.-t akkor fogadjon szót Gyurcsány úrnak. Mert mit mondott Ő? Össze kell fogni mindenkinek a cél érdekében. Önök meg mit csinálnak? Összefognak Gyurcsány ellen.
Így Ön és pártja nem fog nyerni (az más dolog, hogy nem is akar, csak jól megélni), az ön vezetésével teljesen ellehetetlenül minden ellenzéki párt, Orbánt erősítendő.
tivoli
@human: Egy biztos, Gyurcsány nem kell a baloldalnak (MSZP-nek), nem kell a jobb oldalnak, erre mit csinál? Pártot. A DK-t. Jól teszi. S ha valaki az Ő politikáját helyesli, őrá fog szavazni, bármit mondjanak azok, akiknek csípi a szemét a népszerűsége. Így megy ez!
evacica
@amaramaistanna: Nem értesz te semmit! Gyurcsány fóbiád az egekbe nyúlik. Gyurcsány nem megélhetési politikus, ha nem hisz abban amit mond és biztos, hogy jobbat akar az országnak mint ami most van. Én is ott voltam, ott mindenki ha úgy tetszik azt kiabálta, hogy ÖSSZEFOGÁS és légy erős MSZP zászlót tartok is! .Te mi a fenét vártál, hogy mit fog ott Gyurcsány mondani, hogy az ö pártja helyett szavazzanak az MSZP re? Igen be akar jutni a parlamentbe és frakciót akar. Miért bűn ez egy párt vezetőjétől? Szerintem Mesterházy viselkedik úgy mint egy sértett primadonna, aki nem ismerte fel a helyzetet és nem reagálta le megfelelően. Világos, hogy neki mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjénél skandálják ezt legjobban Szomorú, hogy Mesterházynak a hiúsága nagyobb mint az országért való felelősége!
sport50
nem az a baj,hogy ezt mondta,írta!!nem jó időpontban,nem jó helyen mondta,ez a baj!!ezzel csak a fidesz-kdnp malmára hajtja a vizet!!azt látja mindenki,hogy csak veszekszenek.nem fognak össze.maguk közt kellett volna elintézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok