Az ingyenes készpénzfelvétel csak azoknak járhat majd, akiknek hó végén nincsen tartozásuk a bankuk felé – írja a Világgazdaság. Közel 3 millió banki ügyfélnek van folyószámla tartozása.

A Világgazdaság szerint a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslat alapján azok a bankok járhatnak jobban, amelyeknél magasabb a folyószámlahitellel rendelkező ügyfelek aránya.

A lap keddi cikkében ismerteti: a törvényjavaslat szerint az ingyenes készpénzfelvétel csak a pozitív egyenleg erejéig jár, így akinek mínuszba kerül a számlája, azt nyugodtan megterhelhetik a hitelintézetek a díjaikkal.

A jegybank adatai szerint félévkor 2,87 millió ügyfélnek volt folyószámlahitel-szerződése Magyarországon, tartozásuk meghaladta a 400 milliárd forintot. Ezt azt jelenti, hogy egy átlagos folyószámla a hónap végén mínusz 141 ezer forintos egyenleget mutat – írja az újság.

Miközben a hónapról hónapra mínuszba kerülő ügyfeleken akár semmiféle veszteségük nem lesz a bankoknak, a jobb anyagi helyzetűeken sokat bukhatnak. A törvényjavaslatban szereplő limitek ugyanis jóval magasabbak annál, amire eddig átlagosan igény mutatkozott.

Az idei első félévben például betéti kártyákkal havonta átlagosan 1,17 alkalommal vettek fel a banki ügyfelek készpénzt, egy-egy alkalommal valamivel több mint 45 ezer forintot. Vagyis az ügyfelek többsége vélhetően elégedett lenne havi egyszeri készpénzfelvétellel is mintegy 50 ezer forint értékben. Jövőre a lehetőséget maximálisan kihasználni képes klienseken tehát a korábbi költségek háromszorosát is le kell majd nyelniük a bankoknak – olvasható a lapban.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Már megint a gazdagok járnak jól. Akárhogy is igyekszem, a zárás után mindig mínuszban leszek. És ezzel az emberek többsége így van.Tehát aki szegény az legyen még szegényebb. Ez a fidesz politikája-semmi más. Köszönöm mindenkinek aki erre a pártra szavazott vagy tervezi hogy rájuk szavaz. A rokkantak, a betegek, a munkanélküliek és az éhező gyerekek nevében is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csikknorisz: (10:25) A törvényben csak az az ügyes, hogy aki hó elején tartozik 30-cal, az első két alkalommal sem tud "ingyen" pénzt felvenni, csak miután megkapta a fizetését. Ez pedig az aktívak többségnél is (hónap) tizedikéig bezárólag történik meg... :)
nmaria
@szaboria1: Akkor neked nagyon sok pénzed van, ha olyan nagyon kemény kamatot fizetsz.
Dr plágium
A Vezír és társai is mínuszban vannak, vagy csak az éhbérért dolgozók?
kkalman
Ismét sikerült helyzetbe hozni saját magukat.
szaboria1
@nmaria: Arra miért nem gondolsz, hogy valaki csak tájékozott. Ma a bankoknál igen bevetett szokás a folyószámlahitel felajánlása is. Az esti híradóban épp azt hallottam, hogy majdnem minden folyószámlásnak van folyószámlahitele is. Ezen még én is megdöbbentem. Akik nyilatkoztak azok is azt mondták van nekik. Tehát az egyszerűség kedvéért megint csak azoknak kedvez az ingyenes pénz felvét akik nagyon jól állnak anyagilag.
kamazuka
ájjjájájájájájájájáj.
A cikk írója egy ma még nem pontosított dologról ír.
a ,,Az ingyenes készpénzfelvétel csak azoknak járhat"
a járhat a mi let volna ha, a nem valóság kategória.Elmélkedés és fikció!
Majd a Magyar-közlöny elolvasása után .Különben is jövőre választások lesznek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.