Poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá a napokban a bajai videoügy több szereplőjét, köztük Király Györgyöt és állítólag Kőrös Gusztávot, a videó egyik készítőjét is, ez alapján a szocialista politikusnak nem volt köze a felvétel elkészítéséhez – írta a nol.hu vasárnap a Népszabadsághoz "különböző forrásoktól" érkezett tájékoztatásra hivatkozva.

A cikk szerint hivatalos rendőrségi források nem erősítették meg, de nem is cáfolták az információt. Király György ugyanakkor a lapnak elismerte, hogy átesett ilyen vizsgálaton, annak eredményéről azonban nem beszélt.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a hazugságvizsgálat a szocialista politikus állításait erősítette, "vagyis az annak ellentmondó Kőrös-vallomásban foglaltak megalapozottságát gyengítette", de ezt az információt hivatalos források egyelőre nem támasztják alá, mivel a rendőrség nem adott tájékoztatást az ügyben.

Kőrös Gusztáv – aki a videobotrány kirobbanása utáni napon lépett ki a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióból – a rendőrségi tanúvallomásában, majd az ATV-nek adott interjújában is azt állította: a videót az MSZP sporttagozatának alelnöke, Király György rendelte meg tőle – idézi fel a cikk.

A nol.hu szerint Király György – aki többször határozottan tagadta, hogy köze lenne a videóhoz – maga kezdeményezett hazugságvizsgálatot saját igazának alátámasztására. A lap értesülései alapján Király György "átment" a hazugságvizsgálaton, a poligráfos kérdésekre adott válaszai szerint nem volt köze a videó elkészítéséhez.

"Amennyiben a Királyra vonatkozó értesülésünk helytálló, akkor az is valószínűsíthető, hogy Kőrös Gusztáv hazugságvizsgálata több ponton azt kellett, hogy jelezze: erős fenntartásokkal érdemes fogadni mind a megrendelő kilétére, mind a videó elkészítésének motivációjára vonatkozó állításait" – olvasható a nol.hu cikkében, amely szerint próbálták megszólaltatni Kőrös Gusztávot, a solti roma önkormányzat elnökét is, de nem érték el.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben, erről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Lesz még ez titkosítva is, ha rossz irányba halad a vizsgálat...
80 évre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
Ezt nem vajazta le rendesen a fidesznyik, ezért sopasch !

A szoci madár tiszta, hol van a többiek vizsgálati eredménye ?
Yoda69
Mar a kezdetekkor is egyertelmu volt csakis a fidesznek all erdekeben egy ilyen video elkeszitese. Jol megszerveztek a csalast, de azert mindenre ok sem gondolhattak.
kukac50
A Fideszt kellene vizsgálni, elterelő hadművelet,
töky
Aki nem látja, hogy ez a barna Kőrös Gusztáv még életében nem mondott igazat, az elég naiv. Ezt meg lehet állapítani hazugságvizsgálat mellőzésével is. ( költségét ráverni erre a gyökérre )
Számomra az ebben az ügyben a megdöbbentő, hogy egy ilyen ostoba cigánygeyerek mekkora belpolitikai botrányt tud csinálni. Orruknál fogva vezeti az agyoniskolázott politikai "ELITET"
rakoczi
A napnál is világosabb kezdettől fogva,hogy ez egy válaszlépés volt arra,hogy az első fordulóban lelepleződött a választási csalás,már csak a megfelelő személyt kellett hozzá megtalálni,akitől jobbat nem is találhattak volna,mint ezt a cigány embert,aki ugye tudjuk,hogy bősz Fidesz szavazó és nem mellesleg rokona az első fordulóban "fuvaros" Lungo Dromos- nak...
...Akik meg az ellenzékben ezt beszopták,azoknak igen is mindnek le kell mondani,mert hogyha ilyen félművelt senkik is megtudják őket vezetni,akkor alkalmatlanok egy ország érdekeinek a védelmére...Legalább a saját becsületüket megmentik,ha nem akkor bukásra vannak ítélve,csak még nem vették észre... :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.