Kövecs Gergő tűzoltó mentés közben zuhant a Rám-szakadékba. Kollégái pszichológus segítségével, felesége és családtagjai pedig egymásban tartva a lelket próbálják feldolgozni azt, ami történt – írja a Blikk.

A lap szerint a tűzoltók egymás között arról panaszkodnak: sem a felszerelésük, sem pedig a tudásuk nem alkalmas arra, hogy a péntekihez hasonló, nehéz terepen mentsenek.

- A hivatásos tűzoltók mindegyike részt vesz a három hónapos alapkiképzésen. Ez nagyjából a fegyveres testületeknél is létező alaki kiképzés megfelelője – mondta Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. – Ezután következik az egyéves elméleti-gyakorlati képzés. Itt tanulják meg a tűzoltást és a beosztásukhoz szükséges egyéb dolgokat.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Egyszerűrn felháborító, ha ez az írás igaz.
szablyafűrész
Bakondi már lemondott, vagy még kapaszkodik a székébe ?
coyote3
Talán már néhányan kapisgálják, miért fontos rengeteg pénzt költeni az alapos kiképzésre. És miért is mehettek nyugdíjba 25 év után...
inkvi54
kommentek : bl..kk.hu, az egyik mentésben résztvevő leirja mi és hogyan történt.
human
Akik morgolódtak, irigykedtek a korkedvezményes nyugdíjon, azok nem vették figyelembe az ehhez hasonló eseteket. Láttam egy képet, ahol egy égő csövű gázpalackot hoz ki a házból a tűzoltó és dob át a kerítésen. De egy elszenesedett holttest látványát sem lehet egy nap alatt feldolgozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.