A fegyelmi vizsgálat indul a tegnapi horthysta maszkabál miatt ifj. Hegedűs Loránt ellen. A vizsgálat tárgya kideríteni, hogy magatartása megfelel-e a lelkészekről szóló törvénynek, vagyis megtett-e mindent egyháza jó híréért és kerülte-e megbotránkozást kiváltó magatartást – írta az egyházmegye püspöke.

"A vizsgálat lefolytatásáig csak megütközésemet tudom kifejezni, hogy egyházunk közfelfogását és korábbi megnyilatkozásait semmibe véve, a keresztyéni közösséget lejáratva a Szabadság téri református templomban provokatív politikai akciót szerveztek, amelynek politikai hasznát máris ki-ki maga láthatja, ám egyházunk tisztességének és a lelkipásztori szolgálat becsületének okozott kára beláthatatlan" – olvasható Dr. Szabó István püspök nyilatkozata a parókia.hu oldalon.

Feljelenti a lelkész a zavargókat

Ifj. Hegedűs Loránt délután közleményben tudatta, hogy a Hazatérés Temploma nevében feljelentést tesz azok ellen, akik vasárnap megzavarták az istentiszteletet. Rágalmazásért és becsületsértésért feljelenti Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselőt is, mert a szocialista politikus "antiszemitának bélyegezte Krisztus Földi Testének szerves részét, a Budapest Szabadság téri Szent Eklézsiát". A református lelkész szintén feljelenti Rétvári Bencét (KDNP), a közigazgatási tárca parlamenti államtitkárát jó hírnév megsértéséért, mivel az államtitkár az ünnepi úrnapi istentisztelet meghirdetését a széles nyilvánosság előtt provokációnak nevezte.

Ifj. Hegedűs közleményében arra kérte a magyar református egyházi vezetést, határozott állásfoglalásával védje meg a nemtelen támadásoktól a templomot és a gyülekezetet.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kala Majka
Na persze! Besúgóknak és békepapoknak ez a dolguk.

Most a reformátosokkal folytatódik a Mindszenty per.
Kala Majka
@nemzeti_nyugdíjas: Az egyházaknak nem is kell politizálniuk, de kötelességük elenörzésük alatt tartani a politikát!

Ez volt már az ősidőkben is a Gyula feladata. A hármas hatalom még soha sem ártott meg egyetlen országnak sem. Egyik sem avatkozhatott be a másik hatáskörébe, de mindegyik ellenörzése alatt tartotta, hogy a másik kettő nem lépi-e túl a saját hatáskörét.
Kala Majka
@Nil: "Lórit" egyáltalában nem Isten veri, hanem a verésre utasító USA! Olvastad az USA követését?

Pedig az Usa sokkal bűnösebb a holokausztban, mint a magyarok, Horthy, vagy ami bűnt belőle éppen a fiatal Hegedűs Lórántra lehetne fogni.

Amerika ugyanis szépen elnézte az egész cécót. Nem a zsidókért háborúskodott Németországban, hanem a saját világhatalmáért.

Ráadásul nyerő állapotban sem tudott Horthy ellen egy Nürnbergi perre való anyagot összemórikálni. Pedig ott aztán nem volt kímélet.
Kala Majka
@kkalman: Tessék akkor megengedni, hogy a tereken álljon Horthy szobra és kész.

Az, hogy a közvélemény megosztott, nem lehet akadály, hiszen nagyon kevés szobor van a tereken, amin a köz nagy része nem borzongana.
Nil
@Kala Majka: Isten szolgája ne politizáljon hanem segítse az embereket a túlélésben. HA Jézus nevében beszél akkor pedig ne szítsa az ellentétet bármilyen alapon hanem menjen pl a zsidók közé és ismerje meg őket. Jézus is ezt tette!! Ennek az embernek már nincs joga a lelkészi mivolta mögé bújni- Igaz a főnökének sem. Ki kellene lépniük az egyházból és politikusnak állni. Aztán sokat imádkozni és megbánni a bűneiket. Tőlem a református egyház bármilyen szeretetszolgálatot működtethet és mondhatja hogy ő a krisztusi úton jár- de ez nem lesz IGAZ (azért írtam nagybetűvel hogy megkülönböztessem a személyes igazságot a valódi sosem változó igazságtól). A Horthy szobor és táblaavatásnak köszönhető hogy megmérettettek és könnynek találtattak. A Jobbik egy erőszakszervezet... nem fér össze Jézussal aki a megbocsátást és a szeretetet hirdette ... ha az ember megérti mi miért történik akkor képes lesz megbocsátani az ellenfeleinek és szeretet szórni a világba... addig nem
Kala Majka
@Nil: !

A világegytem Isten birodalma, nem a politikikusoké! A vallásoknak éppen az lenne a feladatuk, hogy szinkronizálják a kettőt.

Egyáltalában nem állíthatod, hogy a politika igazodik a természet törvényeihez. Miért akarod az egyetemes törvényeket alávetni éppen a te politikai ideológiádnak? Az enyémek sem lehetnek rosszabak a tiédnél. Csak az az egy aprócska különbség van közöttük, hogy én a nemzetet természetes képződménynek ismerem el, ti pedig a ti politikai rendszeretekkel ellentétes ideológiának.

Kár, hogy még az ideológiát is úgy váltogatjátok hozzá, mint koszos ember az alsónadrágját: 4 évenként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.