Több száz megemlékező, köztük jobbikos országgyűlési képviselők jelenlétében felavatták Horthy Miklós kormányzó mellszobrát a budapesti Szabadság téren a Hazatérés temploma előterében vasárnap délelőtt.

Az avatás kezdetét megelőzően ellentüntetők gyűltek össze a Hazatérés templomával szemben, az úttest túloldalán. A két tábor – a tüntetőké és a megemlékezőké – folyamatos kiabálással hergelte egymást, de komolyabb atrocitás nem történt. A teret a rendőrség biztosítja. A szobrot a megemlékezők "éljen Horthy!" és az ellentüntetők "szégyen gyalázat!" kiabálásai mellett leplezték le.

Felavatták Horthy Miklós mellszobrát a Szabadság téren

Az avatás előtt tartott istentiszteleten felszólaló Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese Horthy Miklóst a 20. század legnagyobb államférfijának nevezte, olyannak, aki "nemzetmentő" politikát folytatott. Elfogadhatatlannak minősítette, hogy a rendszerváltást követően nem rehabilitálták a kormányzót, akinek eddig nem volt köztéri szobra Budapesten.

Felavatták Horthy Miklós mellszobrát a Szabadság téren

Az istentiszteleten igét hirdető Hegedűs Loránt lelkipásztor többek között azt mondta, szerinte hamarosan "elkerülhetetlen lesz egy ismételt határozott kiállás a nemzet védelmében" és a "helyes, Isten szerinti önvédelem" az ország népe és területe védelmében.

208 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Dehogy tudok de azért kérdezhetsz...:)
miazavalami
@JAJMÁR: :-) Ne fényezd a cicust ( @Csizmás Kond: -ot ) így is beképzelt...:-))))
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Élni fogok a lehetőséggel.. :)
JAJMÁR
@miazavalami: Bírom a macskákat, tényleg elég beképzeltek . Nekünk kettő kandur van, de ezek csak akkor fognak egeret, ha eléjük rakom - Akkor se biztos :)
miazavalami
@JAJMÁR: Nekünk egy van, de akkora , hogy ki tesz kettőt. Ha emlékszel ő volt az avatarom...:-)
JAJMÁR
@miazavalami: Az szép. Ezek nyáron soványak, (mert nehéz a kandúrok élete :) ) van, hogy egy hétig haza sem jönnek, aztán ősszel 5x akkorára híznak. Ilyenkor nem mennek el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok