A miskolci Herman Ottó sírjára a helyi fideszes önkormányzati képviselő, Dr. Kovács László is felvésette a nevét – írtuk tegnap. Mára kiderült, nem a saját pénzéből és törvényt is sértett vele.

A választókerülete fejlesztési alapjából költött el Kovács képviselő majdnem egymillió forintot arra, hogy a legendás tudós síremléke elé berakasson egy újat – írja a Cink.

Közpénzből barmolta szét a képviselő Herman Ottó sírkövét

A lap azt is megemlíti, hogy a sír ráadásul helyi védettséget élvezett – a rendelet szerint részben a "művészeti értéke miatt" –, tehát amellett, hogy az akció merénylet a jó ízlés ellen, jogszabályt is sért.

Az Észak online cikkében, ha nem is így kimondva, de meglebegteti, hogy itt hatalmas pénzlopás is történhetett. Egy meghökkentően hasonló komplett sír – betűvéséssel és helyszíni betonalapozással együtt – ugyanis mindössze 369 ezer forintba kerül a sirkoonline.hu szerint.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Miből másból?? Csak is közpénzt tudnak költeni a politikus "urak"!!! Ennyit arról hogy a vezír állítja, hogy nem lehet őket hírbe hozni pénzügyi visszaéléssel!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
RTL híradó ma. A Hermann Ottó sírja mellett lévő sírt is ez a barom "újíttatta fel", szétbarmolva az ott található míves síremléket. Igaz, akkor még "szerényebb" volt, mert a nevét csak a sírkő hátuljára vésette.
nezelodo
Minden fideszes ízlése szerinti kampányt folytat, hát neki ilyen az ízlése, és ennyi a közpénze.
Még mindig elfogadhatóbb, a sanda szándék ellenére, mint a rendszerváltás utáni eset, amikor elvbarátja részeg duhaj jókedvében vadászpuskával lőtte szét a Nemzeti Park egyik egységében a nagy tudósról készült védett festményt, (ami nem hungarocellből volt), persze büntetlenül.
nyanya001
@sokanvagyunk: Az ilyen tőről vágott tahónak ha a fejre építed az iskolát
akkor is ilyen tanulatlan gyökér marad ! ( tegnap : 16.42-re )
nezelodo
@nyanya001: Valami hasonlót írt Bibó is, hogy kik jönnek, ha a kommunisták eltakarodnak...
Vizual
Sörgős a vagyon széthordása FIDESZÉKNÉL. Mint 2002-ben. Anyám mint a régi időkben...hehe.
kiskutyauto
Ilyenek vagytok ti, agyhalott dilettáns seggnyaló pszichopata FizeSS maffia... hajrá abszurdisztán hajrá abszurdisztán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.