Német, osztrák és szlovák lap is foglalkozott a budapesti Szabadság téri református templom előterében álló Horthy-szobor felavatása körüli vitával.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiskutyauto
Nem jókedvéből lett Hitler szövetségese, hanem kényszerből. Így próbálta menteni ami menthető és neki köszönhető, hogy nem 39-ben rohantak le a nácik minket hanem 5 évet kibekkeltünk a háborúban. Horthy keze nagyon durván meg volt kötve, a legtöbb szempontból sodródott mert nem tudott mást csinálni egy kis bolhafing ország vezetőjeként. Nem volt sem náci, sem nem értett egyet Hitlerrel, mindent amit tett- bár sok hibával és az antiszemitizmus árnyékában - a NEMZETÉRT PRÓBÁLT TENNI, tiszta szívvel és igaz hittel. Messze sokkal korrektebb, igazabb ember és igazabb hazafi volt, mint Orbán... csak a történelem viharai miatt vetődnek rá a sötét árnyékok. ne feledjük volt bátorsága és ereje SZEMBESZÁLLNI A NÁCIKKAL 44-ben, ami akárhogyis nézzük, még ha már látszott is hogy nem nyerik meg a világháborút, egy aprócska ország részéről, majdhogynem öngyilkos ámokfutás kategória; MÉGIS MEGTETTE és csoda hogy túlélte... akik Horthy-t nácinak ill Hitler barátjának gondolják, azoknak fingjuk nincs a történelemről... Gyűlölik azok az érintettek és kárvallottak, akiknek őseit, a Horthy korszakban rakták vagonra? Az én nagyapám is ott volt a Don kanyarban és 8 évet húzott le utána Gulágban, csoda hogy hazatért egyáltalán... Na és akkor? Kit gyűlöljek a náci Horthy-t aki oda küldte, vagy a bolsikat, akik elfogták..? Vagy mindkettőt, holott egymás halálos ellenségei voltak?
Vajon ha nem Horthy regnált volna akkor, MINDEN MÁSKÉPP LETT VOLNA? Egy másik vezető vajon nem feküdt volna le UGYANÚGY VAGY MÉGINKÁBB a náciknak vagy épen a bolsiknak? (mi különbség?) Horthy ide vagy oda, BÁRKI IS LETT VOLNA HATALMON, legalább ugyanez történt volna, vagy még durvább!!! Mert nem lehetett másképp, mert esélyünk nem volt szembeszállni nagyhatalmakkal.. Akár a nácikkal akár a bolsevikokkal húztunk volna újat, apró kis szemöldökrándítással SÖPÖRTÉK LE VOLNA A TÉRKÉPRŐL ÉS KI A TÖRTÉNELEMBŐL HAZÁNKAT ÉS NÉPÜNKET!!! S erősen sanszos, hogy ma már nem is létezne Magyarország...!!! Ezt kéne már végre...
Orsós Rodrigó
A síró-rívó nyugati lapok csak kussoljanak. Én sem jajjveszékelek amiatt, hogy Sztálinnak, meg Maonak a mai napig vannak szobrai a világban, pedig mindkettő hozzájuk képest még Hitler is csak kispályás volt.
Érdekes módon amiatt sem jajjveszékelnek ezek a lapok, hogy számtalan román városban van Ion Antonescuról utca elnevezve, pedig ő nem Horthy, hanem Szálasi ottani megfelelője volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.