A bajai videoügy miatt újjászervezi kommunikációs stábjának működését az MSZP, ám a szóvivők a helyükön maradnak – közölte a párt az elnökség keddi ülése után. Mesterházy Attila munkáját a jövőben egy elnöki tanácsadó testület segíti, aminek a nagy "fiatalítás és megújulás" jegyében tagja lett Lendvai Ildikó és Kovács László.

A közlemény szerint a szocialista pártot a hamis bajai videóval "aljas módon lépre csalták", a provokáció kivédéséhez pedig nem rendelkezett megfelelő mechanizmussal. "Az MSZP tanult az ügyből, megtesz minden szükséges szervezeti lépést, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő" – tudatták.

A szocialisták újjászervezik a sajtó- és a kommunikációs stáb működését, különválasztva a napi szervezési feladatokat és a stratégiai kommunikációt. Az új sajtófőnök Ferencz Gábor, a Népszabadság korábbi lapszerkesztője lesz.

Az MSZP elnöksége a választási felkészülés jegyében döntött az országos választási bizottság létrehozásáról, ennek szóvivője Kunhalmi Ágnes elnökségi tag. Kampányfőnökké Molnár Zsolt budapesti elnököt választották.

A pártszóvivői feladatot továbbra is Kormos Kata és Török Zsolt látja el, miután utóbbi lemondását az elnökség nem fogadta el.

A Népszava forrásai szerint Mesterházy Attila munkáját a jövőben egy elnöki tanácsadó testület segíti. A tanácsadók között említik Lendvai Ildikót és Kovács László, korábbi pártelnökököt is, valamint Földes Györgyöt, a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. Az Index úgy értesült, rajtuk kívül még Jánosi Györgyöt és Katona Bélát kéri fel Mesterházy Attila, hogy legyen tagja a testületnek.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja és a párt 2014-es EP-listájának vezetője az Indexnek úgy fogalmazott, ezzel a testülettel „világos jelét adjuk annak, hogy nem dobunk el senkit″. Ebbe a „vének tanácsába″ vagy „elnökök tanácsába″ az MSZP különféle volt vezetői kerülnek be.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
Életbe lép a nagy DUMA. Kovács nagytudású széleslátókorű és ravasz, mint a róka. Én mongyuk neheztelek rá, mert szépen magára hagyta Medgyessit.
Viszont a Jánosi György neve ismét felmerült, ennek határozottan örülök. Ő lett volna az MSZP oktatási minisztere, ha ezt a posztot az SZDSZ el nem veszi, és megkapta Fodor Gábor. Lendvay Ildikó Gyurcsány embere- miniszterelnök jelöltje.
Vizual
@Szvetlana: Jól tennék ha legalább a belső körökben nem harcolnának. Egyenlőre el kell felejteni ki kire haragszik. Ha azt csinálják amit Földesitől hallottam, a FIDESZ saját kommunikációjába fog beledőlni. Az elszámolást és leszámolást hagyják a választások utánra. de akkor is az a véleményem, hogy Mesterházy nem arra a posztra való.
Szvetlana
@Vizual: Konkrétan melyik posztra???M:A:
Szvetlana
@Vizual: azt nem értettem," hogy Mesterházi nem arra a posztra való." Melyik posztra nem való?
Vizual
Sem a pártvezetésre sem a Miniszterelnökségre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.