A bajai videoügy miatt újjászervezi kommunikációs stábjának működését az MSZP, ám a szóvivők a helyükön maradnak – közölte a párt az elnökség keddi ülése után. Mesterházy Attila munkáját a jövőben egy elnöki tanácsadó testület segíti, aminek a nagy "fiatalítás és megújulás" jegyében tagja lett Lendvai Ildikó és Kovács László.

A közlemény szerint a szocialista pártot a hamis bajai videóval "aljas módon lépre csalták", a provokáció kivédéséhez pedig nem rendelkezett megfelelő mechanizmussal. "Az MSZP tanult az ügyből, megtesz minden szükséges szervezeti lépést, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő" – tudatták.

A szocialisták újjászervezik a sajtó- és a kommunikációs stáb működését, különválasztva a napi szervezési feladatokat és a stratégiai kommunikációt. Az új sajtófőnök Ferencz Gábor, a Népszabadság korábbi lapszerkesztője lesz.

Az MSZP elnöksége a választási felkészülés jegyében döntött az országos választási bizottság létrehozásáról, ennek szóvivője Kunhalmi Ágnes elnökségi tag. Kampányfőnökké Molnár Zsolt budapesti elnököt választották.

A pártszóvivői feladatot továbbra is Kormos Kata és Török Zsolt látja el, miután utóbbi lemondását az elnökség nem fogadta el.

A Népszava forrásai szerint Mesterházy Attila munkáját a jövőben egy elnöki tanácsadó testület segíti. A tanácsadók között említik Lendvai Ildikót és Kovács László, korábbi pártelnökököt is, valamint Földes Györgyöt, a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. Az Index úgy értesült, rajtuk kívül még Jánosi Györgyöt és Katona Bélát kéri fel Mesterházy Attila, hogy legyen tagja a testületnek.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja és a párt 2014-es EP-listájának vezetője az Indexnek úgy fogalmazott, ezzel a testülettel „világos jelét adjuk annak, hogy nem dobunk el senkit″. Ebbe a „vének tanácsába″ vagy „elnökök tanácsába″ az MSZP különféle volt vezetői kerülnek be.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jancsipapa
Elkezdődött az eddig hiányolt fiatalítás és teljes megújulás...
csikknorisz
@jancsipapa: :) Az, Lendvaival és Kováccsal.
leszúrt rittberger
Régészek sem találhattak volna náluk "fiatalabb" komcsikat :DDDD

Meg mi az, hogy tanácsadó? Milyen kormányváltó, friss, fiatalos, lendületes, miniszterelnök-jelölt az, aki anyja-korabeli nénik kezét kell, hogy fogja?

Nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve, de egyre jobban az az érzésem, hogy ezeket a szocikat valami titkos belső fideszes erő bomlasztja... Mert ha simán csak kussolnának, ennél akkor is csak szimpatikusabbak lehetnének.
soljanka
Nem kellett volna...
De az igaz, hogy Lendvai kisujja körme alatti piszok is többet tud, mint Mesterházy valaha is tudni fog.
bencemacska
Ez az MSZP már nem az az MSZP, újjászerveztük, megfiatalítottuk - mondta M.A.
kkalman
A fiatalítás jegyében került a tanácsadói testületbe egykori iskolatársam is, 59 évesen. Nem tudom, ki hogy van vele, de én ha fiatalítani akarok, akkor nem a saját korosztályomból, vagy a nálam idősebbek közül nevezek ki vezető pozícióba embereket, hanem akkor valóban fiatalokat hozok helyzetbe.
Ez a Mesterházy is pont olyan senkiházi, mint a többi, és a szava is annyit ér.
Orsós Rodrigó
Már csak Vitányi Iván hiányzik a tanácsadói körből!
silber13
@Horizont: 22:20-ra : Már megirtam, hogy szerintem eszük ágában sincs nyerni! Minek is? Abban a parlamentnek nevezett diliházban biztos lesz a helyük, a pénzük, ehetnek is, ihatnak is, időnként úgy tesznek, mint akik ellenzékiek, tiltakoznak, hangoskodnak, homlokot ráncolnak és ennyi. Ja. hogy az ország, meg a nép? Ugyan már! Kit fog érdekelni!
Január
Szigorúan csak a "Vének Tanácsában" foglalhatnának helyett a régi párttagok, és maximum tanácsokkal látnák el a fiatalokat. Amit a fiatalok vagy figyelembe vesznek, vagy sem, csak ezt az öregebbek nehezen vennék tudomásul...
Nem lenne erre szükség, ha az MSzP nagyobb teret adott volna az elmúlt 20 évben a fiatalításnak, mert nem kampányszerűen kell fiatalítani, hanem folyamatosan.

Valahogy hasonlóan fog járni minden párt, aki elfelejtkezik menetközben fiatalítani, és évek óta a politikailag elhasznált arcokkal van jelen.
bretagne
@Horizont: Lehet, hogy Lendvay és Kovács öreg, de Mesterházy fiatal. Mit ért el eddig a fiatalságával? Jó, hogy bevette őket tanácsadónak, mert amit M.A. művel, az tragikus.
Sede
vissza a lenini útra.
teljes gáz ez az mszp.
sbl
A vének tanácsa ókori eredetű.
A Szentírás Ószövetség fejezetében már szó esik erről.

Magyarul Mesterházyt gyámság alá helyezték.
Ezek szerint az MSZP tagsága sem annyira egységes.

Érdekel a sokat hangoztatott "megújulást hogyan képzelik?
A forszázs-hangú Ildi nénivel és az örökösen ráncolt homlokú Laci bácsival?

Innentől kezdve nincs rajta csodálkozni való, hogy a felsőfokú képzésben résztvevő ifjúság soraiban a közvélemény kutatások szerint a legmenőbb a Jobbik mint párt.
gabrella
Ez a baj a fiatalokban,hogy nem hisznek a tapasztalatnak, de szerintem ez most jó húzás volt.
Az idősebbek nem okosabbak, hanem tapasztaltabbak.
Vizual
Hosszú idő óta az első olyan intézkedés amit üdvözölni tudok. Mindegyik név és mögötte a személy egy tapasztalt és nagy tudású politikus akiket még a külföld is elfogad. Megoldódott a pártelnök leváltása, amire így nincs szükség.
Akárhogy is kárálnak egyesek, látszik a vezetési tapasztalat hiánya Orbánnál is, nem kell örülni, ő is gyenge. Harcolni tud, mint a kinaiak. árnyékokkal.
Fiatalítani ahogy Mesterházy kiebrudalta az öregeket, nem lehet.
És lehet idétlenkedni, meg azt mondani amit fentebb olvasok az ellen drukkerektől. Innentől el kell felejteni ezt a kisstílű alaptalan marhaságokat. A DK sajnos veszíteni fog szavazatokat de ha nem jön közbe újabb Orbáni "hamis videó" törvény, nyertünk.
furfang
Lassan megsajnálom Mesterházyt, pedig nem kedvelem.Kikaparta nekik a gesztenyét, valahogy életben tartotta a pártot, most meg félretolják mint egy elhasznált biciklit, és jönnek az újak, Lendvay, Kovács, Gyurcsány, Juhász és a többi " nagy múltú" akiknek olyan sokat köszönhet a "Párt " és az ország.
Mesterházyval nem kell foglalkoznia a fidesznek, elintézik az övéi. Klassz. Na ez az utálatos a szocikban, kinyírják egymást is, mást is, ha az érdek úgy kívánja. ( Szolzsenyicin már csak ismerte őket)
Vizual
@furfang: Rosszul látod. Mesterházy egy nulláról indult a párt ujjá szervezésében. Bármit is elért megmaradt annak ami volt. Nem egy nagyívű, előrelátni, dönteni képes valaki. Ez pont olyan mint a FIDESZ. Győztek, mert a nullára lerabolt országban 0 egész pár tizedes fejlődést mutattak ki.
Gyurcsány rossz példa, mert az MSZP-ben meglévő platformok mindig is harcoltak, de Mesterházyba belenyugodtak. Látjuk mit csinált, mert hagyták. És láttuk mire volt képes 23.-n. A képviselők ugye nem léptek ki. Ídővel pedig összeszedték magukat. De ebben talán szerepe volt az öregeknek is. Látom te még fiatal vagy. Majd megjön az eszed, reménykedjél !
valakiaki
Kisfiam, hülye vagy, ülj le és bízd ezt a felnőttekre.
Szvetlana
Életbe lép a nagy DUMA. Kovács nagytudású széleslátókorű és ravasz, mint a róka. Én mongyuk neheztelek rá, mert szépen magára hagyta Medgyessit.
Viszont a Jánosi György neve ismét felmerült, ennek határozottan örülök. Ő lett volna az MSZP oktatási minisztere, ha ezt a posztot az SZDSZ el nem veszi, és megkapta Fodor Gábor. Lendvay Ildikó Gyurcsány embere- miniszterelnök jelöltje.
Vizual
@Szvetlana: Jól tennék ha legalább a belső körökben nem harcolnának. Egyenlőre el kell felejteni ki kire haragszik. Ha azt csinálják amit Földesitől hallottam, a FIDESZ saját kommunikációjába fog beledőlni. Az elszámolást és leszámolást hagyják a választások utánra. de akkor is az a véleményem, hogy Mesterházy nem arra a posztra való.
Szvetlana
@Vizual: Konkrétan melyik posztra???M:A:
Szvetlana
@Vizual: azt nem értettem," hogy Mesterházi nem arra a posztra való." Melyik posztra nem való?
Vizual
Sem a pártvezetésre sem a Miniszterelnökségre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.