A hvg.hu munkatársának elég volt egy traffipaxszal összetalálkoznia ahhoz, hogy kétszer harmincezer forintra büntessék.

Október vége óta a rendőrség láncsebességméréseket alkalmaz, így aki a kelleténél jobban siet, annyi bírságot szedhet össze, ahány sebességmérő eszköz megörökíti – írja a hvg.hu.

A bírságról a lap munkatársa értesítést kapott, egyszerre kettőt, amelyekben a helyszín, az időpont és a sebességre vonatkozó adatok is stimmeltek.

Az "egy szabálysértés, két büntetés" mikéntjéről érdeklődve a megyei rendőr-főkapitányság szolgálatánál első körben azt mondták, hogy rendszerhiba volt náluk október 3-án és 29-én is. Emiatt keletkezhetett az ügyben két levél. Az ügyintéző azt javasolta kollégánknak, hogy egyszerűen hagyja figyelmen kívül az egyik határozatot, ne is fizesse be a büntetést. A hvg.hu-nak Gulya Tibor közlekedési szakértő azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel az illető két határozatot kapott, hiába hagyja figyelmen kívül az egyiket, attól az a rendszerben bent marad, és ugyanúgy fizetni kell majd utána, ha jogerőssé válik. Ahhoz, hogy valóban ne legyen eljárás, a határozatot meg kell semmisíteni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
erre rácseszett az ürge, mert most neki kell jobban teljesíteni magyarország helyett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hallgatag
Magyarország ( beleértve a rendöröket is ) jobban teljesít !!!
szablyafűrész
Nem árt, ha tudjuk:

410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet.

a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések köréről, az e tevékenységekre vonatkozó rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, felhasználásának rendjéről és az ellenőrzésben történő közreműködés feltételeiről.

(2)3 Nem kell megfizetnie a gépjármű üzemeltetőnek az (1) bekezdés szerinti bírságot, ha vele szemben ugyanarra az időre vonatkozó átlagsebesség megállapítása alapján sebességtúllépés miatt szabtak ki azonos vagy nagyobb összegű bírságot, és a bírságot megfizette.

(3)4 Csak a már megfizetett bírság és az újonnan kiszabott bírságösszeg közötti különbséget kell megfizetnie a gépjármű üzemeltetőnek, ha vele szemben ugyanarra az időre vonatkozó átlagsebesség megállapítása alapján sebességtúllépés miatt szabtak ki kisebb összegű bírságot.

Írjátok be a korm.sz.rendelet számát a keresőbe és mentsétek el. Hasznos.
Halszem
"a határozatot meg kell semmisíteni"
Olcsóbb a határozathozót!-)
Csizmás Kond
Szerintem inkább rá kéne szokni a sebességhatárok betartására.
barmihster
@Csizmás Kond: Ez nem rá szokás kérdése, nincs olyan autós akit ne bírnék fülön csípni:))
csa-csa
nem kell ennyire hőbörögni!
Hangsúlyozva! T. a kivételnek ahogy nem látjátok a trafit, szartok a szabályokra,! Még ti vagyok feldúlva ha lekapnak? úgy előztök, hajtotok a piroson át mint ha dukálna, szemrebbenés nélkül halálba viszitek tilos vasúti átjárókon a feleségeiteket, a barátnőiteket, anyátokat, sőt gyerekeiteket is ha kell . A lényeg hogy átslisszoljatok. Mi a facért nem tudtok 90-el hajtani ha csak annyival lehet mi? Meg akarjátok mutatni? Mikor lesz már vége, hogy főleg a külterületeken - de már lassan bárhol - egész egyszerűen nem vagytok hajlandók a zebránál sem nem megállni, lassítani sem ha pl. babakocsival akarnak átmenni akkor sem! Miért kell hosszú perceket várni hogy átevickéljek a zebrán mi? Hova siettek ennyire? És mind több és több a halálos és súlyos baleset, mert cartok mindenre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.