Feljelentést tett a NAV egyik munkatársa hivatali visszaélés miatt az ügyészségen. Horváth András, aki hosszú ideje ellenőrzési szakkordinátorként dolgozott – írja az Index.

A Levegő Munkacsoport és a VÉSZ közös rendezvényén a nyilvánosság elé álló férfi a lapnak elmondta, az adóhivatalnál úgy tapasztalta, a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében. Szerinte nagyjából 1000 milliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellő erővel.

Azt állítja, hogy az elmúlt években több ügyről is leállították, volt olyan, hogy személyesen kizárták a projektből, miután visszaélésre utaló nyomokat talált.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@dömdödöm: Egy fűrésztolvajt meg agyonvernek. A milliárdos áfacsalót meg vállon veregetik, hogy milyen ügyes. Csak szólok, hogy azok a milliárdok a mi zsebünkből hiányoznak, mindannyiunkéból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bukfenc
@Szvetlana: Bocs, de nincs ígazad.
Aki a Nav-nál dolgozik, mindegy milyen szinten pont a belső híradó, és a még becsületesen dolgozók között is kiverheti a biztosítékot amikor az orruk előtt megy a nagybani csalás.
Ki emlékszik annak az adó elnöknek az ügyére aki az adóhivatalban vette a csempészaranyat??
Amikor a fidess átprogramozta az APEH számítógépeit??

86-ban a Hetényi pénzügyi miniszter miben is bukott bele?Ja '
Momentán tudom, kis halként éppen jó helyen jó időben, az orrom előtt zajlott
Tök mindegy milyen időket írunk, -mindegy MSZP, fidess, az első dölguk a törvényes kontroll megbénitása.
bukfenc
@Yoda69: Ja. ja.
Velejéig romlott az egész politikai garnitúra visszamenőleg 23 évig..

Az egyik szemem sír - a másik zokog...
Szvetlana
Valószínű, hogy mégiscsak neked lesz igazad, beleláthatott, miután azt nyilatkozta, hogy" a nagy-és kiskereskedelem házatájékán vannak elkent dolgok", ő éppen itt vizsgálódott.
Persze a NAV-ot köti az adótitok, nem fogja nyíltan megcáfolni, esetleg majd a bíróság előtt.
Zsuga
Ez az a hír, amiről eddig is tudott mindenki, de bármi történik is, többnyire semmi sem fog változni.
soljanka
"Kevéssé ismert tény, hogy Magyarországi politikusok közül Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is rendelkezik vállalkozással Romániában. A 2011-ben alapított, kolozsvári székhelyű ERD Conditor SRL erdőgazdálkodással foglalkozik, pénzügyi adataiból ítélve azonban tevékenysége minimális. Érdekesség, hogy a cég egy kolozsvári tömbházlakásban van bejegyezve, ahol néhány más (részben off-shore hátterű) cég működik.'

"Olosz Gergely, a hivatali visszaéléssel vádolt volt RMDSZ-politikus például számos cége mellett egy farmot is működtet a Kovászna megyei Angyaloson. A mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkozó cégben egy magyarországi magánszemély is társtulajdonos."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.