A Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt javasolja, hogy az ügyfeleknek ne csak személyesen a pénzintézetnél, hanem internetbankon keresztül is lehessen nyilatkozniuk arról, melyik fizetési számlájuk esetében kérik biztosítani az ingyenes készpénzfelvételt.

Rogán Antal az erről szóló, zárószavazás előtti módosító indítványát vasárnap nyújtotta be a parlamentnek.

Az előzetes napirend szerint az Országgyűlés hétfőn szavaz arról a fideszes javaslatról, amelynek értelmében jövő év február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, összesen 150 ezer forintot.

A törvényjavaslathoz október végén nyújtott be módosító indítványt a költségvetési bizottság, kezdeményezve, hogy a fogyasztóknak személyesen a banknál kelljen megtenniük – december 1-je és jövő január 20-a között – írásos nyilatkozatukat arról, melyik fizetési számlájuk esetében kérik biztosítani az ingyenes pénzfelvételt. A testület indoklása szerint ez minimalizálja annak lehetőségét, hogy az ügyfelek hibásan kitöltött nyilatkozatokat küldjenek a bankoknak.

Rogán Antal a vasárnap beterjesztett, zárószavazás előtti módosító javaslatában ezt azzal egészítené ki, hogy az ügyfelek internetbankon keresztül is megtehessék a fizetési számlát megjelölő nyilatkozatukat.

A frakcióvezető indoklásában azt írta: a fogyasztók érdekét leginkább az szolgálja, ha az ingyenes készpénzfelvétel jogával a törvényjavaslat által lehetővé tett legrövidebb időn belül élni tudnak. Ehhez elengedhetetlen a helyesen kitöltött nyilatkozatok minél előbbi leadása – hangsúlyozta, majd hozzátette: a leghatékonyabban úgy küszöbölhető ki hibás vagy valótlan tartalmú nyilatkozatok leadása, ha a fogyasztók személyesen a banknál vagy a pénzintézet – biztonsági azonosítással ellátott – elektronikus szolgáltató rendszerén keresztül teszik meg nyilatkozatukat.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
Majd a bankok ehhez külön programot fejlesztenek még nem, hogy Rogánkának be tudják jelenteni online is :DDD Ha annyira ingyenes a kp. felvétel, akkor miért nem ingyenes alapból minden számlára, ti legsötétebb komcsik? Ja? Értem.
JAJMÁR
Az én számlámhoz tartozik ingyen készpénzfelvétel, ingyen bankkártyás vásárlás, és utalás is, igaz, kicsit magasabb a havi díja, de megéri, ezen kívül "csak" a tranzakciós díjat kell fizetni :D
Mobil123
@JAJMÁR: nekem ingyen bankártya is , azt október hóra még is érdekes "bankártya éves díj" címen levontak 731,-Ft-ot. (eddig soha nem volt!!!)
JAJMÁR
@Mobil123: Nem jó az, ha az állam direkt beleavatkozik mindenbe. A bankok nyilván behozzák ezt máshol. Követni se lehet.
Kíváncsi vagyok mi lesz, csökken a számlavezetési díjam, vagy másokét is felemelik ?
Mobil123
@JAJMÁR: Csökkenteni??? :-)))) Na ezt nem gondoltad komolyan?? Emelnek , emelnek!!
Az ingyen utalásomra most olyan címszóval veszik le a tranz.adót hogy napközbeni eseti átutalás. Kreatívak a megnevezésekben. Kínácsi leszek én is hogy mi lesz a ingyér felvétel ára??
kkalman
Mi a fészkes fenét variálnak ezzel (is)? Elég lenne annyi, hogy visszaállítják a havi kétszeri ingyenes pénzfelvételt saját ATM-ből. Ez jól működött, míg bele nem nyúltak. Működne most is, de ezek a barmok még a legegyszerűbb dolgot is el tudják b@ßni, nehogy véletlenül jó legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.