Negyven perc alatt ért ki a mentő egy 38 éves nőhöz, aki rosszul lett Budapesten szerdán délelőtt. A beteg meghalt, a nevelőapa szerint pedig a mentésirányító azt mondta neki, hogy ne náluk, hanem Szócska Miklós államtitkárnál reklamáljon, mert kevés a mentőautó – írja a Hir24.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Szép volt ! Gratulálunk ! Csak így tovább !
Magyarország Jobban Hamvasít :-( :-( :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
Szép volt ! Gratulálunk ! Csak így tovább !
Magyarország Jobban Hamvasít :-( :-( :-(
lópicigáspár
Öregre, betegre nincs szüksége az országnak, legalábbis annak vezetői szerint! :-(
pacsni
làtva a videotfelvètelt, azt mondta a bemondò, hogy mègsem a "Szòcska Miki miatt haltmeg az asszony"
Nem a Szòcska miatt, de az ellàtàsmiatt haltmeg az asszony, te hulye balfa@.!
A mentosok meg jòlmondtàk,hogy reklamàljon a Szòcskànàl, de a nevèt eltèveztettèk, nem a szòcskànàl kell reklamàlni, ha nem a vikinèl, mert az a pènz ami a mentokre kellene, azok mennek a stadion èpitèsre. Mentokre meg nincs pènz!!! mert mindent elloptak
inkvi54
egy hülye miatt , nem itélem meg a mentőszolgálat, ill. a mentősök munkáját.! ha megtörtént remélem ,már ajtón kivül a mentésirányitó! nem kell ilyen hivatást választani , aki erre alkalmatlan az ne emberekkel, emberéletekkel " dolgozzon"
dömdödöm
@inkvi54: ne máááá egy 10 milliós világvárosban ahol annyian laknak mint egész Magyarországon és olyan dugók vannak hogy mozdulni nem lehet ott kiér egy mentő 10 perc alatt , itt Bp -en 40 perc az horrorisztikusan szar idő egy haldoklóhoz ,40 percen jóval belűl megkapod viszont a pizzádat úgy hogy közben meg is kellett nekik sütni :-( :-( :-(
bretagne
Félő, hogy nem ez lesz az egyedi eset. Nem a mentők a hibásak, szerintem sem. Az egész egészségügyben vannak hiányosságok! Ők sem kapnak elegendő pénzt és felszereléseket, mentőautót!
sokanvagyunk
Őszinte részvétem.
Humorizált kínjában... - már értem, miért kapnak Budapesten tanyafejlesztési pénzt.
magyarbakancs
arra lenék kíváncsi valamelyik állami vezetőhöz vagy rokonához ennyi késéssel érne ki a mentő mi történne?
lópicigáspár
@magyarbakancs: Nekik saját mentőjük van! Úgy hívják TEK!
Senara
Részvétem. A szenátor asszony a fiatal nő érthetetlen halálát kis csavarral ráfogja az elmúlt 8 évre . Vagy a beteget teszik felelősé , mert megmert halni . :-(((
Kala Majka
Gorbacsov "globális agytröszt"-je, már 1995-ben kijelentette a San Franciscó-i Fairmont Hotelbe összehívott tervmegbeszélésén, hogy nekik a világ munkaképes lakosságának mindössze 20%-kára van szükségük ahoz, hogy az Ő(!) világgazdaságukat a technika mai fejlettsége mellett biztosítsa.

A többinek tittytainment, hajléktalanság, éhezés és halál!

Szép új világ köszöntött ránk.
pacsni
@magyarbakancs: oda helikopterrel mennek, mert azoknak nemszabad meghalni.
Hellcat
Mindenki nyugodjon meg...a stadionok már épülnek!
Tekla
@pacsni: Annyi pénz a világon nincs amennyit a mai eü ne tudna elherdálni ,eldobható szarokra ,haitech holmira ,meg agyatlan kiszervezésekre a beteg élelmezéstől a mosásig! Ezért nincs mentőre ,meg bérre!
Bérügyben még az is baj ,hogy az önmagukat istennek hívő orvosok nem elégszenek meg a halandók bérével ,annyit akarnak mint a politikusok. Csak már üres a zsebünk, a közmunkabérünk elfogyott ,azt nem tudunk még többet fizetni, a mindig kevesebbért.
mendi
@magyarbakancs: Egyszerű, törvényt módosítanának, és alkotmányba rögzítenék, hogy a mentős a hüje!
tivoli
Kedves klubtársak: A fiatal hölgy akkor is meghalt volna, ha a kórház kapujában lett volna rosszul. E hírrel viszont eggyel több ok, hogy lehessen jót szörnyülködni és szidni a rendszert.
F_Viktor
Reménykedek benne, hogy van valaki aki jegyzi az Orbán kormány halálos áldozatainak számát, s a következő kormány több emberen, előre megfontolt szándékból elkövetett emberölésért és emberölési kísérletért, veszélyeztetés, stb. miatt is bíróság elé állítja a kormány felelős személyeit!
Talán nem kellett volna az MSZP-SZDSZ kormány egészségügyi reformjára tett kísérletét Viktornak megfúrnia, nem kellett volna a Zemberektől 3,5 év alatt ellopott több, mint 5,5 ezer milliárd Forintját ellopni és a haveroknak szétosztani, értelmetlen, kihasználatlan beruházásokat erőltetni!
Tömeggyilkos kormány, feleljetek tetteitekért!
F_Viktor
@tivoli: Valahol megértem, hogy próbálod védeni a(z) (orbáni) mundér becsületét, de durván mellé trafáltál, ugyanis a 40 perces kiérkezésre nem lehet magyarázatot összehadoválni!
Pálinkafőző Rézüst
@tivoli: itt a 40 percről szól a történet fő vonala! Ha érted..
pacsni
@Tekla: azthiszem, hogy azèrt az orvosok tobbett tanultak ès tudnak, mint a mi minisztereink, ès igen is forditva kellene, hogy kapjàk a bèruket,mert a mi minisztereink nem èrtenek semmihez, csak pofàzni, lopni, csalni, hazudni. ès ha nem ezt csinàltàkvolna 3 èvig, akkor lehetett volna venni tobb mentoautòt, orvossal a fedèlzeten .
F_Viktor
@Horizont: A békemenetes CÖF százmillióiról se feledkezz meg.
Tekla
@Horizont: Erről beszélek mitől különb Ő mint egy pedagógus? Vagy egy mérnők ? Vagy egy bányász? Ne hogy neki már minden megjárjon, azt akkora az arca némelyiknek, ehhez a kevéske ki, többnyire agyon szakosodott tudáshoz ,hogy az gyalázat! Persze vannak kivételek . Kapjon is kétszer annyit mint az átlag földi halandó melós ,na de, ne a 10 szeresét , azt attól beteg a fél ország ,hogy nem tud megfelelő ételt venni . Az is ember és végezhet hasznos munkát aki nem diplomás ,vagy nem dr. Az miért csak 48 ezerért lógatja ki a belét?
F_Viktor
@Tekla: Ennyire nem fekete, vagy fehér az orvosok helyzete, mint ahogyan írod. Ott is vannak a nagyon jól keresők és az anyagi gondokkal küszködő orvosok. Pl. barátom klinikai pszichológusként képtelen volt eltartani 4 tagú családját, kénytelen volt külföldre költözni. Betegeket ő kezelte, míg látogatási napokon az osztály vezetője fogadta a látogatókat és tette zsebre a borítékokat. Hetente több, mint fél milliót...
Külföldre nem az ilyen jól kereső orvosok menekülnek el, hanem a becsületesen, odaadóan, meg nem fizetett orvosok. Ezért is romlik az egész egészségügyi ellátás színvonala, valamint a kormány pénzelvonásai is csak tetőzi a bajt.
Hogy ebből a nagy kakiból mikor, mennyi pénzből lehet majd várat építeni, arra nagyon nehéz válaszolni.
Tekla
@Horizont: A politikusok meg sem érdemlik ,hogy beszéljünk róluk. Az nem változtat semmin . Jön a választás és nem kell több lehetőséget adni ezeknek a levitézletteknek. Az eü-ről , speciális véleményem van: nem jó! Természetesen az általánosítás nem az összes eü dolgozóra vonatkozik. A kórházaknak valamikor volt kertészetük ,állat telepük ,ahol a hulladékból meg termelték a kaját . Most vegyileg izesítet sz@rt adnak a betegeknek. A beteg ben fekhetett amíg szüksége volt az ápolásra,ma lelketlenül kidobják ,még a varrat szedésig sem maradhat bent. Az utazás ma borzalmas ,ha nem Bp -ben gondolkodunk. Mi a postánkra nem tudunk egy nap alatt elmenni ,mert körzővel rajzolták meg a hozzánk tartozó hivatalt ,azt nem látták ,hogy arra nincs közlekedés. Vissza az eü -höz. az ország elég szegény a nyugati világ majmolásához ,nem kéne mindent eldobóhatóra cserélni,a fertőtlenítés korában. A technikai újdonságok irgalmatlan pénz emésztenek fől ,de minek ? Miközben annyi a munkanélküli . Akik szívesen nyitogatnák a műtő ajtót és a bérük is ki jönne pár évtizedig a az automata árából. Akkor még nem beszéltünk a gyógyszer etetésről. Amennyit fejlődőt a tudomány ahhoz képest rengeteg a beteg . Mindenki csak a maga kis szűk szak területét nézi, önálló gondolkodásról a protokoll le is szoktatja ezeket a dokikat. Elnézem némelyiknek a munkája nem különbözik a szalagon gürizőktől. A pénz elmegy agyatlanságokra ,mint a halot anyából kiszerelt magzat. 100 fő dolgozott rajta ,hogy a Jó istent átverjék ,kíváncs leszek mire dobtuk ki a közpénz, 5 év múlva? Miközben az egészséges kölkeink attól betegednek meg ,hogy nem kap iható tiszta vizet, agyon klórozzák. Nem kap egészséges táplálékot ,agyon vegyszerezik.Na ez a véleményem oka. Dr Papp Lajos , Geréb Ágnes egy van ,és sajnos követői sem sokan.
coni
Az egészségügyi dolgozók szemmel láthatólag megszakadnak a munkában, valahol máshol kell keresni a hibát. Pl. megnézni mennyi volt az elvonás az elmúlt években és miért nem kapják meg a megígért keretet sem. Miért nem fizetik ki hosszú ideje a kórházi beszállítókat, mivel eszköz nélkül nem tudnak dolgozni. Az, hogy nincs elég mentő az pontosan tudja, aki mostanában egyszer is rászorult.
Nem lehet könnyű feldolgozniuk, hogy eszköz híján elveszítenek olyan betegeket, akik innen 200 km-re túlélik.
dömdödöm
Nem tudom hogy van -e a mentősöknek szlogene ,mint a rendőrségnek a "szolgálunk és védünk " de használhatnak olyat hogy pl :
Szolgálunk és késünk :-(
Kiszállás 40 perc egyen addig perec :-(
Mentünk ! Jöttünk , elkéstünk és mentünk :-(
F_Viktor
@Horizont: Sugárzik belőlük az empátiás készség :-(
dömdödöm
Ezennel meghírdetem a minden vasaló legyen defibrillátor programot .
Ez a két funkciós készülék az egyetlen megoldás arra hogy esélye legyen a haldoklónak
amíg várni kell arra hogy végre odadugják a bőrnélküli képüket :-(
tivoli
@F_Viktor: @Horizont: Az Orbán kormány pártolásával kapcsolatos feltételezésekre most nem reagálok, mert direktben semmi köze nincs egymáshoz a rendszernek és az esetnek.
tivoli
@Pálinkafőző Rézüst: 40 perc nagyon sok idő és nagyon kevés. Ha esetleg valami nekeresdpusztán történt volna a "malőr", akkor teljesen elfogadható lett volna a haláleset?
S újra leírom: A fiatal hölgy akkor is meghalt volna, ha a kórház kapujában lett volna rosszul. Az orvosi ügyelet tette a dolgát, miért kell a mentőkre kihegyezni az ügyet? Ők se tudtak volna többet tenni.
F_Viktor
@tivoli: A 40 perc elfogadhatatlan, s ha a vizsgálat során ténylegesen kiderül, hogy a mentőgépkocsik hiánya okozta ezt a késedelmet, s nem emberi mulasztás, akkor a felelős(öke)t feljebb kell keresni.

2005-2008 között 7 milliárd forintot, 2008-2009-ben további 16 milliárdot költött az akkori kormány a sürgősségi ellátás korszerűsítésére annak érdekébe, hogy a mentők az egész ország területére kiterjedően szükség esetén 15 percen BELÜL BÁRKI hozzáférhessen a mentőszolgálat nyújtotta szolgáltatásokhoz.

Írod:
"S újra leírom: A fiatal hölgy akkor is meghalt volna, ha a kórház kapujában lett volna rosszul."
Ezt mi alapján írod?
Megnéztem a szívinfarktus halálozási statisztikáját, s nincs igazad, 50%-os esélye lehetett volna az áldozatnak ha az előírt 15 percen belül megérkeznek a mentők:

24 órán belül infarktus miatt meghalt betegek közül:
50% az első 15 percben
30% 15-60 perc között
24% 1-24 órával az infarktus kezdete után hal meg!
libelle
@tivoli: a rendszer egyszerüen nagyszerüen katasztrofa. Te ezt nem igy látod?
tivoli
@F_Viktor: Sem pénz, sem statisztika nem mérvadó. 100-ból 1 megmenekül, vagy 100-ból 100, annak a statisztikai adata pont 5o%.
tivoli
@libelle: bármilyen is a rendszer, mindenkinek egyéni szerencséje, hogy meddig él. A mi lett volna ha, csak utólagos belemagyarázás.
tivoli
Az 50% pont annyi, hogy vagy igen, vagy sem @tivoli:
F_Viktor
@tivoli: "Sem pénz, sem statisztika nem mérvadó. 100-ból 1 megmenekül, vagy 100-ból 100, annak a statisztikai adata pont 5o%."

Ugye, most viccelsz?
tivoli
@F_Viktor: Miből gondolod? A statisztika az statisztika, csak számok. Átlag számok.
F_Viktor
@tivoli: Matek órán nagyon a hátsó sorban ülhettél ha ezt komolyan gondolod:
"100-ból 1 megmenekül, vagy 100-ból 100, annak a statisztikai adata pont 5o%."
tivoli
@F_Viktor: nem is jártam iskolába :-)
F_Viktor
@tivoli: OK, így már érthető.
Akkor maradjunk abban, hogy a hölgynek 50 százalék esélye lett volna a túlélésre ha a mentők az előírt 15 percen belül odaérnek a lakására. Ebből következik, hogy valaki hibázott, hogy egy nő meghalt. A cikk szerint vizsgálják a késés okát (más is tisztában vele, hogy még ebben az esetben sem indokolt a 40 perces kiérkezés, ellenben veled!), tisztázni fogják, hogy emberi mulasztás történt, vagy az infrastrukturális adottságok miatt következett be a tragédia.
tivoli
@F_Viktor: Tetszik ez az "ellenben veled", mintha legalábbis befolyásoltam volna a dolgok menetét. Kijelentem, hogy nem voltam ott, nem vettem részt a betegség diagnosztizálásában, nem én állapítottam meg az infarktus időpontját, annak súlyosságát, így a mentőket sem tudtam informálni, hogy mennyire sürgős az eset. Olyan viszont előfordulhat mint írtam, hogy orvosi jelenlét sem ment meg mindenkit, mert az infarktus helye és ideje külsőleg nemigen befolyásolható tényező.
libelle
@tivoli: Ez azert nem teljesen igy van és különösen nem XXI szàzadban. Természetesen ha ez a gyalázatos alakokból állo kormány a milliárdokat a stadionokra szórja, valahonnét el kell venni, mégpedig nagyon a pénzeket. Egy egészséges nemzetnek egészséges a termelöképessége. Ezt Magyarországról még a legjobb jóindulattal sem lehet mondani. Természetesen a mindenkori kormányoknak soha nem ez volt a céluk!!!
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Tetszik ez az "ellenben veled", mintha legalábbis befolyásoltam volna a dolgok menetét."

Az "ellenben veled" a mondatomban azt jelenti, hogy míg te lesz*rod a 40 perces kiérkezés idejét (írod: "40 perc nagyon sok idő és nagyon kevés"), míg a vizsgálatot elrendelő egyértelműen soknak tartja.

Írod:
"Olyan viszont előfordulhat mint írtam, hogy orvosi jelenlét sem ment meg mindenkit..."

Nem, nem ezt írtad, hogy előfordulHAT!
Idézlek:
"S újra leírom: A fiatal hölgy akkor is meghalt volna, ha a kórház kapujában lett volna rosszul."

Ezzel azt sugallod, hogy egy infarktushoz riasztott mentőnek nem kell sietnie, nem kell figyelembe vennie a 15 percen BELÜLI(!) helyszínre érkezési időt, mert a betegen már úgy sem lehet segíteni. A kora reggeli időpont alapján pl. fontosabb lehet, hogy a gyerekét elvigye előtte az iskolába, hogy le ne késse a 0. órában tartott erkölcstan órát! Aztán ráér 40 perc múlva megnézni a beteget, vagyis jegyzőkönyvezni a halál beálltát.
tivoli
@libelle: Azt hiszed, hogy érdekel valakit egy infarktusos eset? Még ha képviselő, vagy polgi lenne, esetleg. De egy közönséges halandó?!
@F_Viktor: Ne lovagolj a szavaimon, itt nem engem kell kommentelni, nem én vagyok a hír.
De beszélgessetek csak. Először viszont el kellene gondolkodni, hogy egy mentős diszpécser honnan tudja eldönteni telefonon keresztül, hogy kinek van nagyobb infarktusa? Vagy egyáltalán infarktus-e? Nem kamu hívás-e? Vagy esetleg pont egy kamu hívás miatt nem tudtak időben kiérni az általad annyit emlegetett 15 perc alatt? Egyáltalán hiszi-e valaki, hogy ilyesmi még sose fordult elő?
F_Viktor
@tivoli: OK, nem "lovagolok" tovább azon, hogy szerinted menthetetlen lett volna a hölgy...

"Először viszont el kellene gondolkodni, hogy egy mentős diszpécser honnan tudja eldönteni telefonon keresztül, hogy kinek van nagyobb infarktusa? Vagy egyáltalán infarktus-e? Nem kamu hívás-e?"

Elgondolkodtam rajta, s arra a következtetésre jutottam, hogy azért nem Julika fogadja a sarki bolt pénztárosa a mentőknél a bejövő segélyhívásokat, mert nincs hozzá szakképzettsége...
libelle
@tivoli: igen, milyen tragikus. Vagyis Magyarország egy nem élhetö ország.
tivoli
@F_Viktor: Bocsánat, most befejezem, mert infarktusom van és feltartasz.
@libelle: Költözz New York-ba, Ott minden épület, minden emeletének külön mentőautója van.
tivoli
@F_Viktor: "24 órán belül infarktus miatt meghalt betegek közül:
50% az első 15 percben
30% 15-60 perc között
24% 1-24 órával az infarktus kezdete után hal meg! "
Most, hogy túléltem a tegnapi infarktusom, megállapítottam, hogy nem is infarktusom volt, mert ha infarktusom lett volna, akkor 104% a valószínűsége, hogy meghaltam volna. Mivel az első 15 percet túléltem, már nem lehetek 50%-os, esetleg 30. De abba se estem bele, mert kaptam még egy esélyt a 24%-ra.
Tehát minél nagyob a túlélési idő, annál nagyobb az életben maradás esélye. Ergo: A szívkárosodás mértékétől függ a túlélés, meg a Jóistentől.
F_Viktor
@tivoli: "Tehát minél nagyob a túlélési idő, annál nagyobb az életben maradás esélye."

Ennek feltétele a gyors helyszíni orvosi segítség. Nem 40 perc, hanem 15 percen belül!
tivoli
@libelle: Igazad van, ez az ország tényleg élhetetlen! Ma egész nap nem volt INTERNET, nem lehetett Erzsébeteket köszönteni, nem rendeltek a háziorvosok, nem volt Gyógyszertár, Posta, TELEFON VONAL sem volt. Egyszerűen ma bárki meghalhatott elérhetőség hiánya miatt!
Egyetlen pénztárgép sem működött, amely a NAV-val online.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.