Ezzel a mondatával keltett feltűnést dr. Csehpál Etelka, a mindszenti körzet háziorvosa a Facebookon. Az orvos a Vasárnapi Híreknek mesélte el, hogy egy 53 éves betege csaknem húsz év után elvesztette a rokkantnyugdíját, utána nem akart többé magyar egészségügyet, mert megalázottnak érezte magát. Közben daganat nőtt a torkában, de nem ment újra kuncsorogni és semmiféle kezelést nem vett igénybe, végül meghalt.

"Nem arról szólt a történet, hogy öngyilkos lett. Az én betegem biztos nem. Arról szólt, hogy nem akart többé magyar egészségügyet, mert megalázottnak érezte magát. Elvették a teljes nyugdíját, az ellátása nulla forint volt. Se tb, se jövedelem… Párja fizette az egészségügyi hozzájárulást. Amikor számára világos lett, hogy közben daganat nőtt a torkában, nem ment újra kuncsorogni a rokkantnyugdíjért, pedig megkapta volna. Emberi méltóságában oly mélyen megalázták, hogy semmiféle kezelést nem vett igénybe. Gratulálok az államtitkárnak, ezt nevezem! Megspórolták vele a drága CT, MRI költségét, sőt a kemoterápiát is! És a többi kiesett rokkant hamarosan a temetőben köt ki, mert nincs pénze még kenyérre sem. Igazán nagy teljesítmény. Ez a kormány jobban teljesít! A temetési vállalkozók számára" – panaszolta a közösségi oldalon az orvos.

A riportra csak hosszas dilemma után vállalkozott, mert féltette a családját, a pácienseit. A Vasárnapi Híreknek fakadt ki, például arról a tüdőgyulladásos lányról, aki könyörgött, hogy engedje vissza dolgozni, mert különben minden juttatását elveszik. A doktornő elképesztőnek tartja, hogy a szegénység, a létbizonytalanságtól való félelem mit jelent az egészségben. Mint mondta: elkeseredett, ha körbenéz. "Az egészségi állapot egyértelműen a környezet és a szociális helyzet függvénye. A változást – legalább 20-30 év mire változás lehet az egészségügyben –, azt itt nem tudják megvárni."

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
1949. XXV. törvény: " A nép állama számára legfőbb érték az ember."
Na, kérem! Hogy tetszik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@entero: Átmegyek privibe, ott folytassuk!
gabrella
@entero: Olyan nincs,hogy ne bukjon ki a tajkártyás csalás, hiszen a számítógépen ott a betegéletút és minden egyéb,hogy biztosított-e.
gabrella
@entero: A másik meg az,hogy mindegy mennyit fizetünk, de kell. Van olyan aki életében sem megy el mégis fizet.
Ez egy biztosítás, nem kis százalékban kötelező és a biztosító kockáztat mi meg fizetünk.
A kötelezőt is fel akarják mondani annak aki balesetet okoz.
Akkor minek az egész, ne fizessünk és mindenki oldja meg ahogy tudja.
nehogymá
gabriella a lányomnak volt egy tervezet mütétje.mikor elöjegyezték még nem volt 18.amikor a mütét elött mennie kellett vizsgálatokra már betöltötte.ugy kellett rohangálnunk ,mert igazolni kellett,hogy még iskolába jár.nyáriszünetben.
aremy
@Yoda69: csak nem az enterora gondolsz vagy célzol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok