Horthy Miklós lovas szobrának Szent Gellért téren történő felállítását követelték a szónokok, azon a vasárnapi budapesti demonstráción, amelyet a Jobbik szervezett az egykori kormányzó 1919-es budapesti bevonulásának érvfordulóján.

Az egykori esemény hangulatát felidézendő, a megemlékezők egy fehér ló felvezetésével végigvonultak az egykori Horthy Miklós, jelenleg Bartók Béla úton, a Kosztolányi Dezső tértől, a Szent Gellért térig.

A 250-300 demonstrálót, köztük a Nemzeti Őrsereg és a Új Magyar Gárda egyenruhás, alakzatban vonuló aktivistáit, több mint félszáz ellentüntető fogadta a Szent Gellért téren.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke a demonstráció kezdetén úgy vélekedett, hogy Horthy Miklós nem csupán egy mellszobrot, hanem egy egészalakos lovas szobrot érdemelne Budapesten, amelynek a Szent Gellért téren kellene helyet kapnia.

Fehér lóval vonult Budapesten a Horthyra emlékező Jobbik

Az egykori kormányzó ma is példát szolgáltathatna a magyar nemzetnek – tette hozzá.

A politikus az első és második bécsi döntéssel kapcsolatban, a trianoni békeszerződés nyomán elcsatolt területek egy részének visszatérésére utalva úgy fogalmazott, hogy "nem mondhatunk le soha elszakított honfitársainkról és területeinkről".

Ezt követően a demonstrálók a fehér ló, illetve nyomában hat lovas felvezetésével, rendőri kísérettel végigvonultak a Bartók Béla úton. Útközben az őket kísérő kisteherautón elhelyezett hangszórókból Horthy-nóták, illetve a két világháború között született katonanóták és a kort idéző műdalok szóltak. A demonstrálók nemzeti színű, árpádsávos, jobbikos és székely zászlókat lobogtattak, és feltűnt egy lengyel nemzeti lobogó is.

Mészáros István, az Új Magyar Gárda főkapitánya azt hangsúlyozta, hogy a Horthy Miklós által képviselt értékekre, a rendre, igazságra és békességre ma is nagy szükség van, mert veszélyben a nemzet.

A beszédeket a tér másik oldalán gyülekező, az Együtt-PM által szervezett ellentüntetők "nácik haza!" illetve "mocskos nácik" bekiabálásokkal és fütyüléssel próbálták megzavarni, illetve a "diktatúrák ideje lejárt" feliratú táblákat emeltek a magasba.

A Jobbik által szervezett megemlékezés záró aktusaként a résztvevők a Székely himnuszt énekelték. Eközben az ellentábor a Himnuszt énekelte.
Az MTI tudósítói atrocitást nem tapasztaltak, a két tábort a rendőrök távol tartották egymástól.

Az évfordulóról megemlékezést tartottak Magyarok Világszövetsége szervezésében Kenderesen, a kormányzó nyughelyénél is szombat délután.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
„Mikor a nácik elvitték a kommunistákat.
nem szóltam,
hisz nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták,
nem szóltam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam zsidó.
Amikor engem vittek el,
nem maradt senki,
aki szólhatott volna.”

/Martin Niemöller/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kicsoda az igazság
@keresztapa: Nagyot téved!! ÖN egyrészt indokolatlanul általánosít. Onre már rákövesedett a sok antiszemita előitélet. Zsidók a szétszóratás ezer évei alatt is megtartották szeretetüket Jeruzsálem felé, Isten felé, a Templom felé.Mit gondol miért vállalják az aliázást 100 milliós arab tenger közepén levő Izraelbe? Tudják hogy az Ő Istenük él, s a Messiás meg fog jelenni hamarosan. Persze vannak akik nem hiszik .
Vannak negatív példák, de kérem ne általánosítsunk!

Sajnos önnek kemény a szíve, különben fel tudná fogni, hogy a Sorstalanság c.könyv
nem a magyarok, vagy bárki ellen íródott, hanem az embertelenség, az emberi aljasság,
a gonoszság ellen. Kit érdekel itt a pénz? Csak azt aki kicsinyesen, felszínesen, anyagiasan gondolkodik, legyen az zsidó vagy nem zsidó.
keresztapa
@kicsoda az igazság: Tisztelt uram! Hogy ne lehessen személyeskedésében rám ragasztani az általánosítást jelzőként,konkrétan nevén nevezem. A zsidó 12 törzse, kivétel talán a 13. Az antiszemitizmus olyan politikai bűncselekmény , amely nem alkotó eleme, hanem ízléstelen, hatásvadász kiegészítője szinte bármilyen ideológiának, amikor nincs igazságtartalma a válaszadásra. Éppen ezért valakit alaptalanul antiszemitizmussal vádolni szintén a politikai bűncselekmények kategóriájába tartozik.Rákövesedett antiszemita előítélettel minősíteni, mert véleményt nyilvánít. Akkor fordulhat elő ha nincs cáfolata a minősítőnek. Maguknak a 12 törzsnek ez a szava ha már kifogytak a bizonyosságból. Az embertelenség, az emberi aljasság kibontakozik, és bizonyított tényként van jelen Gáza vonatkozásában, arab területek betelepítésével terület rablással stb. Akkor hogy is van ez a zsidó antiszemita jelző használat! A kiválasztott teheti más nem? A miértre kell a választ adni ha van, hogy miért is a kiválasztott privilégium, ha egyforma ítélettel vagyunk embertársainkkal szemben. Keresztény szeretett, zsidó gyűlölet miért is? Mi az az ok, amiért ez egyre inkább fokozódik? Népi mozgalommá válik? Kik azon megmondók, akik megmondják, hogy mit is kell a holokausztról mindenkinek elhinni azt amit leír? Ez nem más, mint az egyéni vélelem sárba tiprása. Nobel- díj a jutalma aki genetikusan alávalónak minősítette a magyar népet.
akkor bizony nincs közös tényezőnk, mivel e véleményével tudtunkra adta," nagyrabecsülését" a magyar nép iránt!
kicsoda az igazság
@keresztapa: A falra hányt borsó esete , gyöngyök a sárban. Igaza van, a lóval már fölösleges volt foglalkozni, Horthyt befejeztük. Köszönöm a türelmét.
Kala Majka
@kicsoda az igazság: !

" Rajta, olvassa el mit Írt Önnek az Isten."

Felesleges figyelmeztetni erre. Nem csak elolvastam, hanem át is éltem személyesen Isten utasításait. No, nem voltak hallucinációim, vízióim, csak úgy éltem bele a nagyvilágba a számomra rendelt tananyagot, amit maguk a szent könyvek írói is Isten útjának mondanak.

De én már TUDOM, miért ekkor és itt születtem! Miért volt oly vegyes a családom, hogy az összes nemzet és felekezet képviselve volt benne. Most vizsgázok éppen az anyagból.

Nemám az ájtatos manóknak, akik naponta bérmálkoznak, kipában járnak a zsinagógákba, mindig Istenre hivatkoznak, akkor is, amikor éppen pufajkát öltenek, fegyvert emelnek a tömegre, rabolnak, ölnek, náciznak, basáskodnak.

Egyedül a teremtő Isten az, akit nem lehet átverni tudományos szövegbe öntött dajkamesékkel. Előtte csak az igazat, csakis az igazat , a valódi tudást lehet érdemjegyekre, vagy diplomára váltani.

A vizsga eredményére magam is kíváncsi vagyok. De értesíteni téged sem tudlak majd róla, ha kihirdettetik.
keresztapa
@kicsoda az igazság: Örömmel vettem tudomásul,kifogyott az életszerű mondandóból, és ez a cselekedete kimerítette a rá se figyelési díj aranyfokozatát, ló nélküli menekülést!
kicsoda az igazság
@Kala Majka: Úgy lesz, mindenki maga fog magáról számot adni Isten előtt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.