Horthy Miklós lovas szobrának Szent Gellért téren történő felállítását követelték a szónokok, azon a vasárnapi budapesti demonstráción, amelyet a Jobbik szervezett az egykori kormányzó 1919-es budapesti bevonulásának érvfordulóján.

Az egykori esemény hangulatát felidézendő, a megemlékezők egy fehér ló felvezetésével végigvonultak az egykori Horthy Miklós, jelenleg Bartók Béla úton, a Kosztolányi Dezső tértől, a Szent Gellért térig.

A 250-300 demonstrálót, köztük a Nemzeti Őrsereg és a Új Magyar Gárda egyenruhás, alakzatban vonuló aktivistáit, több mint félszáz ellentüntető fogadta a Szent Gellért téren.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke a demonstráció kezdetén úgy vélekedett, hogy Horthy Miklós nem csupán egy mellszobrot, hanem egy egészalakos lovas szobrot érdemelne Budapesten, amelynek a Szent Gellért téren kellene helyet kapnia.

Fehér lóval vonult Budapesten a Horthyra emlékező Jobbik

Az egykori kormányzó ma is példát szolgáltathatna a magyar nemzetnek – tette hozzá.

A politikus az első és második bécsi döntéssel kapcsolatban, a trianoni békeszerződés nyomán elcsatolt területek egy részének visszatérésére utalva úgy fogalmazott, hogy "nem mondhatunk le soha elszakított honfitársainkról és területeinkről".

Ezt követően a demonstrálók a fehér ló, illetve nyomában hat lovas felvezetésével, rendőri kísérettel végigvonultak a Bartók Béla úton. Útközben az őket kísérő kisteherautón elhelyezett hangszórókból Horthy-nóták, illetve a két világháború között született katonanóták és a kort idéző műdalok szóltak. A demonstrálók nemzeti színű, árpádsávos, jobbikos és székely zászlókat lobogtattak, és feltűnt egy lengyel nemzeti lobogó is.

Mészáros István, az Új Magyar Gárda főkapitánya azt hangsúlyozta, hogy a Horthy Miklós által képviselt értékekre, a rendre, igazságra és békességre ma is nagy szükség van, mert veszélyben a nemzet.

A beszédeket a tér másik oldalán gyülekező, az Együtt-PM által szervezett ellentüntetők "nácik haza!" illetve "mocskos nácik" bekiabálásokkal és fütyüléssel próbálták megzavarni, illetve a "diktatúrák ideje lejárt" feliratú táblákat emeltek a magasba.

A Jobbik által szervezett megemlékezés záró aktusaként a résztvevők a Székely himnuszt énekelték. Eközben az ellentábor a Himnuszt énekelte.
Az MTI tudósítói atrocitást nem tapasztaltak, a két tábort a rendőrök távol tartották egymástól.

Az évfordulóról megemlékezést tartottak Magyarok Világszövetsége szervezésében Kenderesen, a kormányzó nyughelyénél is szombat délután.

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
„Mikor a nácik elvitték a kommunistákat.
nem szóltam,
hisz nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták,
nem szóltam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam zsidó.
Amikor engem vittek el,
nem maradt senki,
aki szólhatott volna.”

/Martin Niemöller/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ezeknek is ez a legfőbb gondjuk ! ?
Az idióta Fideszes vezetés stadionokat épít, ezeknek
meg a szoborállítás a vezérhangyájuk ! ??
Kretének !
Darthon1
Úgy tudom Kenderesen van egy emléktábla amelynek szövege szerint "Állították a hálás zsidók." Szerintem nem volt náci és a karakterét a korának megfelelő környezetben kell értékelni. Márpedig az a környezet mai fejjel felfoghatatlan. Az Együtt pedig menjen a fenébe ezzel a tiltakozósdival. Menjenek Szigetvárra ott Szulejmán szobor is van. Ezzel nem lesz több szavazat, hogy mindenfelé vagdalkoznak.
dömdödöm
maradjatok már ezzel a geci lábszagú hortyval kussba a picsába :-(
miazavalami
@dömdödöm: Jaj Dömi , hogy beszélsz? Ezt Viktor úgyse engedné meg mert egész alakos koronás szobor csak neki jár!
Jó kis ország ez Radnóti könyvet égetnek , Horty szobrot avatnak. Most merje valaki azt mondani , hogy nincs demokrácia!
dömdödöm
@miazavalami: jól beszélsz uff ! Senkit nem érdekel 2013 végén mit csinált a
horthy meg 100 évvel ezelőtt a többi szélhámos , az érdekel most mi van mit csinál a
nyamvadt orbán és a gittegylet és ezt kik és miért hagyják . Barom módra nézik ahogy szétcsapja az egész országot .egy értelmes megmozdulása sincsen , simán ki lehetne hírdetni a szükségállapotot mert kurvára nem működik itt ez az egész xar amit ide sikerült összehozniuk , baszhatják a xar reszicsökkentésüket is . Szart sem ér !:-( :-( :-(
miazavalami
@dömdödöm: Nem b@sszák, hanem büszkék rá. Felhasználják a népbutitó oktatásaikon , illetve belefér a kampányba is.
csikknorisz
Pont a Szent Gellért téren? Gellértet ma rühellnék a jobbikosok. Némi képzavar van itten. :)
hajhagyma
@Darthon1: a Budai várban is van egy szobor a hős tőrők vezéről az utolsó budai helytartó szobra ...ők csak 150 évig voltak a magyar nép nyakán és lám kapot egy szobrot...
hajhagyma
@dömdödöm: sok hülye baromagyú mégis bedől nekik-...
dömdödöm
@hajhagyma: tudom persze ez a céljuk ,nem más ,remélem tavasszal az emberek észhez térnek és eltüntetik innen ezeket a politikai kuruzslókat :-(
hajhagyma
kevés a reménye az egész hülye gondolkodás eltüntetésére szerintem bele kell tőrődnünk hogy enyi állat van magyarországon
macilaci
Csak egész alakos szobrot akarnak? Én ötös lottót akarok!!
Tootsy
Mi van, talaltak valami jobbikos erzelmu szoborfaragot, aki csak lovat tud szoborni? Oszt egy kalap penzt akarnak neki kifizetni? Mert hogy egy lovasszobor nem ket filler, az tuti,... EU-s penz? Maganadomanyok? Jobbikos mellenyzsebbol? Hmmmm
miazavalami
@hajhagyma: Nem jól beszélsz! Nem vagy babás! Miért kellene beletörődni???
Csak a bírka törődik bele a sorsába.
Kala Majka
@dömdödöm: !

Ti pedig abbahagyhatnátok már a nácizást! Annak is nagyon náci szaga van már a XXI. században, egy vétlen nemzedékre.

Horthy valóban nem a Lenin-fiúké, de azért vele szemben Kun Bélát védelmezni mégis büdösebb, mint elismerni a kormányzó előnyeit is.
nehogymá
ugy látom nincsenek hiján az anyagiaknak.nem tudnak venni egy tanyát egy két hold susnyával ,ott akár szobor parkot is csinálhatnának
GeoCravker
Jó ötlet a szobor. Ha Vona ül modellt hozzá. Benn a szborban. Betonnal leöntve.
Gyuri Géderről
@nehogymá: De majd lesz nekik. A Rogán kapott a tanyaprogram pénzből több milliót.
Lehet, hogy Ő már tud valamit a jobbikos tanyáról susnyással együtt. Várjuk ki a végét.
Meine Ehre heisst Treue
Ezért nem szavazok a Jobbikra sem!
Félelmetes, ahogy lejáratják magukat.
kkalman
Ezeknek elmentek otthonról. A legnagyobb baromság egy olyan történelmi személyiségnek bármekkora, bármilyen szobrot állítani, aki ennyire megosztja a nemzetet.
Gyuri Géderről
@Darthon1: El kell menni Kenderesre, és meg kell keresni a táblát.
"nem volt náci és a karakterét a korának megfelelő környezetben kell értékelni." A korának megfelelően és környezetében, előbb hozta meg a zsidó törvényt, mint Hitler. Tehát, Horthy nem náci. Vagy még is?
sport50
most össze tudnak fogni akkor a fidesz-kdnp vel nyíltan!!!
Manhattan
„Mikor a nácik elvitték a kommunistákat.
nem szóltam,
hisz nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.
Amikor a szocialistákat bezárták,
nem szóltam,
hisz nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat vitték el,
nem szóltam,
hisz nem voltam zsidó.
Amikor engem vittek el,
nem maradt senki,
aki szólhatott volna.”

/Martin Niemöller/
dr. prédikátor
Most egy nemzetvesztő horthy nak szobor, legközelebb pedig szálasinak akarnak szobrot!!Szemét náci banda!!!
GeoCravker
@Kala Majka: Horthy semmit nem tett Kun Béla ellen...
Kala Majka
@dr. prédikátor: !

A híres történelemhamisítók tanárai szerint volt Horthy nemzetvesztő. A hazájukból elüldözött magyarok szerint pedig mentette őket mind a csehszlovák, mind a rác, mindpedig az oláh NÁCIZMUStól.

Horthy a magyarok és köztük a MAGYAR (lengyel, ukrán ...) zsidóság mentője is volt, ameddig csak tehette.

Szényen és gyalázat egész nyugat-Európa, valamint a vörös Moszkva (Lenin-fiúk!) összes disznóságát, a nácizmust az ő nyakába varrni, a vörösterroristák elleni védekezést pedig bűnéül róni fel.

Tessék végre TÖRTÉNELMILEG tisztázni Horthy szerepét MINDEN OLDALÁRÓL, mert Magyarország kormányzója volt csupán, nem a birodalmak harcosainak csicskása, mint azok, akik most is egymással harcolnak a MAGYAROK ellen.
Kala Majka
@Gyuri Géderről: !

Amit pedig a moszkovita Lenin-fiúk utódai 1945-óta egyszerűen csak "zsidó"-törvénynek neveznek, mindössze 4 paragrafusból áll, és egyik sem szól a zsidókról, hanem arról, hogy minden hazai "etnikum" létszámáarányosan BEKERÜLHESSEN a felsőoktatásba, bizony, még a MAGYAR gyerekek is. De még ez a törvényt is módosították később.

Amit pedig a Német-birodalom hozott a nyakunkra sok évvel az NC után, az semmivel sem nácibb, mint amilyen "törvényeket" manapság a nyugati világbirodalom és az EU eröltet a népek-és a nemzetek nyakára.

Tessék előbb azok elen szót emelni, mert MA azok aktuálisak a Niemöller idézethez!
Kala Majka
@kkalman: !

Ha ennyire szégyenkezel, miért jársz a Károlyi szoborhoz?
excep
szerintem jár neki! 3millió koldus hazája volt magyarország az ő kormányzása alatt!!! sőt orbának is jár mert most már legalább 5millió koldus van
kopeba
Ennek a mocsadék Jobbiknak semmi helye a magyar politikába. De legalább ezzel elérik hogy jövőre be se kerülnek az országházba.
stone
Teljesen egyértelmű a helyzet: A jobbikot elhagyta az a "gondolkodó" bázis, aki 3 éve ismeretlen pártként még bizalmat szavazott nekik. (fogy a pénz is - ez belső infó)
Egyenes út vezetett a radikalizálódáshoz. Ebbe részükről belefér a horthy kultusz ébresztgetése, belefér a gyöngyösi féle "írjuk össze őket" gondolkodás is.
Az új törvények szerint kevesebb lesz a parlamenti létszám, így a jobbik frakció is. Már csak azok férnek be akik keményvonalas nácik, így pl.: emőke, vona, gyöngyösi stb.
A párt kevésbé kemény része már kihullott, elment, kidobták őket. Van egy rész akiket a pártvezetés megkért, hogy:légyszi netovább -mert hülye vagy. (vagy csak zagyva)
Tehát: ha továbbra is kell az iráni támogatás, akkor keményíteni kell. (jön a választás - villantani kéne)

Hát ez van.
Kala Majka
@stone: !

Ne dicsekedj nagyon a saját holdudvaroddal, mert akinek Károlyi Mihály szobor kell, aki 1956-ból Mécs Imrét, vagy éppen az olasz fasiztapárt tagkönyves "náciját" futtata Pongrácz Gergely helyett, annak szájából igen furcsán hangzik a nácizás.

És akkor a pufajkások pufajkását már meg sem elítettem.

Ilyen hősökkel dicsekedni maga a véres kommunizmus, nácizmus, vagy amit akartok. De VÉRES!
stone
@Kajla Majka: "holdudvarommal"?
Te miről beszélsz?
Nem akartam felmenteni senkit. Persze csak azért írtam, amit írtam, mert a cikkre reagáltam.
ergo:
Majdha a pufajkásokról lesz hír akkor arra is beírok valamit.
Addig pedig a saját "holdudvaroddal" foglalkozzál kicsit többet.
dr. prédikátor
Nekem a fénykép közepén a sapka nélküli faszi tetszik ! olyan értelmes a képe . Szinte sugárzik róla az" értelem"!!!
törökbasa
A Horti időben még nem éltem de az Édesapám a következőt mondta.Fiam a Horti időben két hétig dolgoztam,egy hónapig megéltem belőle.Lehet hogy sok embernek nem mond semmit de nekem az súgja,sokkal jobb volt a vásárlói érték mint a mai. Ma egy hónapot dolgozok és mégse tudok tisztességesen megélni,jó pár millió honfitársammal együtt.Sokat segítettek a kommunisták hogy ez megváltozzon és még ma is ennek a fordulatos kommunista világnak a politikáját viseljük a mai napig.Kommunisták nagyon nem szerettek fizetni mert nagyon sok volt a vörös báró,herceg és grófok,Sajnos ezekből alakult az MSZMP=MSZP-vel,amiből nagyon nehezen tud kigyógyulni az ország.Nem véletlen, még a mai napig is úgy ítélik meg a Népet,azt tesznek velünk amit akarnak.Részben igazuk van mert nem a hibával foglalkozik sok ember hanem egymásnak üzengetve mindenki megmondja mi a jó és mi a rossz.Egyszóval nagyon megosztottak vagyunk és óriási a széthúzás a Nép összefogásán.
stone
@Manhattan: A Nóbel-békedíjas Elie Wiesel (író) a következőt mondta:
Vétkesek közt cinkos aki néma!
(még rímel is)

Ez a sor megváltoztatta a gondolkodásomat és úgy döntöttem, hogy nem leszek cinkos.
stone
@törökbasa: A pénz vásárló értéke nem ezen múlik.
Napjainkban globalizmus és fogyasztói társadalom van.
Könnyen megérted, ha megnézed: Villanykörte összeesküvés. youtube.
törökbasa
((De miből költsön ha egyszer nincs?))Azonkívül nekem nem tudták kimosni az agyamat soha,világ életembe becsülettel büntetlen előélettel dolgoztam la 44-évet,amit leírtam a saját bőrömön érzem a mai napig.Viszont az írásod elárulja hogy hála istennek van mit aprítani a tejbe.Kedves((stone))nem Nekem Neked kellene elgondolkozni,utána kioktatni a másikat,remélem világos Kedves((stone)).Végül 75 000-a nyögdíjam.
Dr. Felipe
Úgy látszik nem volt elég két világháborús vereség.
nehogymá
törökbasa az első világháború utáni válságból a német hadiipar segitségével lábalt ki az ország.
Josla
@bretagne: Éppen hogy nem!!! De felnyergelne tényleg jó lett volna! Úgy mégjobban érzékeltette volna a Kormányzó úr hiányát.
Josla
@Manhattan: Hülyeség! Akkor olyan se maradt, akinek szólni lehetett volna.! :-)-
kicsoda az igazság
Az első világháborút lezáró békeszerződés, laikus véleményem szerint is, Magyarországra nézve súlyosan diszkriminatív volt: több millió magyart csatoltak a környező országokhoz.
Horthy azon célkitűzésével, hogy legalább az elvesztett, magyarlakta területeket szerette volna visszaszerezni, egyetérthetünk. Azt kezdetben lehet hogy nem láthatta előre, hogy hova vezet és mibe kerül az országnak, ha e nemes cél érdekében a náci Németországgal,és a fasiszta Olaszországgal áll össze.Ezzel együtt kijelenthetjük,hogy soha nem lett volna szabad az egyetemes emberi és erkölcsi értékeket feláldoznia a vélt siker érdekében( A CÉL NEM SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT!): ha a nagyhatalmak kényszerítették ránk az elfogadhatatlan békefeltételeket, az ő egyetértésükkel, és az érintett szomszédos országokkal, tárgyalásos úton kellett volna kicsikarni a változtatást, alkalmas időben. Soha senkivel szemben nem lett volna szabad törvénytelen erőszakot alkalmaznia Horthy rendszerének a konszolidáció érdekében, soha nem lett volna szabad Magyarország kormányzójaként olyan törvényeket szentesítenie amelyek másodrangú állampolgárokká minősítették le a zsidó honfitársainkat, soha nem lett volna szabad a második világégésbe bele lavíroznia Magyarországot. Mivel Horthy minden magyar állampolgár legfőbb tekintélyű vezetője volt, joggal várta el tőle roma, magyar, zsidó ,hogy megvédi őket. Más szavakkal :Horthy minden magyar állampolgárért egyenlő felelősséggel tartozott. Amikor azt látta, hogy a deportálásokat nem tudja már megakadályozni, akkor a deportáltakkal együtt neki is vállalnia kellett volna az ártatlanul kirekesztett, kirabolt ,meghurcolt, megalázott ,meggyalázott , megkinzott, és legyílkolt sokaság sorsát.
Ha ezt megtette volna, megérdemelné a szobrot. (Akkor hogy menthette volna meg a fővárosi zsidóságot? Ha az igazságosság és emberiesség vezette volna, lehet, hogy sokkal-sokkal többeket is megmenthetett volna...)
Josla
@kicsoda az igazság: Ostoba, agymosott szoclib mantra.
Szvetlana
@nehogymá: 17.39 Véletlenül megnyomtam a tetsziket, de nem azt akartam.

Kérdezni szeretném, hogy ezt az állításodat mivel tudnád igazolni? Néhány mondattal ha kifejtenéd, érdekelne.
kkalman
@Kala Majka: Legközelebb, ha ott látsz a Károlyi szobornál, csak szólj rám, és meghívlak a sarki krimóba egy sörre.
Desischado
"Példát szolgáltathatna..". Phűű!!! Hát én kérem szépen NEM AKAROK RÓLA PÉLDÁT VENNI!!! Hazaáruló, lepaktált a nácikkal, több száz magyar katona halt meg miatta a Donnál! És hány ember halt még meg ezenkívül miatta!!! A Jobbikot csak arra ítélném, és velük együtt mindazokat, akik egyetértenek vele, hogy a saját bőrükön tapasztalják meg, milyen volt Horthy idejében! Édes istenem, hova jutunk még?! És ez a rasszista, hazaáruló párt a parlamentben ül?! mi jön még? Legközelebb Hitlernek akarnak majd szobrot emelni?! Mocsok gyalázat, ami itt történik! A Fidesz miért kussol?! Most kéne tiltakozniuk!!!
Josla
@Desischado: Grr grrr grrrr Cibáld!!! :-)))

Horthy szelleme egyre jobban terjed Magyarországon, és hamarosan teljesen betölti újra!
Így jártál!
kicsoda az igazság
@Josla: Súlyos előítéleteid nem hagynak téged reálisan gondolkodni, egyáltalán gondolkodni.
Josla
Ezt néked én is szintúgy mondhatom.
stone
@Josla: Jujj:
Miért ne lehetne Babits, - de nem Babitstól, hanem Elie Wieseltől hallottam...
(ráadásul élőben, SZÓBAN - mert ott voltam, ahol Ő)
Nem véletlenül írtam, hogy MONDTA. (miért ne lehetne egy idézet, amivel Ő maga egyetért, és elmond másoknak?)

Lefordítom neked: Ha te azt mondod, "Deutschland über alles" akkor azt te mondod, -és természetesen Hitlert idézted. (meg egy csomó nácit, akik együtt kiabálták vele)
..de tény, hogy egyetértesz...

na, én így tudok egyetérteni Elie Wiesellel, aki egyetért Babitsal...meg egy csomó más emberrel...
kicsoda az igazság
@Josla: Valóban, szintúgy mondhatod, csak éppen nincs igazad.
stone
@törökbasa: Nem oktattalak ki, egyszerűen a tisztánlátás kedvéért írtam, nem rosszindulatból.
Amúgy a "nagy horthysta jólétben" gondolom látott édesapád ezt-azt.
pl: lámpaoszlopra, nyilvánosan felakasztott embert, stb..., hadiárvákat, talán dunába lövetést..
Ne haragudj, de csak a megélhetést nézni a horthy időszakból nem lehet, hiszen a megélhetés is az "élhetést, életet" veszi a szó alapjául, de horthy alatt volt a legkevesebb jelentősége az életnek.
Josla
@kicsoda az igazság: Ezt néked én is szintúgy mondhatom.
kicsoda az igazság
@stone: Annyi kiegészítést szeretnék tenni, hogy ahogy a náci Németországban is ,úgy
Horthy Magyarországán is a zsidóságtól állami eszközökkel elzabrált anyagi javakat beforgatták az életszinvonal mesterségesen magasabb szinten való tartására. Ezzel is átverve az embereket, hogy hadd támogassák a háború folytatását(" Milyen jól élünk!")
keresztapa
Ha tetszik , ha nem tetszik. Magyarország történelmében benne van a Horthy kormányzó tevékenysége, a Magyarországon élő emberek sorsa alakulása, megszállása, felszabadítása, de még nem jött el a megszabadulás. Az adott kor magába foglalja a jót, a rosszat, az elfogadhatót, vagy az elfogadhatatlant. Az adott korban minek hatására kellett olyannak lenni,volt-e- más lehetőség vagy csak kényszeredetten lett, az ami lett, tűrte -e- az ország -vagy nem . tett érte, vagy nem, hogy ne úgy legyen mint ahogyan lett. A adott kor időszakában mit hogyan lehet- nem lehet, tenni az adott időben élők tudják, indokolni, érteni megélni. Emlékezni Lehet, a múltra, de ítéletet alkotni a ma élőknek, a legnagyobb butaság, amelyet csak a pártok tesznek, tehetnek akik csak a jelennek élnek vannak. a népakaratot kifejezni képtelenek, mert pártérdek vezérli minden pártot, amely idegen érdeknek megfelelni akaró lásd jelenünkben a baloldali tömörülést:kivéve az igazi baloldal képviselőjét a munkáspártot amely nem változtatta nézetét, mint a többi,maradt a munkások érdekvédelméhez hű. Megközelítőleg a jobbik nemzet érdek szolgáló, ellene is van minden hamis baloldali.
FIDESZ jobboldali állítólag nemzeti érdekekért tevékenykedik. Lényege az egész pártok tevékenységére, hogy az ország érdekéért sem képesek egységet alkotni. Ezért honnan veszik a bátorságot, letűnt kor értékeléséhez. Ezt nem szabadna, tisztelni kellene minden kor eredményét, méltóképpen történelmünk ezt igényli. Még akkor is ha ez nem tetszik idegenek akik nem nemzetalkotó kisebbség, de már jogot formálnak a nemzet érzelmi érdekeivel szembe, az ő érdekeinek előtérbe helyezésével ehhez nyújt segítséget elsődlegesen a baloldalnak nevezett csoportosulás.
kicsoda az igazság
@keresztapa: Kedves Uram! Nem szeretném megsérteni. A véleménye önmagáért beszél,(nem értek egyet önnel sok dologban) de nem derül ki belőle, hogy Horty Ön szerint kapjon szobrot, vagy ne kapjon? Mert ha szobrot kap, azt az ítéletalkotást közvetíti, hogy spongyát minden sarára(nem szertném sorolni, lásd korábbi hozzászólásom). Vajon ez igaz ítéletalkotás lesz a mai ifjúság számára?
Az élő tanúk( Kertész Imre, Elie Wiesel,Don-kanyart ,orosz fogságot megjárt katonák és még sokan mások) szerint, a hiteles dokumentumok( listázások!!!), a tárgyi bizonyítékok(pl.eredeti fílmfelvételek) tömege szerint, az Auswitzban, Majdanekben(én itt 1978-ban szembesültem a náci rémtettekkel) és egyéb helyeken található emlékhelyeken tapasztalhatók szerint, létfontosságú ma helyes ítéletet alkotni a Horthy -korszakról, a nácizmusról,a fasizmusról. Nehogy ismételje magát a történelem.
keresztapa
@kicsoda az igazság: tisztelt uram! Igaza van, nem írtam arról. hogy kapjon szobrot vagy ne kapjon. Nem érzem magam jogosultnak arra, hogy szobor jogosságát vélelmezzem, vagy így vagy úgy. Ezt helyettem megteszik a pártok! Nem éltem abban a korban melyről, ítéletet jogos lennék megfogalmazni, mert ha az adott kor történelmét, amit a győztesek diktálnak, az ő győzelmi mámorukban, és évtizedekig tanítanak kerülve az igazságot. Az igaz tartalmú történet ki van radírozva az emberek tudatából.
Történelemből politikai tőkét kovácsolva tetszeleg a győztes, teheti, mert ő diktál. Gyártja az Izmusokat, melynek alapot, építményt,majd felépítést alkot, amelyben minden szép minden jó, mindaddig még hatalmon van. kövesd a rövid történéseket 1990 től, napjainkig pártok tündöklését,bukásukat, majd jelenünkben az újjá építésüket, régi arcok, hiteltelenségével. van egy rövid tanulságos történet. Az egyik falusi kocsma összejövetelén, egy idős bácsi, és egy egyetemista fiatal, került egymás mellé egy asztalhoz. Feljött a szó arról, hogy miért nem képes az idősebb nemzedék a fiatalokat megérteni? Az egyetemista nem sajnálta az időt, hogy megmagyarázza az idős bácsinak. Maguk egy primitív világba születtek és nőttek fel Mi mai fiatalok az internet, számító gépek, a tévé, űrutazások, világában nőttünk fel. Igazad van fiatalember, nekünk mindez nem volt meg, mikor fiatalok voltunk, Következésképpen feltaláltuk őket! És most mond meg te, mint egyetemista. Te mit készítesz a következő nemzedéknek? tanulságos! Az adott korban történteket hitelesen leírva, tanítva kell és az adott kor döntse már el ki, mire vált érdemessé,tettének elismerésére, vagy el nem ismerésével kerüljön a történelembe!
Utólag csak fals következtetéseket lehet levonni.
kicsoda az igazság
@keresztapa: Én Elie Wiesel Nobel-békedíjas író véleményét osztom:" MINDÍG ÁLLÁST
KELL FOGLALNI." Özön tényanyag alapján: Ha Horthy szobrot kap, vele együtt az alávalóság is fel lesz magasztalva,és csak a gonosz embereket bátorítja, hogy itt masírozzanak közöttünk, és rikácsolják aljas eszméiket,persze féligazságokba csomagolva, hogy az igazságossághoz felszÍnesen viszonyulókat megtévesszék,és
maguk után húzzák(hogy mást ne említsek) .
Én bele helyezkedem a fiatal egyetemista szerepébe, azt mondom :felkészítem a következő nemzedéket, hogy úgy éljen ,hogyha az élete végén tükörbe kell néznie ne legyen miért szégyenlenie azt az embert ,aki visszanéz rá.
Ön és én felelősek vagyunk, hogy letisztítsuk azt az alapot amire a jövő szeretne építkezni.
stone
@keresztapa: véleményem szerint a jelen időben a legnehezebb valós állást-foglalni, hiszen a valódi tényeket kizárólag a teljes információhalmaz összeállítása után lehet megismerni, és véleményezni. (summázni)
Egy ötszáz darabos kirakójáték öt darabjából nem lehet látni, hogy mi lesz a képen ha összeállt az egész.
Történészek (amennyiben politikafüggetlenek) helyes képet tudnak alkotni személyekről, kockáról - kockára. Ezt követően összeáll a kép, és lehet véleményezni.
Horthy munkássága összeállt. Ha a pozitív és negatív döntéseit (és azok motivációját) nézzük, messzemenőleg negatív személyiség volt.
Több híradásból hallottam, hogy "megosztó személyiség" horthy.
Szerintem ez sem igaz, mert nem józan gondolkodású (történészeket) oszt meg a megítélése, hanem hétköznapi embereket oszt meg politikai (ultrajobbos) nézetekkel.
Az ultrajobbosok meg azért szeretik, mert zsidóellenes volt.
keresztapa
@kicsoda az igazság: Tiszteletben tartom véleményedet, az én véleményemnél Elie Wiesel nem nyerő,az én meggyőződésem, hogy hivatásos Nobel-békedíjas gyűlölködő, azon egyszerüsített indok alapján, hogy Horthy ellen vádemelés nem történt, Vass Albert ellen felhozott koholt ortodox, zsidó vád, 1979-ben az USA Igazságügyi Minisztériuma, többszöri átvizsgálás után, kellő megalapozottság hiánya miatt a kérelmet elutasította. Ez történt akkor ,is amikor a Wiesenthal alapítvány tett feljelentést Vass Albert ellen , azzal indokolva, hogy nem csak ortodox pap, néhány román, egy magyar,de két zsidó is volt, és ez az amiért vizsgálni kell újból a vádat. Az USA az ügy sokadik átvizsgálása után alaptalanak ítélte a vádakat, és véglegesen ejtette azt. Nem kell elfelejteni azt a tényt, hogy ő saját bevallása , állítása szerint, amibe ugye nem lehet kétség, hogy elkötelezett támogatója Izrael államnak! Mit is takar az a elkötelezettség! Ha csak nem azt,hogy felül írja az USA Igazságügyi Minisztériumának elutasítását a feljelentés valótlansága miatt. 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend nagy keresztje kitüntetést vette át Mádl Ferenc Köztársasági elnöktől. Majd azt 2012-ben visszaadta. Elviselni nem tudta, hogy Nincs igaza. Kétes személy A világnak meg kell tudnia : Elie Wiesel szélhámos holokauszt csalóval van dolgunk
személyében.Grünner Miklós, aki az egészet megírta. "Egy lopott
Nobel-díjazott személyazonosságának története" Címmel. Sikeres
gazdag ember lett, aki 25 ezer dollárért tart egy 45 perces előadást.
Darthon1
@kicsoda az igazság: csak nem a kanadai állampolgár Kertészre hivatkozik? Aki genetikusan alávalónak minősítette a magyar népet? Akkor bizony nincs közös nevezőnk. A Horthy szobor pedig elfér a Károlyi, Szulejmán, stb szobrok mellett. A TV székházzal szemben lévő vörös csillaggal egyetemben. Valamennyi a történelmünk egy időszakát jelképezi. És tisztelettel megjegyzem a történelem lehet kinek-kinek más értelmezésű. Az én egyik nagyapám például a Rádió védelmében halt meg, mint kivezényelt honvéd. Most akkor utálnom kellene az összes 56-ost? Szemellenzős egyoldalú érték ítélethez vezet a sztereotípiákban gondolkodás. És bizony olyan történelem hamisításokhoz , mint a gázkamrák befelé nyíló ajtaja Auschwitzban. A németekre sok mindent lehet mondani, de a precizitásukat nem lehet tagadni. Már pedig egy befelé nyíló ajtó esetében az oda beszoruló sok sok menekülni akaró ember legalább is akadályt képezett volna. Ilyen elemi hibát nem csinált volna egy német mérnök. Márpedig így van bemutatva. Ami nem a holokauszt tényét tagadja, hanem a helyszín eredetiségét. A MÁV és OTP stb. beperlése megint csak azt tanúsítja, hogy a pénz az elsődleges, nem a megbékélés szándéka. Ahogy ebben a témában sem lehet igazat szólni, mert abban a pillanatban mindenféle igaztalan jelzőt kap az ember, ugyanúgy a Horthy megítélését sem szabadna az ellenfeleire hagyni. Mert könnyen úgy járhatunk, mint a zsidó kérdéssel, az emberek többsége már csak legyint, ha a kárpótlásukról van szó és halkan megkérdezi, hogy ez most a heti, havi vagy esetleg a napi kárpótlás? Pedig a hatszázezer elhunyt zsidó honfitársunk több együttérzést érdemelne, mint amit pénzéhes utódaik miatt kapnak.
kicsoda az igazság
@keresztapa: Nem hivatalos információim szerint, maga Sztálin vette védelmébe Horthyt, talán a háborúból való kiugrási kísérlete miatt. A történészek jobban tudják.
Továbbá, gondolja, hogy a nyugati hatalmaktól nem kapott ajánlatot(vagy nem kért) arra az esetre, ha megkíméli a maradék zsidóságot,hogy megúszhatja a felelősségre vonást?(100 000 emberért mentse az 1 sajátját, számoljon el egyedül a saját lelkiismeretével.) Esetleg látta, hogy itt az összeomlás küszöbén már csak ezzel a lépéssel javíthat a különben katasztrofális renoméján(náci német kollégái között is voltak akik próbálták zsidó életekért magukat menteni). Az a tény, hogy különféle okokból
kihagyták a felelősségre vonásból, nem mentesíti a felelősség alól. Szobrot pláne nem érdemel.
Ami Elie Wiesel urat illeti: ingyen hallgattam a közelmultban egy 45 perces előadását. Gyűlöletet nem éreztem a mondandójában, nem hisz a magyarok kollektív bűnösségében a holocaust miatt, sőt aki tőle bocsánatot kérne, annak, a neki okozott sérelmet megbocsátaná. Az ön által említett egyéb dolgokhoz most nem szólnék hozzá.
Még annyit, hogy a földi igazságszolgáltatás mindig is produkált visszásságokat.
Wiesel Úr beszélt arról, hogy a Messiás megjelenése fog igazából minden kétséges ügyben igazságot tenni. Én pedig azt kérdezem, ha ez így lesz, vajjon a szorgos szoborállítók mire számíthatnak? (És mi többiek?)
keresztapa
@Darthon1: Ezt a tényszerű megállapítást elismer lehet csak, a történelmi hamisítások, azoknak érdeke akik hasznot húznak, az igaztalan állításukból. A terror bíróság Németül tudó zsidó kihallgató és fordító írta le, a történetet és ezt a bíróság valószínű
dolog ként kezelte. a hatszázezer holokauszt áldozat is csak a pénzszerzés eszközévé vált, mert a pénz az istenük. A messiást meg azért említi mert tudja,hogy megfoghatatlan de érdekét alátámasztja, a megjelenésig kapják a kárpótlást. A messiást meg sajátosan fogják értelmezni, ami szintén az ő kedvezményezésüket, kiválasztottságukat hívatott igazolni. Eszükbe nem jutna, hogy ezen kiválasztottságukkal bizonyítják a legnagyobb rasszista voltukat.
keresztapa
@stone: Igazad van azért írtam azt, hogy a történelem akkor valóág tükröző, ha az adott kor, írja le a történéseket, és nem az utókor, igaztalan állításait viszi bele cáfolhatatlan bizonyossággal. Állítva egy fantom kort elmélettel, melynek valótlansága van, de valósága erősen hiányos.
keresztapa
@kicsoda az igazság: Horthyt senki nem vette szárnyai alá, leginkább nem Sztálin, köztudott abban az időben, hogy kimondott ellen érzésekkel volt Sztálin, a Magyarországgal szemben.
kicsoda az igazság
@keresztapa: @Darthon1:" A terror bíróság nyílván tudta, hogy a zsidó kihallgatók és fordítók lesznek a legelfogulatlanabb munkatársak, ezért választották őket erre a feladatra.
Sajnos magyarul tudó zsidó kihallgató és fordító egy sem maradt, ezért Horthyt inkább elengedték. Különben is zsidókból állt a II. világháborúban győztes , egész szövetséges hadsereg, Még Sztálin is az volt , csak soha nem mondták meg neki, s ezért ezt csak halála után tudhatta meg a pokolban."

Bocsássák meg nekem ezt a kis humort, körülbelül így hat az a sok antiszemita klisé, amit itt az előzőekben felsoroltak.

Szent Pál apostol az Athénieknek Az Isten nem személyválogató: az Ő Igéje alapján fog megítélni zsidót és nem zsidót egyaránt.(ez már az Új szövetség is) . De minden nemzetbeli kedves Őelőtte akiÁmen
keresztapa
@kicsoda az igazság: Annyira elfogulatlanok voltak a zsidó munkatársak, hogy a holokauszt túlélők, holokauszt- bohócok lettek, azáltal, hogy az emlékezésük holokauszt- biznisz irányába ment el teljesen.Az elhunyt, munkát nem bíró, legyengült, járvány fertőzött zsidók halálát,a berlini holokauszt- emlékműve turisták piknikező helyévé vált, ez nagyon kellemetlen. Az irodalmi Nobel -díjat is csupán azért kapták a zsidó írok, hogy ezt a fajta, szenvedő, szemtanú - irodalmat díjazhassák. Emlékezés- biznisz az írót megfosztotta saját történetétől. Akinek a pénz az Istene!
kicsoda az igazság
@keresztapa: A befejezetlen soraim helyesen: Szent Pál apostol az Athénieknek többek között ezeket prédikálta:" Az Isten ...az egész emberi nemzetséget EGY VÉRBŐL teremtette...Hogy keressék az Urat ,ha talán kitapogathatnák Őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem...az Isten mostan parancsolja az embereknek,mindenkinek, mindenütt, hogy megtérjenek:
Mivelhogy rendelt egy napot ,melyen megítéli majd a földkerekséget egy férfiú által,kit arra rendelt:bizonyságot tévén mindenkinek, az által,hogy feltámasztá őt halottaiból."
Szent Péter apostol a Kornéliusz háza népének pedig ezt mondta :Bizonnyal látom,hogy nem személyválogató az Isten:Hanem minden nemzetben kedves Ő előtte a ki Őt féli és igazságot cselekszik.(Idézetek :Új szövetség , Apostolok cselekedetei c.könyvből)
Szent Pál mégegyszer a Rómaiakhoz irt levél 1.16.: Mert nem szégyenlem a Krisztus(Messiás!)evangyeliomát, mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, ZSIDÓNAK először meg GÖRÖGNEK(MÁS NEMZETBELIEKNEK)
Tehát az igazi ellenségünk nem a másik ember,zsidó ,nem zsidó, cigány,magyar, hanem a bűn, a halál, a pokol, a sátán (aki a hazugság atyja). Nos ennyit bevezetőnek. Ha valaki többre is kíváncsi, szóljon hozzá.
kicsoda az igazság
@keresztapa: Mutasson egy tökéletes embert(Jézus Krisztuson kívül), és én kifordítom a helyéből a világot(nyílván nem menne).Ön olvasta Kertész Imre Sorstalanság c. könyvét?
Én igen :nekem katarzis-élményt adott. Tudom, hogy az utóbbi időben ő maga mondta , hogy holokauszt-bohócnak érzi magát. 84 éves korára az ember ilyen előélettel mint ő nem
csoda ha elfáradt. Amik jogos kritikai észrevételek, természetesen az érintetteknek azokon változtatniuk kell. Végül nem csak azoknak lehet a pénz az istenük akinek sok van ,hanem annak is ,akinek kevés van, vagy nincs neki. Javaslom , a saját gerendáinkat dobáljuk ki a szemünkbül, azután gondoljunk arra, hogy kivessük a szálkát a mi atyánkfiai szeméből( tartalmilag idézet Jézus Messiástól)
keresztapa
@kicsoda az igazság: Igaz az, hogy mutatni nem tudok, de megnevezni tudok, "Isten", mivel Jézus az egyetlen gyermeke. De ez megint csak elméletileg, hívőként. Jézus magatartása, tevékenysége a templomba kereskedő kufárokkal, miért is? Nem isten dicsőítése, hanem a Pénz! Kertész "Sorstalanság c regényét olvastam. A gyerekként a koncentrációs táborhoz alkalmazkodik, természetesnek veszi, akár a hétköznapokat, boldog pillanatok sem hiányoznak, nem látja természetellenesnek, felháborítónak. Rájön hogy az élet alkalmazkodás, és itt találja meg a helyét a mindennapi tábori életben mert alkalmazkodik hozzá. Mint gyerek
a maga tapasztalatával.
kicsoda az igazság
@keresztapa: Ne haragudjon , Ön nem vesz, és nem ad el soha semmit? Ön nem örűl,ha lehet egy kis profitja? Akkor az összes hivatásos és nem hivatásos kereskedő pénzéhes és zsidó? JÉZUS AZT FEJEZTE KI, HOGY NE AZ ISTENTISZTELET HELYÉN, ÉS NE AZ ISTEN TISZTELETE HELYETT FOLYTASSÁK A ZSIBVÁSÁRT! Mert annak nem ott a helye, menjenek a piacra,(a kufárság házába) stb.
Kedves Uram! A SORSTALANSÁG c. könyvet Kertész Imre a holocaust után évtizedekkel később írta meg. Az átélt borzalmak sokaságából messze keveset, és letompítva mutat be, én az olvasó, így is látom ,hogy ez a folyamat iszonyúan felháborító, és természetellenes a buszról való leszedéstől kezdve, egész a szabadulás elérkezéséig. Zseniálisnak tartom, ahogy nem rágja a számba a tanulságokat, hanem rám bízza. Nem kárhoztat,nem vádol valóban senkit - TERMÉSZETESEN. NEKÜNK KELL AZ OLVASÓKNAK ÁLLÁST FOGLALNI. Természetesen.
kicsoda az igazság
@YAK: A ló nem tehet semmiről, őt nem tették lóvá, ő Így született. Nem Így a vele vonuló jobbikosok.
YAK
@kicsoda az igazság: Egyébként ez nem a Szvatopluk lova véletlenül?
Kala Majka
@kicsoda az igazság: !

Miféle tisztaságról ábrándozol, ha az okot nem akarod figyelembe venni, csupán az okozatot?

Piszkos lében képtelenség tisztára mosni a fehérneműt. Hidd el, tapasztalatból tudom. Még a mosógépgyártók sem felejtkeznek el az öblitő programokról.
Kala Majka
Az összes istentelen mindig Istenre hivatkozik. Vajjon miért?

(Mielőtt megszólna valaki a két "J" miatt én nem a vajaskenyérről ismerem a szót, mint a t. Akadémia!)
keresztapa
@kicsoda az igazság: Tisztelt uram! Itt nincs helye a ködösítésnek, a vásárlási szokás, nem a templomoknál kezdődik. A pénzért még a templomot sem tisztelték a zsidók, mint ahogyan a mai napig az ön érdekképviselet, mindenek előtt, és mindenek felett. Nos a sortalanság írása nem a történést követően, a szabaduláskor történt, hanem jóval utána amikor már tudatába volt annak, hogy a holokauszt- biznisz, a szenvedő, szemtanú - irodalmat díjazzák, ezért kapták a Nobel díjat, ítélték oda a zsidó munkatársak. Ezért érzi ő magát józan pillanatában Holokauszt bohócnak!
keresztapa
@Kala Majka: A hivatkozás azért történik Istenre mert, csak a hitben létezik, megfoghatatlan, és mindent véglegesíteni lehet vele, bizonyosság nélkül, vitalezárása így tökéletes!
kicsoda az igazság
@Kala Majka:Még Hegedűs Lóránt úr is. Nem értem ,hogy a Magyar Református Egyház miért nem ebrudalta ki már régen a sorai közzül?
Viccet félre téve:ha valaki Őszintén törekszik az igazságra, láthatja, az egész életünk a létfenntartásunkért való küzdelem mellett a gonoszság(a bűn) elleni harcról szól. Ehhez objektív mérce lehet a saját lelkiismeret,(míg gonosz cselekedetekkel tönkre nem teszi az ember), vagy hitem szerint a Bibliai kijelentések. Önmagáért beszél a Tízparancsolat, vagy a Máté ev. 5.-6.-7. rész Jézus Krisztus hegyi beszéde. Olvassa csak el és értse meg.(ha tudja) . Aki minden ismeret bírtokában van, az tudhatja kizárólag, hogy van Isten ,vagy nincs-vagy akiknek Isten kijelentette magát. Mózes beszélt az Istennel, Jézusban emberformában már bárki beszélhetett az Istennel. János ev.-ban Jézus ezt mondta magáról: Aki engemet látott, látta az Istent.(AZ ATYÁT)..Sorolhatnám tovább..
Isten szuverén Úr, öt egyelöre az emberekhez írt leveléből(BIblia) ismerhetik meg.Bár maga a teremtett világon is rajta az Isten kezenyoma.
Keresi Ön az igazságot? Rajta, olvassa el mit Írt Önnek az Isten.

A piszkos lé(t) kitisztítására is benne a recept.
kicsoda az igazság
@keresztapa: Nagyot téved!! ÖN egyrészt indokolatlanul általánosít. Onre már rákövesedett a sok antiszemita előitélet. Zsidók a szétszóratás ezer évei alatt is megtartották szeretetüket Jeruzsálem felé, Isten felé, a Templom felé.Mit gondol miért vállalják az aliázást 100 milliós arab tenger közepén levő Izraelbe? Tudják hogy az Ő Istenük él, s a Messiás meg fog jelenni hamarosan. Persze vannak akik nem hiszik .
Vannak negatív példák, de kérem ne általánosítsunk!

Sajnos önnek kemény a szíve, különben fel tudná fogni, hogy a Sorstalanság c.könyv
nem a magyarok, vagy bárki ellen íródott, hanem az embertelenség, az emberi aljasság,
a gonoszság ellen. Kit érdekel itt a pénz? Csak azt aki kicsinyesen, felszínesen, anyagiasan gondolkodik, legyen az zsidó vagy nem zsidó.
keresztapa
@kicsoda az igazság: Tisztelt uram! Hogy ne lehessen személyeskedésében rám ragasztani az általánosítást jelzőként,konkrétan nevén nevezem. A zsidó 12 törzse, kivétel talán a 13. Az antiszemitizmus olyan politikai bűncselekmény , amely nem alkotó eleme, hanem ízléstelen, hatásvadász kiegészítője szinte bármilyen ideológiának, amikor nincs igazságtartalma a válaszadásra. Éppen ezért valakit alaptalanul antiszemitizmussal vádolni szintén a politikai bűncselekmények kategóriájába tartozik.Rákövesedett antiszemita előítélettel minősíteni, mert véleményt nyilvánít. Akkor fordulhat elő ha nincs cáfolata a minősítőnek. Maguknak a 12 törzsnek ez a szava ha már kifogytak a bizonyosságból. Az embertelenség, az emberi aljasság kibontakozik, és bizonyított tényként van jelen Gáza vonatkozásában, arab területek betelepítésével terület rablással stb. Akkor hogy is van ez a zsidó antiszemita jelző használat! A kiválasztott teheti más nem? A miértre kell a választ adni ha van, hogy miért is a kiválasztott privilégium, ha egyforma ítélettel vagyunk embertársainkkal szemben. Keresztény szeretett, zsidó gyűlölet miért is? Mi az az ok, amiért ez egyre inkább fokozódik? Népi mozgalommá válik? Kik azon megmondók, akik megmondják, hogy mit is kell a holokausztról mindenkinek elhinni azt amit leír? Ez nem más, mint az egyéni vélelem sárba tiprása. Nobel- díj a jutalma aki genetikusan alávalónak minősítette a magyar népet.
akkor bizony nincs közös tényezőnk, mivel e véleményével tudtunkra adta," nagyrabecsülését" a magyar nép iránt!
kicsoda az igazság
@keresztapa: A falra hányt borsó esete , gyöngyök a sárban. Igaza van, a lóval már fölösleges volt foglalkozni, Horthyt befejeztük. Köszönöm a türelmét.
Kala Majka
@kicsoda az igazság: !

" Rajta, olvassa el mit Írt Önnek az Isten."

Felesleges figyelmeztetni erre. Nem csak elolvastam, hanem át is éltem személyesen Isten utasításait. No, nem voltak hallucinációim, vízióim, csak úgy éltem bele a nagyvilágba a számomra rendelt tananyagot, amit maguk a szent könyvek írói is Isten útjának mondanak.

De én már TUDOM, miért ekkor és itt születtem! Miért volt oly vegyes a családom, hogy az összes nemzet és felekezet képviselve volt benne. Most vizsgázok éppen az anyagból.

Nemám az ájtatos manóknak, akik naponta bérmálkoznak, kipában járnak a zsinagógákba, mindig Istenre hivatkoznak, akkor is, amikor éppen pufajkát öltenek, fegyvert emelnek a tömegre, rabolnak, ölnek, náciznak, basáskodnak.

Egyedül a teremtő Isten az, akit nem lehet átverni tudományos szövegbe öntött dajkamesékkel. Előtte csak az igazat, csakis az igazat , a valódi tudást lehet érdemjegyekre, vagy diplomára váltani.

A vizsga eredményére magam is kíváncsi vagyok. De értesíteni téged sem tudlak majd róla, ha kihirdettetik.
keresztapa
@kicsoda az igazság: Örömmel vettem tudomásul,kifogyott az életszerű mondandóból, és ez a cselekedete kimerítette a rá se figyelési díj aranyfokozatát, ló nélküli menekülést!
kicsoda az igazság
@Kala Majka: Úgy lesz, mindenki maga fog magáról számot adni Isten előtt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.