Csupa jó hír, így hétkezdésnek: csökkenő államadósság, meredeken felívelő építőipar. Ezekkel az adatokkal szolgált reggel a Nemzeti Bank és a Központi Statisztikai Hivatal. A szép számok mögött azonban még mindig nincs valós gazdasági élénkülés.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
"A látványos, meredek emelkedés egyik legfőbb oka az, amit közgazdászok bázishatásként neveznek: annyira alacsony az a szint, amihez hasonlítjuk a mai adatokat, hogy bár hatalmasnak tűnik a növekmény, még a 2009-es szint is távoli cél csupán. Ezzel párhuzamosan sajnos nem valóságos gazdasági élénkülés áll az építőipari szárnyalás mögött. Nem is lehetne, hiszen a beruházások szintje továbbra is az amortizáció alatt stagnál, vagyis a gazdaság feléli a jövőt, építkezésekre bizonyosan nem ad megbízást.

A megfejtés: az állami presztízsberuházások húzzák fel az építőipart. Ha más, konkrét haszna nincs is a stadion-építési láznak, ennyi bizonyosan: a kiválasztott cégek megrendelés-állománya és termelékenysége valóban növekszik. Az állam által megrendelt beruházások jelentős részét uniós forrásokból finanszírozzák, így pumpálva friss pénzt a gazdaságba. A folyamattal egyébként nincs baj, bár fájdalmasan hiányzik mellőle a valódi gazdasági fejlődés."
tehát jöhetnek a focihuligánok zengeni a zunijó takarodj-ot

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.