Szeptember végén a bruttó hazai termék (GDP) 79,7 százalékára csökkent az államháztartás úgynevezett maastrichti adóssága és ezzel idén először ismét a 80 százalékos szint alá süllyedt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@nemkati: Igazad van, itt számszakilag még a címet is fenntartással kell fogadni, hiszen a GDP becslést(?) Matolcsy adja meg, valamint a számításba vett forint árfolyamát is szintén Matolcsy hasra ütéses viszonyszáma (Eltolcsy számolt már 260 forintos Euró árfolyammal is ha úgy lett kedvezőbb a statisztikája). Innentől pedig már semmi sem igaz.
bundi
@gabrella: www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
a csökkenésről ennyit
a gdp meg most nőtt először az elmúlt 2 évben...
www.ahkungarn.hu/fileadmin/ahk_ungarn/Dokumente/Wirtschaftsinfos/HU/Statistik/Konjunkturdaten_hu.pdf
vagy a ksh adatai szerint 2011 IV. negyedévében nőtt utoljára...
www.ksh.hu/brutto_hazai_termek_gdp
akkor hogy a fenében bűvészkedik ki ezeket a számokat?
gabrella
@bundi: Ha valamit sokszor mondanak, az marad meg az agyakban.
bundi
@gabrella: "A látványos, meredek emelkedés egyik legfőbb oka az, amit közgazdászok bázishatásként neveznek: annyira alacsony az a szint, amihez hasonlítjuk a mai adatokat, hogy bár hatalmasnak tűnik a növekmény, még a 2009-es szint is távoli cél csupán. Ezzel párhuzamosan sajnos nem valóságos gazdasági élénkülés áll az építőipari szárnyalás mögött. Nem is lehetne, hiszen a beruházások szintje továbbra is az amortizáció alatt stagnál, vagyis a gazdaság feléli a jövőt, építkezésekre bizonyosan nem ad megbízást.

A megfejtés: az állami presztízsberuházások húzzák fel az építőipart. Ha más, konkrét haszna nincs is a stadion-építési láznak, ennyi bizonyosan: a kiválasztott cégek megrendelés-állománya és termelékenysége valóban növekszik. Az állam által megrendelt beruházások jelentős részét uniós forrásokból finanszírozzák, így pumpálva friss pénzt a gazdaságba. A folyamattal egyébként nincs baj, bár fájdalmasan hiányzik mellőle a valódi gazdasági fejlődés."
forrás
www.stop.hu/gazdasag/allam-bacsi-elintezi-ezt-is/1194356/
gabrella
@bundi: Igen, ebben igazad lehet, saját tapasztalat, nálunk lezárták a kéményeket mert tömörtelenek.
30 milliós felújítást akarnak lenyomni a torkunkon 9 db kéményre.
Nézelődtem a neten és van EU-s kéménypályázat, csak éppen eltűnt a pályázati nyomtatvány és ismertetése.
Ezt is valszeg lenyúlták fidesz közeli ismerősöknek és aki nem csókos saját zsebből fizesse s szükségesnél 10-szer drágább fidesz közeli cég munkáját.
bundi
és most jöhet verőce, sbl (lbs) entero és a többiek, és ekézhetik az unijóót

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.