Azt állítja Orbán Viktor miniszterelnök (a Kossuth rádióban), hogy az uniós országok között csak néhány van, amely jól teljesít, és Magyarország köztük van. „Van néhány ország, amely az előírt költségvetési hiányszint alatt tartja a gazdálkodását, és mi ott vagyunk. Van néhány ország, amely képes csökkenteni a munkanélküliséget, és Magyarország ott van. Van néhány ország, ahol lesz gazdasági növekedés, Magyarország ott van, mások meg nincsenek.” Ezzel szemben a tény az, hogy 18 uniós országban lesz idén gazdasági növekedés a 28-ból, ami azért több a néhánynál, ráadásul 10-nek a növekedése várhatóan gyorsabb lesz, mint a miénk. 11-ben csökkent a munkanélküliség, ami szintén több a néhánynál. És 10-ben tartották a költségvetési deficitet 3 százalékon vagy alatta. Kétségtelenül benne vagyunk a néhányban, de ez a néhány több mint néhány. Viszont egyiknek sincs olyan miniszterelnöke, mint nekünk.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Druszám, ne feledkezz meg, hogy a pozitív előjel a gazdasági növekedésben a bázisról számolva pozitív, vagyis a tavalyi mélyponthoz képest. Még most sem sikerült a 2011-es szintet elérni...
Druszám, megfeledkezel, hogy a költségvetési hiányt új adókkal, a Varga csomaggal sikerült(?) 3% alatt tartani. Elhiszed nekem, hogy új adónemeket kitalálni nem kell feltétlen közgazdasági diploma?
Druszám, a munkanélküliséget úgy sikerült papíron csökkentened, hogy nincsenek az adatokban az ellátásból kikerültek, a 350 000 külföldre menekült, viszont szerepel benne a majd 300 000 6 órában, 1-2 hónapot dolgozó közmunkás.
Ejnye, ejnye druszám...
laszlobihari
"Viszont egyiknek sincs olyan miniszterelnöke, mint nekünk". Igen, ezért nem kell nekik hazudozni olyanokat mint pl.: jobban teljesítünk stb stb. Szerintem nem is nagyon akarnak ilyen mini szterelnököt mint ami nekünk van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.