Százezren tanulhatnak majd a hólapátolás és jégmentesítés mellett. A képzések március 31-ével zárulnak. Télen sem maradnak munka, feladat és kereset nélkül a közfoglalkoztatottak: a jégmentesítés és hóeltakarítás mellett decemberben százezren közülük beülhetnek az iskolapadba – írja a Magyar Nemzet. A kormány az idénymunkák megszűnése miatt télre átszervezi a közfoglalkoztatást. A kabinet vonatkozó kormányhatározata 2013. november 1-jétől 2014. április 30-ig 200 ezer ember egyidejű közfoglalkoztatását rendelte el. A feltételeket és a forrásokat biztosították, és már folyik a téli közfoglalkoztatás, amelynek keretében több mint 206 ezer embernek van érvényes, támogatott közfoglalkoztatotti szerződése – írja a lap.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Ez megint egy hatalmas marhaság. Az unokabátyám , asztalos, ács. Le volt százalékolva ilyen olyan bajokért, azért majd negyven év a tetőn nem semmi. Összeszedett egy kis infarktust , csípő porc kopást amit műtöttek is... , de majd egy éve kikiálltották munkára alkalmasnak. Na szóval kell neki másfél két év a negyven éves munkaviszonyhoz. Semmi baj , mondták legyen közmunkás. Jó is volt mostanáig, mert az önkormányzat alkalmazta a szakmájában. hat órában dolgozott a saját tempója szerint. Látták hogy fáradt öreg ember aki azonban érti a szakmáját, így inkább irányította a munkát. Igen ám , de a fő okos az önkormányzatnál kitalálta , hogy tanuljon szalmát , méghozzá legyen szakács. Olyan kérges a tenyere , hogy a fakéreg elpirul mellette, maholnap betölti az 57. évet. De nem baj csak tanuljon..., annyit engedtek a dologból hogy már nem kell szakácsnak tanulnia, hanem elég a konyhai kisegítő.:-(
Hiába mondta, hogy adjanak szerszámot a kezébe, vagy dolgozik a sajátjával , csak műhely legyen, vagy ha az sincs akkor az ő műhelyében télen bútorokat padokat , az iskolának megcsinál. De ha kapna egy komolyabb eszterga gépet akkor nagyon sok bútort fel tudna újítani bármilyen önkormányzati épületben. Jó mondták , vegyen fel kölcsönt esztergagépre...
Itt van egy rokkant , de jó szakember akinek a munkáját fillérekért megkaphatnák, de nem inkább üljön iskolapadba , tanuljon konyhalánynak aztán egy év múlva menjen nyugdíjba. Mi ez ha nem a marhaság a köbön. Ehhez aki ezt kitalálta már nagyon hülyének kell lenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Desischado: ja azt majd elfelejtettem , hogy nagyon sokan azt hiszik a közmunkások csak aluliskolázott , a társadalomba beilleszkedni képtelen egyedek lehetnek. ...
Desischado
@miazavalami: Az első válaszodra csak azt írhatom, hogy pontosan így van, a másodikra meg azt, hogy egy frászkarikát! Vannak olyanok is, de sok rendes, értelmes ember is van közmunkán. Szerény személyemet is beleértve! Nagyon jól látod a tényeket, ez is bizonyítja, hogy tapasztalatból beszélsz!
F_Viktor
@miazavalami: Ez a nagy igazság, itt van az eb elhantolva!
darwin
Azt kellene főbe lőni,aki a közmunkát kitalálta.Ugyanazért a munkáért,ha alkalmazott vagy,akkor (minimum) minimálbér jár ,ha közmunkás vagy 47000,vagy annak a része.Ez a rabszolgaság,lealázás mintaképe.
Kala Majka
Érdekes lesz, amikor mérnököket betűvetésre tanít majd a kormány.
human
Helyesnek tartom az oktatást, de úgy tudom 20 milliárdot szánnak rá. Azt kicsit soknak tartom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.