A Fidesz szerint a kormány újabb, nőket segítő programjai révén jövőre már mindenki dolgozhat, aki szeretne.

Ezt Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője mondta szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón, amelyen a nyugdíjhoz közel álló nőket támogató kormányzati programról számolt be.

A fideszes politikus kiemelte, a kabinet a Nők 40 nevű programban azoknak az 55 éves kor feletti, munkanélküli nőknek kínál segítséget, akiknek egy év vagy annál kevesebb munkaviszonyban eltölt idő hiányzik a nyugdíjkorhatárhoz. Az állam a programban résztvevő munkaadókat akkor támogatja, ha az érintetteknek egy éves foglalkoztatást biztosít, ebben az esetben a kormány akár 10 hónap munkabért és járulékot is megtérít a vállalkozásoknak – fejtette ki.

Selmeczi Gabriella szerint az 55 év feletti munkanélküli nőket segítése azért is szükséges, mert ők rendkívül nehezen tudnak elhelyezkedni. Közölte az új programra összese 1,5 milliárd forint támogatás biztosított.

A szóvivő emlékeztetett, a negyven év munkaviszonnyal rendelkező nők 2011 óta kérhetik nyugdíjazásukat, akik ebben az esetben az öregségi nyugdíj teljes összegére jogosultak.

A kormánypárti politikus aláhúzta azt is, hogy a kabinet korábban több intézkedéssel is kifejezte a nők megbecsülését. Példaként említette, a gyermeknevelés melletti munkavállalás támogatását, aminek egyebek mellett a  jövőre életbe lépő gyed extra is része.

Selmeczi Gabriella szólt arról is, a nők foglalkoztatása húsz éves rekordot ért el és abban bíznak, hogy jövőre, aki szeretne az már el is tud majd helyezkedni.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Pesti Imre, a Budapesti kormányhivatal vezetője arról számolt be, hogy a fővárosi 44 ezer álláskeresőből 3 ezren érintettek a kabinet új programjában, akiket levélben tájékoztattak az új lehetőségről.

Kiemelte, Budapesten az igényektől függően akár több ezer, a nyugdíjhoz közel álló nő elhelyezkedését is támogatni tudják. Tájékoztatása alapján eddig kétszáz jelentkezőnek 307 millió forint támogatást ítéltek oda.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Újra csak a blabla szöveg.Megint a mézes madzag.Lesz munkahely az ötven év feletti nőknek jövőre.Igen ,talán ha nem ti lesztek kormányon!
Hellcat
Közelednek a választások...lehet fűt fát ígérni szokás szerint.
Nakimaga
Mi van a munkakezdő és a nyugdíjtól távol álló nőkkel,nem elég március 8.!
rosalinda57
Arra pedig továbbra sincs válasz, hogy mi van az 59 éves megváltozott munkaképességű nőkkel, akiktől elvették még 2010-ben a rokkant nyugdíjukat, holott szolgálati idő tekintetében öregségi nyugdíjba kellett volna engedni őket és ugyan a rokkant ellátást több, mint 1,5 év után megítélték számára ( súlyos fogyatákos !), de a töredékét kapta vissza annak, ami a 2010 évi ellátás volt. Ki és hogyan védi az 55 éven felüli nőket és a nyugdíjakat ???
rosalinda57
A nyugdíjbamenetelkez nem 40 éves munkaviszony, hanem 40 éves szolgálati idő kellene és kellett eddig is. Ennek egy 55 éves nő csak akkor tud megfelelni, ha már 15 évesen dolgozott, gyereke nincs, iskolába nem járt. Az a nő aki,főiskolát, egyetemet nappali tagozaton végzett (abban az időben ez erkölcsi értéknek számított !) annak a felemelt nyugdíjkorhatár miatt soha nem lesz meg a teljes nyugdíja, mivel ezen nők munkaviszonyra vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyaik időszakai eltüntek a Nyugdíjbiztosító rendszeréből. Hiába vannak eredeti bizonyítékok erre vonatkozóan, a bíróság nem értékeli ítéleteiben ezen tényeket. Ki is védi meg a nyugdíjakat és hogyan ? Rossz nyilvántartáson alapuló ítéletekkel ? Megalázva azokat a nőket, akik esetleg okosabbak, mint ők ? Vagy van valami más oknál fogva ?
Senara
Ugyan már nyugdíjhoz közelálló nőknek , kajakra megmondják , ne is álmodozzon , hogy tovább dolgozik . Az ötvenesek meg nem kellenek sehova . Selmeczi Gabriella megint hozta a kötelező , nesze semmi fogdmeg jól formáját , elégedettem hátra dől megveregeti saját vállát , heti beetetés letudva .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.