A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Budapest Szabadság téri épületének felújítására és fejlesztésére irányuló építési beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a beruházással összefüggő, a kulturális örökség védelmével kapcsolatos tanácsadói feladatokat, valamint a beruházást megelőző tervpályázati eljárás előkészítését, feltételeinek kidolgozását, lebonyolítását a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ látja el.

A rendelet mellékletében felsorolt építésügyi hatósági ügyekben nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni, valamint nincs helye az építési beruházással összefüggésben településképi bejelentési eljárásnak – olvasható a rendeletben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
"Kiemelt ügy lett az MNB felújítása"

Belülről kezdjék..
nemkati
Rosszat sejtek.
"A rendelet mellékletében felsorolt építésügyi hatósági ügyekben nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni, valamint nincs helye az építési beruházással összefüggésben településképi bejelentési eljárásnak "
Ez nem azt jelenti, hogy valami giccses nemzeti arculatot akarnak adni az épületnek, közbeszerzési eljárás nélkül, már meg is van a beruházó, már megvannak a tervek, már megvannak a milliárdok, és senkinek semmi beleszólása nem lehet, mit tesznek az MNB épületével? Nem csodálkoznék, ha piros-fehér-zöldre festenék, tele keresztekkel, angyalkákkal, és Kerényi avatná majd fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.