A 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzletekben, valamint az üzemanyagtöltő állomásokon legfeljebb 2014. május 30-ig lehet dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni – így módosította a kormány a dohánytermék-kiskereskedelemi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás egyes szabályairól szóló kormányrendeletet.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint nem létesíthető dohánybolt olyan építményben, illetve nem választható le olyan építményből, amelyben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzlet vagy üzemanyagtöltő állomás, illetve azt kiszolgáló kereskedelmi egység működik.

A nagy alapterületű üzletekhez kapcsolódó (azt kiegészítő) üzletsoron akkor sem lehet dohányboltot nyitni, ha az egyébként fizikailag elkülönül az üzlettől, és parkolóban, "ideértve különösen annak járművel vagy gyalogosan használható közlekedési útvonalait, határoló területeit, továbbá az ahhoz kapcsolódó fásított vagy füvesített területeit is" szintén nem lehet majd dohányboltot nyitni.

Ha a dohányboltot a vámhatósági engedély megszerzésekor hatályos jogszabályoknak megfelelő módon és helyen alakították ki plázában vagy benzinkúton, akkor is csak legfeljebb 2014. május 30-ig lehet ott dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni.

A rendelet szerint dohánybolt nem működhet másik dohánybolt bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül; ezt azonban csak a 2013. november 30. után benyújtott új engedély iránti, illetve az engedély módosítására irányuló kérelmekre kell alkalmazni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Helyes! Erősítsék csak a fekete kereskedelmet!
Remélem, ez az idióta trafiktörvény, és a NAV botrány a vesztét okozza ennek az aljas bandának.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ujbuda
@Fradigege!: szerinted is megbotlott az evolucio?
Desischado
Már csak nevetni tudok, azon, ami itt folyik, csak az a baj, hogy sírhatnékom is van! Nálunk, az egyik bevásárlóközpontban, a bejáratnál, épp most választottak le egy részt a dohányboltra. Kiváncsian várom, mi lesz a leválasztott hellyel! Ha a hülyeség fájna, ezek úgy ordítanának, hogy japánig elhallatszana! Mi a nyavaja, berágtak a haverokra?
Fradigege
@ujbuda: A cápák maradnak. A skorpió és a csótány 200-szor több nukleáris dózist elbír a "homo szápiensz"-nél. Tetszik, ami az angoloknál és a franciáknál is kialakult. A cigány telepek a bevásárló központoknál. Egyék meg, amit főztek trianonban. Az Örs vezér aluljáróban, bele botlottam egy>"nem beszélni magyar" koldusba. Ami "nyugat-európát" ellepte(oláh-regát-i koldus maffia). Huszon éves fiatalok adtak neki pénzt. A zsebpénzükből. Nem semmi. A koldulás azért van, mert megéri. Ha senki nem adna, más lenne. A cigányt szidják, de tőlük veszik a "lopott" zöldséget. Tehát eltartják, fenntartják a problémát, a helyzetet. Tehát megéri.
bakegya
Tipikus orbánjogon újrahasznosított törvényes keret!!!-a mészáros mészárlásai-de ő és a felcsuti gázos nem bűzlik semmitől!...
TOTIMI_53
Nem lett volna egyszerűbb ezeken a helyeken az árrést "visszavenni", mondjuk: 3%-ra??? Akkor "maguktól" is bezártak volna... De: ez törvénysértő lenne? A bevezetendő "megoldás" nem az??? DEHOGYNEM...
verőce21
Nyilvánvaló, a trafikosok "átrepülnek" más faágakra!
(Penny, Aldi, Lidl, stb. ezekből több is van, mint nagyáruházakból, 1000 ill. 2000 m2-esek és nem is esnek annyira külterületekre általában.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.