A 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzletekben, valamint az üzemanyagtöltő állomásokon legfeljebb 2014. május 30-ig lehet dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni – így módosította a kormány a dohánytermék-kiskereskedelemi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás egyes szabályairól szóló kormányrendeletet.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint nem létesíthető dohánybolt olyan építményben, illetve nem választható le olyan építményből, amelyben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzlet vagy üzemanyagtöltő állomás, illetve azt kiszolgáló kereskedelmi egység működik.

A nagy alapterületű üzletekhez kapcsolódó (azt kiegészítő) üzletsoron akkor sem lehet dohányboltot nyitni, ha az egyébként fizikailag elkülönül az üzlettől, és parkolóban, "ideértve különösen annak járművel vagy gyalogosan használható közlekedési útvonalait, határoló területeit, továbbá az ahhoz kapcsolódó fásított vagy füvesített területeit is" szintén nem lehet majd dohányboltot nyitni.

Ha a dohányboltot a vámhatósági engedély megszerzésekor hatályos jogszabályoknak megfelelő módon és helyen alakították ki plázában vagy benzinkúton, akkor is csak legfeljebb 2014. május 30-ig lehet ott dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni.

A rendelet szerint dohánybolt nem működhet másik dohánybolt bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül; ezt azonban csak a 2013. november 30. után benyújtott új engedély iránti, illetve az engedély módosítására irányuló kérelmekre kell alkalmazni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Helyes! Erősítsék csak a fekete kereskedelmet!
Remélem, ez az idióta trafiktörvény, és a NAV botrány a vesztét okozza ennek az aljas bandának.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kkalman
Helyes! Erősítsék csak a fekete kereskedelmet!
Remélem, ez az idióta trafiktörvény, és a NAV botrány a vesztét okozza ennek az aljas bandának.
craven
Már előre hallom : a hibák ellenére is,maiket időközben kijavítottunk barátaim,jobban teljesítünk! Igen,megcsináltuk! pfff...
hajhagyma
@kkalman: sajnos ezek min olyannok mint a skorpiok atomháborut is tulélnek mert olyan szivosak
nyanya001
Mi lesz a csuti gázszerelővel ? És mi lesz a többi nagyvállalkozóval ?
A főváros legjobb helyen lévő benzinkútjain, a Liszt Ferenc Repülőtéren, több plázában és hipermarketekben is az utóbbi hónapokban elhíresült trafiknyertes nagyvállalkozók nyitottak vagy nyitnak dohányboltokat egy friss NAV-adatbázis szerint. A hazai Auchanokban csak a felcsúti Mészáros Lőrinc környezete árul majd dohányt.
darwin
@hajhagyma: Én a svábbogarakkal ismerem.
@kkalman: A nagyobb baj az,hogy megint a kereskedők szívják meg.Tudom,hogy mutyi volt az üzlet megszerzésénél,de tudom,hogy mennyibe kerül egy bolt beindítása.Ezek az emberek most munkanélküliek lesznek?
csikknorisz
Seggszáj szindróma, ezt már a kormány 1. évében is megismerhettük, gondolok itt az Mnyp-ügyre. Most ugyanez van, csak pepitában. Kaptá jogot idén nyáron bazmeg, konzorcium, meg a satöbbi. De jövő nyárra húzzá el onnan a pitsába, bazmeg.
MER ÉN ASZONTAM, bazmeg. Szarok én a konzorciumodra.
De ugye, legyen bizadalma mindenkinek a kormány iránt, mer' hát ők sose hazudoznak, mint az átkos kétezerkettőkétezertíz közti fenevadak tették.
dömdödöm
Ez tiszta komplett komédia ,tragédia , tragikomédia ,vicc .! :-) Törvényben határozzák meg mi mitől hány méterre lehet ,ezen nem törvény hanem dohánykressz. :-(((((
JAJMÁR
Messze van még a május, sok minden történhet addig...
kkalman
@darwin: Nem a tulajdonosok szívnak nagyot, nekik általában több trafikjuk is van, hanem a dolgozók, akik esetleg a nagy mutyi előtt trafikosok voltak, csak nem nyertek. Ők egyszer már elvesztették az egzisztenciájukat, ezzel a trafiktörvénnyel, most másodszor is lenullázzák őket.
rokker33
idióta orbán azt se tudja mit akar!Nem baj a fekete kereskedelmet csak erősíti a milliárdos adó meg eluszik a kormány zsebéből! !!!
human
@darwin: Ne feledd, hogy a jelenlegi tulajok, dolgozók előtt valaki másnak volt ott trafikja. Azok kerültek először lapátra.
human
2014 Május 25-én lesznek választások. A törvénymódosítás május 30-át ír határidőnek. Lesz 5 napuk még, hogy átírják ezt a módosítót is. Szóval én nem venném ténynek ezeket a módosításokat.
coyote3
És akkor mi lesz a pocakkirály zsírdisznó felcsúti haverjával??? Lesz itt még addig némi elbeszélgetés...
mariaberta
Mindez azért lesz ALKOTMÁNYBA foglalva, hogy a cigisek csak NEMZETI dohányboltban vásároljanak.
levarosbukta
@darwin: A kormány saját maga ellen dolgozik, először is nem lesz, nincs annyi bevétel amire számítottak. Kettő: az összes ember akik a trafikmutyi következtében elvesztették, elvesztik megélhetésüket azt a bizonyos x-et nem rájuk teszi az biztos.
valakiaki
A trafikok a fidesz mutyi maffia olyan objektumai, amik az embereket napi szinten emlékeztetik ennek a mutyinak és maffiának a létezésére, testközelbe hozzák az egyébként viszonylag távoli szférákban zajló undorító napiszart! Semmi nem tud a fidesznek többet ártani, mint ezek a mutyi-zarándokhelyek.
bukfenc
@coyote3: coyote3
És akkor mi lesz a pocakkirály zsírdisznó felcsúti haverjával??

Megdöglenek!!!

Le lesznek szúrva, mint a malacok disznóöléskor!!
bretagne
Azt sem tudják, hogyan fabrikálják már a törvényeket. Nemcsak a trafikokról van szó. Először eltörölték - azonnali rendelettel . a játékgépeket, hogy az emberek ne oda vigyék a pénzüket. Most meg a dohányboltokat szerelik fel különböző fogadási dolgokkal: szerencsejáték, lóverseny! Margit, noooormális?
nehogymá
az milyen már,hogy más szabályok vonatkoznak azokra ,akik ezután kapnak engedélyt?igy simán megmarad a mittudomén melyik faluban az egy házban ,szinte egymásba nyiló ,házaspár tulajdonában levö 2 trafik.
coni
Fő a kiszámíthatóság és a vállalkozási biztonság. Még az alkohol koncessziót kellene átcsoportosítani a Turul Nemzeti Boltokhoz. A választásokig csak sikerül
darwin
@levarosbukta: @human: @kkalman: A munkanélkülit sajnálom ,bármilyen színű.
Nem fognak vállalkozni az emberek.Nem tudnak egy évre sem előre tervezni.Jókat derülök,amikor eszembe jut a kereskedelmi szakmai vizsgám:három évre előre kellett várható nyereséget számolni.
YAK
Régen a baloldal szemére hánytam hogy rosszul kommunikálnak. Most a palgári jabboldal szemére hányom hogy egyáltalán kommunikál. Nem kéne.
Nem értem magamat. Visszasírjátok még Gyurcsányt.
csikknorisz
@csikknorisz: Elírtam, konzorcium helyett koncesszió, természetesen.
bundi
ez az...
a nagy ötlet
két legyet egy csapásra...
ez mutatja egyrészt, hogy milyen érdekeltségük lehet az "nemzeti" cigarettacsempészetben...
másrészt addig baszkurálják a dohányosokat, valamelyiknek elgurul a gyógyszere...tüntetés lesz... egy két provokátor (gondolom -ból még megőriztek egy két telefonszámot a haveroktól) csinál ismét borogatást, gyújtogatást... szükségállapot bevezetése (ezt az elsők között szervezték le, mert gondoltak a jövőre is)... és nem is lesznek vállasztások jó ideig.
nem hiába jártak annak ideján annyit az arab világ diktátorainál... volt kitől tanulniuk.
Fradigege
Én amikor iszok, akkor szoktam venni 1-2 doboz sima, puha dobozos szofit. Felemelték 950.- ft-ra. 1 doboz cigi előállítása kb.:240.- ft-ba kerül. Így tudnak leosztani pénzt a haveroknak+a rák ellen küzdenek+az egészségügyi dolgozóknak fizetés emelés. Én így fogom fel. De ha megint lesz árvíz károsultak, mindenféle károsultak, heresérv károsultak. Rám ne számítsanak. Ott van, abból adakozzon állambácsi, amit én naponta, hetente ebbe beletolok. Az adakozás kész átverés. Még több lóvét tudnak begyűjteni. Nem beszélve, hogy úgy rúgtak ki a közszférából 11 év után, hogy ne keljen végkielégítést fizetni. 8 év hosszú idő. Soha nem szimpatizáltam és szavaztam a maszop-szadesz bandára. A fidesz az cigány. Cigány a vezető.
lajospapa
@nyanya001: Kártérítést fognak kapni szegények. Már keresem a zsebkendőm...
nyanya001
@lajospapa: Ezt eleve így találták ki !
kiskutyauto
Minden napra egy szégyen, minden napra egy szánalmas átlátszó mutyi, minden napra egy lebukás és leégés... ez az elmúlt 3 és fél év állami mérlege.. hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
ujbuda
@Fradigege!: szerinted is megbotlott az evolucio?
Desischado
Már csak nevetni tudok, azon, ami itt folyik, csak az a baj, hogy sírhatnékom is van! Nálunk, az egyik bevásárlóközpontban, a bejáratnál, épp most választottak le egy részt a dohányboltra. Kiváncsian várom, mi lesz a leválasztott hellyel! Ha a hülyeség fájna, ezek úgy ordítanának, hogy japánig elhallatszana! Mi a nyavaja, berágtak a haverokra?
Fradigege
@ujbuda: A cápák maradnak. A skorpió és a csótány 200-szor több nukleáris dózist elbír a "homo szápiensz"-nél. Tetszik, ami az angoloknál és a franciáknál is kialakult. A cigány telepek a bevásárló központoknál. Egyék meg, amit főztek trianonban. Az Örs vezér aluljáróban, bele botlottam egy>"nem beszélni magyar" koldusba. Ami "nyugat-európát" ellepte(oláh-regát-i koldus maffia). Huszon éves fiatalok adtak neki pénzt. A zsebpénzükből. Nem semmi. A koldulás azért van, mert megéri. Ha senki nem adna, más lenne. A cigányt szidják, de tőlük veszik a "lopott" zöldséget. Tehát eltartják, fenntartják a problémát, a helyzetet. Tehát megéri.
bakegya
Tipikus orbánjogon újrahasznosított törvényes keret!!!-a mészáros mészárlásai-de ő és a felcsuti gázos nem bűzlik semmitől!...
TOTIMI_53
Nem lett volna egyszerűbb ezeken a helyeken az árrést "visszavenni", mondjuk: 3%-ra??? Akkor "maguktól" is bezártak volna... De: ez törvénysértő lenne? A bevezetendő "megoldás" nem az??? DEHOGYNEM...
verőce21
Nyilvánvaló, a trafikosok "átrepülnek" más faágakra!
(Penny, Aldi, Lidl, stb. ezekből több is van, mint nagyáruházakból, 1000 ill. 2000 m2-esek és nem is esnek annyira külterületekre általában.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.