A Pécsi Tudományegyetem hosszú távú érdekeivel magyarázzák, hogy miért kellett három hétre kiutaztatni egy 18 fős csoportot Brazíliába – írja az Index.

Az egyetemen nemrég épp a szűkös pénzügyi keretekre hivatkozva jelentettek be csoportos létszámleépítést. A rektor által vezetett delegációnak – amellett, hogy ellátogathatott a Rio de Janeiróban rendezett négynapos Tudomány Világfórumára – azt tűzték ki feladatul, hogy brazil hallgatókat csábítson Pécsre – olvasható a lap cikkében.

A csapat november 13-án indult Dél-Amerikába és egészen december 2-ig tartózkodnak ott, ami hatalmas felháborodást váltott ki Pécsen.

A pénzügyi keretek szűkösségére hivatkozva több mint 40 dolgozónak és oktatónak mondanak búcsút. Az egyetemen elterjedt nézet szerint a költséges út, amelyen csak a repülőjegyek 10 milliós tételt jelentettek, leginkább a közelgő rektorválasztás kampányeseményeként értelmezhető. A résztvevők szerint viszont a körút nem jelentett nagyobb összegű kiadást az egyetem számára – számolt be az Index.

A főszervező azt állította, nem tudja megmondani, hogy a delegáció brazíliai útjának mekkora lesz az összköltsége: „Mivel a projekt jelenleg is tart, jelen pillanatban pontos összegeket, adatokat még nem tudunk mondani."

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
Brazíliából szerintem csak a szegények jönnének tanulni a gazdagok nem ide küldik gyermekeiket .Rózsi néni is elmegy a "melegebb éghajlatra" (?) vagy ha maradt a szervezőket és a résztvevőket küldje a melegebb éghajlatra Lehet a szenátor asszony majd megvédi őket
human
Kimennek ok. Még akár meg is lehet magyarázni. De azt nem értem, hogy nem készítettek előzetes költségvetést? Melyik munkáltató küldi ki úgy a dolgozóit, hogy fogalma sincs mennyi költséggel fog az járni? Azért egy kicsivel több költségvetési fegyelmet lehetne elvárni egy egyetemtől, ha már másoktól is megkövetelik.
bundi
@human: pl a debreceni önkormányzat?
pl floridába?
bretagne
@Desischado: És Floridát se felejtsd el! @human:
human
@bundi: @bretagne: Az Azori-szigetekre is utaztak képviselőink a roma integrációért.
szegedma.hu/cimke/azori-szigetek
Egyik képviselő elmondta, hogy a világ végére is elutazna a közért. És szerinte az Azori-szigetek nem egy üdülő paradicsom.

Erről egy vicc jut az eszembe:
Apuka a kocsmában fiának:
- Na, húzd csak meg ezt a feles kisfiam!
A gyerek meghúzza és rögtön ki is köpi.
- Na milyen volt?
- Apu, ez nagyon rossz volt.
- Akkor menny haza anyádhoz és mond meg neki, hogy én sem szórakozni járok ide.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.