A Fidesz szóvivője szerint a gazdaság bővülése, a beruházások növekedése és az egyre javuló foglalkoztatottság azt mutatja, hogy kiegyensúlyozott növekedési pályára állt Magyarország.

Zsigó Róbert vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján – a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira utalva – közölte, hogy a piaci várakozások feletti harmadik negyedéves gazdasági növekedés után a héten két másik területről is pozitív visszacsatolást kapott az ország: újabb rekordot döntött a foglalkoztatottság szintje és a beruházások növekedése.

"Ez nagyon biztató hármas", hiszen ha a beruházások nőnek, a gazdasági bővülés tartós, és több ember dolgozik, az azt jelenti, hogy kiegyensúlyozott növekedési pályára állt az ország – jelentette ki a kormánypárt szóvivője.

Szavai szerint ma már reális cél, hogy a foglalkoztatottak száma meghaladja a négymilliót. Kiemelte továbbá, hogy egyszerre emelkedik a férfiak, a nők, a pályakezdők és a nyugdíjhoz közeledők foglalkoztatása.

A nők munkaerő-piaci helyzetéről szólva Zsigó Róbert arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyed extrának köszönhetően 2014-től nem kell választani a gyermeknevelés és a munka között. A kormánypárt számításai szerint a következő években 30 ezer nő munkavállalását segíti majd a gyed extra – tette hozzá.

Emlékeztetett arra is, hogy országszerte elindult a téli közfoglalkoztatási program, amelyben 200 ezer álláskereső kap munkát, illetve képzést.

A Fidesz szóvivőjének összegzése szerint Magyarország jobban teljesít, mint a 2010-es kormányváltás előtt, hiszen ma több embernek képesek munkát adni, megélhetést biztosítani.

A KSH a héten tájékoztatott arról, hogy a nemzetgazdasági beruházások volumene a harmadik negyedévben 9,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A foglalkoztatottságról pedig azt közölte a statisztikai hivatal, hogy idén augusztus-októberben 3 millió 992 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 57 ezerrel, 1,5 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
zsigo - hopal - selmeczi - németszilárd - kocsismáté - csupa kisbetüvel !!!
Egy jól fizetett fanok, fannék egytöl-egyig...a mi pénzünkböl hazudoznak
,felolvasnak megmásitott adatokat...Kérdezem én a KSH honnan vesz
valótlan adatokat ??? Mert hogy nincs tisztában a valósággal, az tuti !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DR Eric CARTMEN
És még vasárnap estére is jutott egy bődületes hülyeség tőlük! Nehogy jól végződjön a hét !
kkalman
Csak állok, és megpróbálok értelmesen kinézni a fejemből, hátha találok valami értelmet a Fid€$$ által mantrázott marhaságokban.
Senara
Hazugságot sokszor elmondják a végén elhiszik maguk is
Január
Hallgattasson meg a másik fél is!
"Érdekes tanulmányt közölt Alejandro Guerson, a valutaalap egyik szakértője. Megvizsgálta, hogyan hatott a magyar gazdaságra az a módja a költségvetési kiigazításoknak, amelyet a kormány választott, és hogyan hatottak volna más megoldások. Tanulmányából kiderül, a kormányzati beruházások csökkentésén és a vállalati adók emelésén keresztüli kiigazítások vágják vissza leginkább a gazdasági növekedést, és a reálbéreket is, írta a portfolio.hu."

"Kevésbé vették észre az emberek
A kormány azért választotta a gazdaságilag legfájdalmasabb megoldást, mert el akarta kerülni, hogy a nehezedő hétköznapokat a választópolgárok a kormány intézkedéseivel kössék össze. Megpróbálta a lehető legközvetettebb módon terhelni az embereket. Erre mondta korábban Orbán Viktor, hogy nagy siker, hogy úgy sikerült kiigazítani, hogy közben nem tört ki olyan lázongás, mint például Görögországban. "

Ennyit a nagy fejlődésükről.
Desischado
Mán megint Esti Mese van, fidesz módra... Nekem már a hócipőm is tele van a hazugságaikkal! zsigó, te szerencsétlen elmebeteg! Elgurult ennek a gyógyszere, vagy mi van? Ha annyira jól állunk, akkor miért nem látszik?! Mondjuk nekik Hawai van, de a jónéppel mi van? Ha jól értettem, 4 millió közmunkás lesz?! És milyen infrastúktúra az, ahol nincsenek beruházások, azt az egy kettőt kivéve, amit Uniós támogatásból köhögnek ki? Bocsesz, abból a legtöbbet még az előző kormány hozta létre, ők csak a szalagokat vagdalták, de hát az is munka, nem? Azért nem tört ki lázongás, mert a magyar - tisztelet a kivételeknek, - birka! Ha többen lennénk, akik gondolkoznánk, Hazugovicséknak régen rossz lenne! Hasítunk, már lassan nálunk lesz a Kánaán, csak nem tudom, felvállalom, hogy vaksi vagyok, - de én ebből semmit sem látok! Amit látok, az az, hogy csak a közmunka virágzik, menekül innen mindenki, aki tud, vállalkozások munkahelyek nincsenek, de hát minek is az, hiszen itt a drága jó közmunka! A nép remekül megél 22, 37 esetleg a 47 000 ft-ból is, hol van itt a baj? Gondolhatnák ezek a derék vezetők, akik annyit fáradnak értünk! Lássuk be, igen fáradtságos munka az, hogyan lehet ilyen hazugságokat kiagyalni, és Nemzethy módon rabolni! Robi, szerintem vigyázz, mert közeleg a delerium tremens! Ilyen hazugságokkal kiállni, és nem pirul belé, vagy tényleg ezt hiszi, akkor pedig nagy sz@rban van, mert holt biztos, hogy szklerózis multiplex-ben szenved agyilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.