Tarlósnak mennie kell – de ki jöjjön helyette? Szürke szakember, aki az igazgatásban otthonos? Vagy inkább érdekes személyiség?

Valahogy másképp lesz jövőre a főpolgármester-választás, a hírek szerint. És állítólag azért, mert a Fidesz érzi, hogy Budapest vezetőjét, khm, nem övezi egyértelmű rajongás, így aztán nem holtbiztos, hogy a főváros népe jövő ősszel ismét a város első emberének szavazná.

(...)

Sokan mondják, hogy ha a jelenlegi kormányzó erő valamiért nem volna legyőzhető a parlamenti választásokon, arra mindenképpen nagyon rá kell hajtani, hogy az önkormányzatokban legalább ne ők maradjanak uralmon a következő években. És Tarlós amúgy is szörnyű, kínos, nyomasztó ember, akit feltétlenül le kell váltani. Nem ismerem Horváth Csabát, akit az MSZP egyértelműen főpolgármester-jelöltként nevezett meg, nem is mondok róla semmi rosszat – de ha ő (is) valamiféle igazgatásban gondolkodó, „szakszerű" és kedélytelen városvezetést képzel el, akkor csak Tarlós (jó esetben rokonszenvesebb) tükörképe lesz. Nem ez a megfelelő választás. Ahogyan az országos politikában nem – itt igenis színes, érdekes, bátor és apró-cseprő ügyekkel nem törődő egyéniség kellene. És nagyon jó volna, ha nő lenne. Nem, nincs semmi elképzelésem, nem gondolok senkire – de a szabad, kötetlen, vidám, érdekes és változó város a konzervatív, jobboldali vagy Fidesz-hívő városlakóknak is vonzó kell, hogy legyen.

Kálmán C. György írása a Magyar Narancsban >>>

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
Demszky is csinalt annakidejen rengeteg hulyeseget, de Budapest azert elheto varos maradt, nem ugy, mint amit tarlos csinalt a forgalom totalis fejreallitasaval, es meg sok egyeb olyan dologgal, ami egyertelmuen nem a varos, hanem szemelyes erdeke volt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Brother Louie
@Tootsy: hát ötször egymás utá 20 évig nem lesz Főpolgármester mint Demszky Gábor, abban biztos lehetsz!
bretagne
@Tootsy: Nem beszélve arról, hogy Demszky 20 évig volt főpolgármester. Nem véletlen!
gazdag dezső
Valamit azért tudnia kellene mindenkinek!!A Tarlós nem annyira rossz mint ahogy látszik!! Csak nem rúghat labdába sem ,mert körül van véve ilyen semmire kellő ,tehetségtelenekkel akik ellen nem tud mit tenni mert a rokoni szálak magasak!! Azok megvédik az oda alkalmatlan Vitézi-eket!!Valóban nincsen a döntéshozatalok magaslatán,de nem is engedik !!Bárki is kerülne a helyére,ha az ilyen dolgokkal nem tud leszámolni,akkor el lehetetlenül!
varirmag
Tarlós legalább befejezi végre a metró építést,sikerült kiegyeznie a franciákkal, végre takarítják az aluljárókat és az utcákat ( annyira, amennyire de takarítják !)
Lehet hogy nem ő az álom főpolgármester,de Isten őrizze Budapestet egy Demszki félétől.Ő egyenesen szemétdombot csinált Budapestből !
A Margit szigetet meg már régen át kellett volna venni a fővárosnak, mert az ami ott
volt / van az szégyen ! Kidőlt fák,szemét,gondozatlanság stb,stb,
Aki az elmúlt 20-25 évben látta hogy mi megy ott az örül hogy végre kivakarják a szigetet a koszból és szemétből !
Azt hogy Tarlós megy vagy marad azt majd eldöntik a budapestiek,kár ezen rágódnia a cikk írójának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.