Az összes. Kivétel nélkül. A Kereszténydemokrata Néppárt szerint Gyurcsány Ferenc minden pontja elvesz az emberektől, jogokat és pénzt egyaránt. Ezt Pálffy István frakciószóvivő mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus kiemelte: a DK elnöke az irigységre, a legprimitívebb ösztönökre játszik, egymásnak uszítaná az egyes társadalmi csoportokat.

Pálffy István felidézte a 2004. december 5-i népszavazást, és azt mondta: a volt kormányfő akkor a magyarok ellen kampányolt. Ma is ugyanez a helyzet, amikor elvenné a határon túli magyarok szavazati jogát, amit a Fidesz-KDNP biztosított számukra az egyszerűsített honosítás részeként. Egymásnak akarja uszítani az anyaországi és határon túl élőket – fogalmazott. Jelezte: év végéig meglesz az 500 ezredik új magyar állampolgár, s a választáson való részvételre eddig mintegy 75 ezren regisztráltak.

Sáringer-Kenyeres Tamás a volt kormányfő pontjai közül a földbérlet szerződések felülvizsgálatáról azt mondta: ezzel ismét azt sugallja, hogy rettegjen a vidék. Gyurcsány Ferenc szerint azoknak is földet kellene biztosítani, akik nem családi gazdálkodás keretében, hanem társas vállalkozásban tevékenykednek. Ez azt jelenti a kereszténydemokrata politikus olvasatában, hogy felmondanák a már érvényben lévő szerződéseket, és azokat is, amelyeket ezután kötnek meg. A KDNP-s képviselő szerint ezeket a földeket mezőgazdasági oligarcháknak adnák oda, amit semmiképpen nem szabad hagyni.

Michl József szerint Gyurcsány Ferenc "vagy lopott, vagy bizniszel" a szocialistákkal ugyanis ugyanazt mondja a felsőoktatás területén, mint Hiller István, és ugyanúgy tandíjat vezetne be, mint a szocialista politikus. Emlékeztetett, hogy a jelenlegi kormány úgy döntött: mindenki bejuthat a felsőoktatásba, aki a középiskolában magas színvonalon végzi tanulmányait. Az előző nap nyilvánosságra hozott, romló PISA-eredményekért szintén a Gyurcsány kormányt tette felelőssé. Felidézte, hogy az akkori kabinet oktatási minisztere vezette be a buktatás tilalmát, és így ezek a diákok úgy juthattak el a középfokú oktatásba, hogy nem tudtak rendesen írni-olvasni. Megerősítette, hogy helyes lépés volt a közoktatás átalakítása és a köznevelés új alapokra helyezése.

Kitért arra is, hogy a Gyurcsány-kormány idején mintegy 5 milliárddal rövidítették meg az egyházakat.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
ha el se olvasom, még akkor is tudom, hogy a papok hazudnak.

kétezer éve csinálják már, profiknak akarnak tűnni.
Ha a boszorkányégetés, hullagyalázás, vizetprédikálunkbortiszunk, gyűjtjük a megváltó cédulákra a pénzt mind belefér, akkor ez az apróság is.

(ja, és régen nem bírtam a Fletót, csak az öszödi beszédét, az egy korrekt lépés volt)
Viszont visszasírom azokat az időket, és már inkább ezerszer a Fletó, mint ez a tetves banda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
ha el se olvasom, még akkor is tudom, hogy a papok hazudnak.

kétezer éve csinálják már, profiknak akarnak tűnni.
Ha a boszorkányégetés, hullagyalázás, vizetprédikálunkbortiszunk, gyűjtjük a megváltó cédulákra a pénzt mind belefér, akkor ez az apróság is.

(ja, és régen nem bírtam a Fletót, csak az öszödi beszédét, az egy korrekt lépés volt)
Viszont visszasírom azokat az időket, és már inkább ezerszer a Fletó, mint ez a tetves banda.
lópicigáspár
Gyűlölöm az ősembereket!! Ha annak idején agyonütik az első sámánt, most se pap, se politikus...!
szaboria1
Pityókás Pistike félti már előre magát mert nem lesz része jövőre semmiben. Próbál nyalizni de a Zsótika is örül ha a fidesz egyáltalán öt újra indítja.
A Tündik bündije
Pálffy drága, te csak azzal foglalkozz, hogy ilyen hideg időben is meglegyen a rendes folyadékbevitel, nehogy jégvirág nyíljon az orrodon, mert akkor rögtön nem ismernek fel a jó keresztények...
Szvetlana
@A Tündik bündije: van nekije borvirágja:))
öcsi55
Egy olyan párt amely a fidesz nadrágszíjába kapaszkodva jutott a parlamentbe,az akkor szólaljon meg ha tyúkot vizelni látják.
gabrella
Ebben a megállapításban csak egy probléma van: a népszavazás egyértelműen kimondta, nem legyen joga választani, csak annak aki itt él és adózik.
Punktum! Magyarázhatják ezt össze-vissza!
egyember
Mármint azoktól (az emberektől), akik miatt hamarosan kilóg a seggünk a gatyánkból ...
De tudjuk: a politika a hazugságok tudománya. Ebben a tudományban egyesek járatlanok.
Vizual
Mintha olyan új törvényjavaslaton dolgoznának, egyesek (?), hogy némi itallal is lehessen szavazni és vezetni. Kinek az ötlete és érdeke ? :)
magyarbakancs
Titeket venne el már a jó ISTEN .
Reklám keresztények.
Vizual
@szaboria1: Közben már olvastam, hogy Kövér sem akarja kitiltani a szeszt a Parlamentből. Kocsma lett belőle, meg óvoda. Hová tűnt a méltóság ? Kishitű, kisstílű 2/3-s emberek szórakozásává vált és bennünket aláznak meg, mert ezzel együtt a szakszerűséget és hozzáértést is piába fojtották.
/ Talán ezért csillog Kövér szeme időnként amikor rossz fát tesz a tűzre. /
világlátó
Ha hallgattál volna, bölcs marad/hat/tál volna. A Jóisten sem adja vissza a hitelességedet. Sajnos a szóban forgó kritikusoknak jól jött ez a magas labda. Vagy éppen ez volt a terv? még nem tudjuk. A hazai hitélet éppen olyan mint a közélet. Tele gonddal, bajjal. A történelmi és más, kisebb egyházak szerepe nem vitatható, nem is vitatja senki a jelentőségét, fontosságát. Ami a célzott bírálat tárgya, az valóban több figyelmet érdemel. Ennyi. Úgy látom most az következik, ami már annyiszor, a hazai és a határainkon kívül élő hívők milliós sokaságát kapcsolatukban az egyházukkal, megsértettnek beállítani és nekihajtani a DK.-nak, de főleg Gyurcsány Ferencnek. Ez eleve sikerre van ítélve. Keresztényi cselekedet. Lám a politika most aztán teljes terjedelmével ráfeküdt az egyházakra. Pedig a szétválasztás mindkettejük számára előnyösebb lett volna.
islander
Nem értem ezt a Pálffyt! Amikor még komcsi volt jobban is nézett ki!
Most olyan mint egy menekült. Vagy érzi a véget ???
szablyafűrész
Ugyan már, Pálffyból az a ronda, csúnya alkohol beszél, ha eldobnák a szondát mellette, az is szétrobbanna !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.