A KDNP üdvözli Horvátország lakosságának döntését, amely arról szavazott, elismerje-e az alkotmányuk a melegházasságot. A vasárnapi népszavazáson a horvátok 65,87 százaléka vélte úgy, hogy a házasság egy férfi és egy nő életközösségeként kerüljön be az alkotmányba.

A KDNP a keresztény európai értékek győzelmének tekinti, hogy a voksolók közel kétharmada támogatta a házasság "keresztény felfogás szerinti", egy férfi és egy nő közötti életközösségként való meghatározását, a magyar alaptörvényben rögzítettekhez hasonlóan.

A KDNP szerint "Európa jövője szempontjából reménykeltő" az, hogy a 4,2 milliós Horvátországban 750 ezer aláírást gyűjtöttek a referendum kezdeményezői. Ez nemcsak a hagyományos értékek, nemcsak a horvát emberek, hanem az egyház győzelme is – írták.

Úgy értékelik: Horvátország igazolta, hogy Európában még mindig fontos "a természet rendjére épülő család és párkapcsolat értéke", miközben az azonos nemű párokat a horvát törvények alapján is ugyanolyan jogok illetik meg, mint az élettársi viszonyban élő heteroszexuálisokat. A horvát emberek bátor döntése is mutatja, hogy a magyar alaptörvény házasságfogalma szélesebb európai társadalomszervezési fundamentumon nyugszik – összegzett a kormánypárt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
én eddig úgy gondoltam, hogy a katolikus papok mind buzik, de a kormányunk és népünk végre megmondta, hogy nem.

Ezután most már három igazságot írhatok fel a falamra:
1: A papok nem buzik.
2: Orbán Viktor a legjobbat akarja az országnak és nem korrupt.
3: A Föld korong alakú.

Ez a három mondás a világ legnagyobb bölcsessége, kérem, mindenki fogadja meg, mert ez vezet minden magyart a büszke jövő elérésére.
hetöndöe
Ha ennyire egyetértenek a horvátok erkölcsi ítéletével,akkor éppen itt az ideje a MOL vezér kiadásának,hiszen állítólag nem csinált semmi törvényelleneset,tehát nincs is félnivalója a bölcs horvát igazságszolgáltatástól ugye .
Tekla
@pbalage: Nem tudom buzik e,de szeretik a kóser pálinkát és a liba combot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.