A Fidesz szerint az MSZP saját, kudarcot valló oktatáspolitikájáról állít ki bizonyítványt, amikor a tavaly készült PISA-felmérések eredménye alapján fogalmaz meg bírálatot.

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője reagált így csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes szocialista szakpolitikus napközben tett nyilatkozatára. Az ellenzéki politikus azt mondta, a 2009-es méréshez képest romló PISA-eredmények az Orbán-kormány oktatáspolitikai kudarcát jelzik.

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta, a tavaly készített felmérés a 15 éves tanulók szövegértését, matematika és természettudományi kompetenciáját vizsgálta, vagyis azokét, akik tíz éven keresztül a "balliberális iskolarendszerben" tanultak.

"Egyetértünk, a szocialisták elbuktak" – fogalmazott Hoppál Péter. Mint mondta, az MSZP nem tudott felelősen bánni a gyermekkel, és ezt az idézett felmérés is bizonyítja.

A Fidesznek ezzel szemben a gyermekek jelentik a legfontosabb értéket, a kormány ezért alakította át a korábbi oktatási rendszert, amelynek az idei az első, "bejárató tanéve" – hangsúlyozta, hozzátéve: a jelenlegi kabinet a szocialistákkal szemben nem felmondásokkal és fizetéscsökkentéssel sújtja a pedagógusokat, hanem a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű béremeléssel tiszteli meg munkájukat.

A 2012-es PISA-felmérés eredményei szerint rosszabb volt a magyar diákok teljesítménye az OECD-átlagnál. A kedden nyilvánosságra hozott eredményeket Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár úgy értékelte, a felmérés alátámasztja, hogy a köznevelés megújítása nem tűrt halasztást.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Én a szocik, meg a fityesz idején is voltam pisavizsgálaton, az eredmények jók voltak. Ennek tekintetében kijelenthetem, hogy a pisa pártfüggetlen.
Vizual
Mivel már nem járok iskolába, igfy csak azt tudom Pisa ide pisa oda, a FIDESZNEK vanb igazsága. Csak nézzük meg a vezetőinket. Felsőfokú végzettségük ellenére egyik hülyeséget a másik után csinálják. És bennünket néznek hülyének. Azt tudjuk, hogy érettségivel is el lehet vezetni egy gazdasági csúcsminisztériumot. És látjuk is eredményét. De, bár végzettséggel, de hozzá nem értéssel is tönkre lehet tenni egy ország pénzügyeit.
Tekla
Az oktatás jó úton halad ,de az eredményekről most még nem lehet tudni semmit! Ami most látszik azt a szocik csinálták ,olyan is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.