Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülésre soron kívüli jelentést kért Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől arról, hogy milyen jutalmakat és prémiumokat fizettek ki a közigazgatásban és az állami cégeknél – közölte Giró-Szász András kormányszóvivő kedden.

A jelentést a szerdai kormányülésen napirend előtt tárgyalják.

A Blikk hétfőn írt arról, hogy havi fizetésük kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője, a legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Az MSZP aznap közölte, azt várja, a Fidesz szerezze vissza az állami cégek vezetőitől a nekik kifizetett milliós prémiumokat. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke sajtótájékoztatóján elmondta: ha voltak ilyen kifizetések, azt nem tartja helyesnek. Arra a felvetésre, hogy szerinte vissza kellene-e fizetniük az érintetteknek a pénzt, úgy válaszolt: vagy fordítsák jótékonysági célra.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Mért kérte a listát ? talán elfelejtette??? A qrva életbe hát meddig raboljátok ki az embereket?!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiskutyauto
Csak úgy lazán, sztálini eleganciával BEKÉRTE... szerintem kis idő kell már csak és a vezír egyenruhában fog megjelenni és járni, ahogy a nagy elődök-példaképek... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
Vizual
@kiskutyauto: Na azért van amiről már ő is lecsúszott. Az ő alakja, kiállása már...
bár a keleti nyitás jegyében a kínaiak kedvében, valami Maoi elegancia jól állna neki.
almosd
A jótékony cél, az a másik zsebet jelenti ,mondani lehet sok mindent,de elhinni !
Desischado
Újíthatnának már, mert unalmas minden évben ez a műsor, hogy ő nem tudott semmit! kósa lala meg egyenesen bájos, tavaly huszonvalahány millát osztott ki a vezetőknek! Képmutató, hazug, aljas banda!!!
human
Most, hogy Orbán döntött már a hír-tv-ben is fel mernek háborodni a magas jutalmak miatt. Eddig gondolom körmöt rágva várták, hogy a vezér támogatja vagy ellenzi a tízmilliós prémiumokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.