Schiffer András szerint az LMP sem a múltat, sem a jelent nem hagyja a szőnyeg alá söpörni. Nem kötnek a választás után koalíciót, de ha önállóan kormányra kerülnének, akkor egy korrupcióellenes program lesz az első számú prioritás. Az LMP frakcióvezetője Ángyánt és Hadházyt nem tartja az ancien régime hajótöröttjeinek.

„Ha lehet, akkor még inkább igaz, mint 2009 májusában, hogy ha valamire szüksége van Magyarországnak, a magyar politikának, az az idealizmus. Az önmagában nem ideológia, hogy »Orbán Viktor takarodj«. Orbán Viktor pontosan addig fog hatalmon maradni, amíg nincsenek olyan ideák, amik elég vonzóak a magyar embereknek. Az, hogy Orbán hatalmon van, az, hogy kétharmados többséget szerzett, és az, hogy a kétharmados többség birtokában odáig merészkedett a határok feszegetésében, ameddig, az egyenes következménye a megelőző évtizedeknek. Orbán Viktort pontosan a magyar politikának a sivársága, ötlettelensége, az ideák tökéletes hiánya hozta ilyen helyzetbe. Van egy ellenzéki tábor, amelyiknek a mondanivalója az ország számára annyi, hogy »Orbán takarodj«. Az LMP ennél azért többet szeretne. Ez a húsz-huszonöt sivár esztendő pontosan arról szólt, hogy a politikai elit le akarta szoktatni a magyar választót arról, hogy ideákat fogalmazzon meg, vagy ideák között keresgéljen."

A teljes interjú a Mandíneren >>>

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Ő már előre koaliciót kötött Orbánnal, mással meg nem szükséges,
De azért ebben ne legyen olyan biztos. Hátbatámadásban a fidesz főnök nagymester, ennél sokkal komolyabb, nagy létszámú pártokat is eltüntetett már az útjából, csak nézzen utána.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Lehet hogy bejutnak, ha kapnak szerződést WC takarításra! Mert másra nem jók!!!
Senara
Mondta ezt már más is . Pár év alatt leszalámizták .
coni
Biztosan nem fognak koaliciót kötni mert nem jutnak be a parlamentbe, hála Schiffernek. A pártért nagy kár, de háttér gyanús az utóbbi időben, hogy OV. kezére játszanak.
evacica
Álom álom édes .álom.álom kép. Esküszöm nem értem Schiffert hol él ez az ember? Boritékozom, hogy nem fog bejutni egyedül a parlamentbe. Már ne hogy azt higgye, hogy ő a tökéletes szent politikus az LMP vel aki megváltja Magyar országot!
coyote3
Erre azért nagy összegben nem fogadnék:))))
sbl
Ahhoz még be kell jutni! És nem nézelődő turistának a nyílt napokon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.