Matrac hátfájás, derékfájás tünetekre vásárolni nehéz. Megtalálni a megfelelő matracot hátfájásra, a matrac választás legnehezebb szempontjai közé tartozik. Még a szakorvosok vélemény is megoszlik, hogy milyen matracot vegyünk ha fáj a hátunk, fáj a derekunk. Amiben egyre inkább egyetértés van az az, hogy el kell különítenünk, hogy mikor fáj a hátunk vagy a derekunk. Amennyiben a hát- és derékfájás főként a délutáni, esti órákra jelentkeznek és az éjszakai pihenés után a tünetek enyhülnek vagy elmúlnak, úgy a matracunk nem tehető annyira felelőssé. Ezekben az esetekben sokkal inkább a mozgásszegény életmód, a túlzott ülőmunka, a nem megfelelő tartás okolható. Amennyiben a hátfájás, derékfájás inkább reggelre jelentketzik és "bejáratás" után az ébredést követő 1-2 órában el is múlik, úgy azonban érdemes áthondolnunk, hogy a matracunk jelentős szerepet játszhat ebben. A megfelelő matrac hát- és derékfájásra minden esetben a testsúlyunkhoz megfelelően és anatómai szempontok szerint...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyuszicsibe
@Szvetlana: dehogy szakad, jól bírja, legalábbis én jól választottam... amúgy ledolgozom táncórán. "A világ egy nagy süti, mazsola rajta minden ember,és én...én vagyok rajta a csokidísz." - Garfield :)
Szvetlana
@Nyuszicsibe: Ó a Garfield, egy lusta dög, de imádnivaló.:)) Milyen táncot lejtesz?
Szvetlana
@Nyuszicsibe: Külön-külön értem, de a kettőt együtt már kevésbé, de fantasztikus lehet!:))
human
Ha nem szervi bajról van szó, akkor javaslom a testmozgás. Nem mondom, hogy naponta 10 kilométert le kell futni, de mozogni kell. Ha valaki sokat szeret heverészni az is hátfájást okoz. Nekem egyébként kemény matracom van középen kókusz réteggel.
Nyuszicsibe
@Szvetlana: néha fárasztó,főleg fellépés vagy verseny előtt,meg munka után pont nincs kedvem táncikálni,de utána mindig "megnyugszom". És akkor számít egy jó matrac !! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.