Patyomkin-ország építésével vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt az osztrák Der Standard című lap hírportálján csütörtökön Mesterházy Attila szocialista elnök, aki úgy véli, hogy az MSZP megnyeri a 2014-es választást, és akár kétharmados többséget is szerezhet.

Mesterházy Attila szerint az MSZP a legnagyobb és legerősebb ellenzéki párt Magyarországon, és arra számít, hogy a választási kampány előrehaladtával népszerűségük nőni fog. Az ellenzéki szövetségről azt mondta, hogy az LMP korábban leszögezte, önálló jelölteket fog indítani, és ezzel már eleve lehetetlenné vált az ellenzéki összefogás. Elmondta, hogy pártja minden erővel arra törekszik, hogy rávegye a bizonytalan választókat, menjenek el szavazni jövő tavasszal, mert ha otthon maradnak, azzal Orbán Viktort támogatják.

A "Magyarország jobban teljesít" szlogen Mesterházy Attila szerint hamis, mert több millió ember egyáltalán nem érzi úgy, hogy az ország jobban teljesítene, jóllehet ők maguk többet dolgoznak az irracionális gazdasági szabályozás és az embertelen társadalompolitika miatt.

A rezsicsökkentést ámításnak nevezte a pártelnök. Szerinte ha egy család ma kiszámolná, mennyivel drágult a megélhetése az utóbbi három évben, akkor az derülne ki, hogy sokkal több ma a kiadás, mint korábban volt.

Mesterházy Attila szerint a kormány a foglalkoztatási adatokkal is becsapja az embereket.

A statisztikába ugyanis beleszámolják a külföldön dolgozókat is, a közmunkások számát pedig óriás mértékben felduzzasztották. A statisztika javul, az emberek helyzete viszont nem. Ha a propaganda és a hivatalos számok mögé nézünk, akkor egészen más kép rajzolódik ki: Orbán Viktor Patyomkin-országot épít – mondta az MSZP elnöke az osztrák lapnak.

Az MSZP kormányprogramját firtató kérdésre Mesterházy Attila azt mondta, hogy megvan a tervük a társadalmi, a gazdasági és a demokráciát érintő válság megoldására. A pártelnök igazságos politikát, a bizalom és a jogbiztonság visszaállítását ígérte.

A Horthy-szobrokkal, a miskolci könyvégetéssel és Kertész Ákos kanadai menedékkérelmével összefüggésben Mesterházy Attila azt mondta, hogy Magyarországon kultúrharc folyik bizonyos művészek, filozófusok és egyes tudományágak képviselői ellen. Ebbe illeszkedik a Horthy-restauráció is szerinte.

A pártelnök megdöbbentőnek nevezte, hogy a kormány hőst akar csinálni olyasvalakiből, aki több százezer magyar zsidó meggyilkolásáért felelős.

Arra a felvetésre, hogy az Orbán-kormány előtt nyolc évig kormányzó MSZP mennyiben felelős az ország jelenlegi helyzetéért, Mesterházy Attila azt mondta: pártja több dologra is büszke lehet, de emellett el kell ismernie az elkövetett hibákat is.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Lassan kezdem azt hinni, hogy ő is járt Grazban, nem csak a Nemzet Pocakja...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eberti
Ha így folytatják,az MSZP-kétharmada elhagyja a pártot...
human
@rugacs: Abban egyet értek, hogy ami nem jó azon változtatni kell. A fidesz változtat. A változtatások közt van egy-két jó lépés. Én viszont szociálisan érzékeny vagyok, és azt látom hogy minden területen a költségvetés a vagyonosoknak kedvez és az út szélén hagyják az "átlagbér" alatt keresőket. A jogállamiság területén meg központosítás megy és mindent megtesznek, hogy megágyazzanak az egypártrendszernek. Pont egy ilyen berendezkedést rázott le magáról 89-ban Magyarország.
Desischado
@rugacs: Nagyot tévedsz, mert én is a szegények közül való vagyok, senki nem dugott a zsebembe pénzt, hanem a kedves pártod elvett! Az MSZP-ért sem rajongok, de emlékszem, alatuk én is annyi bért kaptam, mikor közmunkán voltam, mint más, nem vettek el ebből a kevés segélyből, volt gázár támogatás, és adómentes volt a minimálbér, plusz, nem verték szét az Alkotmányt, nem csináltak a Munka törvénykönyvéből rabszolgatörvényt, és még sorolhatnám! És azt mondod, száz milliós végkielégítések? Hát a fityisz mit csinál?! Gondolom hallottál valamit az vezetők milliós prémiumiról, és vagy a Braziliai és a Floridai utazásokról!
Desischado
@rugacs: Bocsi, elfelejtettem megkérdezni, hogy szerinted én nem tudom, mi az emberi méltóság. Volnál szives felvilágosítani, hogy szerinted akkor micsoda? A kommented alapján, inkább te vagy az, aki a napfényes oldalon sétafikál!
Végül pedig nem mondom, kettőnk közül melyik az ostoba. Én reálisan látom a dolgokat, vagy legalábbis humánusan, te viszont csak a magad és a hozzád hasonlók érdekeit veszed figyelembe, ezért jó neked a Fidesz politikája.
rugacs
@Desischado: Egy szóval sem állítom, hogy jó, inkább azt, hogy jobb...
Egyébként nekem valószínűleg senkié sem lesz elég jó..
Tehát: az emberi méltóság: pl. az, hogy nem nyalom az Únió seggét..., élni és élni hagyni..jogok és kötelességek egyensúlyban...tolerancia...(a politikában is)...

Gázártámogatás: akinél van gáz az jól járt, akinek nincs - fújhatta..és sokan visszaéltek vele..mi sose igényeltük, mert nem szeretek kuncsorogni.

A rezsicsökkentést igazságosabbnak tartom, azt mindenki kapja, nem csak az, aki igényli...

Az mszp idején kétszer annyi járulékot fizettem, mint most...most ezáltal több marad a családi kasszában..

Hogy most jobban kell meghúzni a szíjat, köszönd annak, hogy a hiteleket gyorsan kell a semmiből (előteremteni és) visszafizetni..

Mert azt Te sem gondolhatod komolyan, hogy a nyertes zsebből fizeti az előző kormány adósságát..!!

A milliós prémiumos csípik a szememet, de ...a 100 milliós végkielégítésektől idegrohamot kapok...mert nagyságrendekkel magasabb összegek...

És nem csak az...a Horváth Ágnes féle kórházi öltözőszekrények is rendesen felhúztak...
Akárcsak a Gyurcsány féle Öszödi kormányüdülő megvásárlása hitelre, majd visszabérlése kormányrészről havi pár millióért...gusztustalan.

A legjobban a Bajnai által aláírt 2009-es pénzügyi törvény flusztrált, ami a bankokat felhatalmazza a (már aktuális) szerződések módosítását, akár az ügyfeleik kára esetén is...na ez már kiverte nálam a biztosítékot!

Hallottál már olyan kormányról, akik sosem utaztak sehova...?! Mert én még nem!
Egyébként pedig a rezsi, amióta kitalálták, mindig folyamatosan emelkedik..., rezsicsökkentés nélkül is emelkedtek volna, most az áram itt nálunk csökkentés nélkül úgy br. 55 Ft lenne, de így "csak" 40 Ft.

És ha azt hiszed, hogy ha nem találták volna ki a rezsicsökkentést, akkor az árak maguktól fixek maradtak volna..., mert minden évben emelték ennyivel vagy annyival..

Ami a bankok megadóztatását illeti, bármilyen következményekkel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.