Patyomkin-ország építésével vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt az osztrák Der Standard című lap hírportálján csütörtökön Mesterházy Attila szocialista elnök, aki úgy véli, hogy az MSZP megnyeri a 2014-es választást, és akár kétharmados többséget is szerezhet.

Mesterházy Attila szerint az MSZP a legnagyobb és legerősebb ellenzéki párt Magyarországon, és arra számít, hogy a választási kampány előrehaladtával népszerűségük nőni fog. Az ellenzéki szövetségről azt mondta, hogy az LMP korábban leszögezte, önálló jelölteket fog indítani, és ezzel már eleve lehetetlenné vált az ellenzéki összefogás. Elmondta, hogy pártja minden erővel arra törekszik, hogy rávegye a bizonytalan választókat, menjenek el szavazni jövő tavasszal, mert ha otthon maradnak, azzal Orbán Viktort támogatják.

A "Magyarország jobban teljesít" szlogen Mesterházy Attila szerint hamis, mert több millió ember egyáltalán nem érzi úgy, hogy az ország jobban teljesítene, jóllehet ők maguk többet dolgoznak az irracionális gazdasági szabályozás és az embertelen társadalompolitika miatt.

A rezsicsökkentést ámításnak nevezte a pártelnök. Szerinte ha egy család ma kiszámolná, mennyivel drágult a megélhetése az utóbbi három évben, akkor az derülne ki, hogy sokkal több ma a kiadás, mint korábban volt.

Mesterházy Attila szerint a kormány a foglalkoztatási adatokkal is becsapja az embereket.

A statisztikába ugyanis beleszámolják a külföldön dolgozókat is, a közmunkások számát pedig óriás mértékben felduzzasztották. A statisztika javul, az emberek helyzete viszont nem. Ha a propaganda és a hivatalos számok mögé nézünk, akkor egészen más kép rajzolódik ki: Orbán Viktor Patyomkin-országot épít – mondta az MSZP elnöke az osztrák lapnak.

Az MSZP kormányprogramját firtató kérdésre Mesterházy Attila azt mondta, hogy megvan a tervük a társadalmi, a gazdasági és a demokráciát érintő válság megoldására. A pártelnök igazságos politikát, a bizalom és a jogbiztonság visszaállítását ígérte.

A Horthy-szobrokkal, a miskolci könyvégetéssel és Kertész Ákos kanadai menedékkérelmével összefüggésben Mesterházy Attila azt mondta, hogy Magyarországon kultúrharc folyik bizonyos művészek, filozófusok és egyes tudományágak képviselői ellen. Ebbe illeszkedik a Horthy-restauráció is szerinte.

A pártelnök megdöbbentőnek nevezte, hogy a kormány hőst akar csinálni olyasvalakiből, aki több százezer magyar zsidó meggyilkolásáért felelős.

Arra a felvetésre, hogy az Orbán-kormány előtt nyolc évig kormányzó MSZP mennyiben felelős az ország jelenlegi helyzetéért, Mesterházy Attila azt mondta: pártja több dologra is büszke lehet, de emellett el kell ismernie az elkövetett hibákat is.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Lassan kezdem azt hinni, hogy ő is járt Grazban, nem csak a Nemzet Pocakja...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gemüs52
Szólni kellene Mesterházinak ,hogy ébresztő ! Kétharmad !? Remélem mégegyszer nem lesz!
nahát
Félresikerült a bajai gate utani kezelés? Örültebb mint valaha.
A Tündik bündije
Lassan kezdem azt hinni, hogy ő is járt Grazban, nem csak a Nemzet Pocakja...
bencemacska
Aztán bilibe lógott a keze és felébredt...
leszúrt rittberger
:DDDDDDDDD Ötnegyedet! Idióta...

Ébredj már fel, álmodozásból nem lesz szavazat, akkorát fogtok koppanni mint az ólajtó. De nem is baj, majd legalább megtanulja minden politikus, hogy ellenzékben nem segget vakarni kell, mint ti csináljátok, hanem kétszer akkorát teljesíteni mint kormányon, különben mentek a levesbe.
szöszmösz
Álmait és a valóságot ne keverje össze Attila!
Sede
ennek az embernek teljesen elmentek otthonról???
vagy tudatmódosítót szed???
POBOTHNK
Mi leszünk a húszharmad országa. Minden oldal fölényesen nyer, kiváltképp a baloldal három oldala, a fej, tor, és a Gyurcsány.
GeoCravker
Mármint az ellenzéken belüli 2/3-ra gondolt?
Mit szedhetett?
lajospapa
Elvileg nyerhetne. Ehhez az egyéni körzetekben elég lehetne egyetlen többletszavazat, és az országos listán néhány 10 ezer, és a külhoniak fele. Az új választási rendszer olyan felépítésű, hogy aki kicsit nyer az nagyon nyer. A kétharmaddal viszont bárki nyer A DEMOKRÁCIA VESZÍT. Láthatjuk.
Hellcat
Kevés ilyen világtalan barom van mint ez...nem hiába Meseházi.
kiskutyauto
Valami itt bűzlik... Lehet hogy fidesz-ügynök lett? Nem először mond nyilvánvaló hülyeséget, amit diplomás emberként TUDNIA KELL, hogy hülyeség (főleg ha ekkora egetverő baromságról van szó), következésképp szándékosan kell mondja valamilyen célból a triviális ostobaságot.. Milyen okok lehetnek. Pl lehetne az, hogy nem akarja hogy pártja győzzön és titkos aknamunkát végez.. s így össze is állna a kép, hogy amiért áll konfliktusban Bajnaival és Gyurcsánnyal, de még Schmuck-al is.. A tömeg miért is kiabált nekik hogy ÖSSZEFOGÁST... mert látványosan akadályozz azt... tehát egyre több jel utal tehát arra, hogy az orbánmaffia lefizette Mesterházyt és a hazaáruló maffia ügynöke lett... Az MSZP-nek még időben a körmére kéne néznie, amíg nem késő, bár már most késő alig fél évvel a választások előtt... én szóltam...
verőce21
Mekkorát fog csalódni ez az ember! :)

(A történelmi baloldal, a történelmi megsemmisülés felé menetel!)
outsider
Igaza van.
Attól függ, hány harmaddal számol a bohóc. Pl. 30 harmadból szerintem is reális ha 2-őt megszereznek.
10-ből 0.66 szavazó = abrakadabra 2/3:)
bencemacska
@verőce21: Nem ő fog csalódni, hanem azok, akik elhiszik az ilyen kijelentéseket!
human
Értem én, hogy ezt kell nyilatkozni, de vigyázz Attila, mert a végén elbízod magad, mint Orbán annak idején. A fidesz leváltása reális cél, de azért meg kell dolgozni. A 2/3 is meglehet, de azért meg a passzív szavazóknak kell tenniük.
Meine Ehre heisst Treue
Egész nap zavart éreztem az Erőben! Ez volt az oka.
Szvetlana
Tuttam, hogy megfájdul a fejem estére.
Délelőtt a vezetékes telefonon közölte velem a Fidesz propaganda, hogy az alaptörvény nevezetű nem kommunista irományt megvehetem 3900 forintért.
Este Mesterházi Zorró 2/3-os győzelmi mámorban úszik.
Hát ennyi elég is egy napra :((
csikknorisz
Az ominózus interjúrészlet (saját fordítás, nem hivatalos), csak mert így jobban visszaadja az eltökéltségét (elbizakodottságát), mint tartalom szerint leírva:
"-Mit gondol, milyen eredményt fog elérni jövő tavasszal az MSZP?
-Megnyerjük a választást.
-Százalék szerint?
-Nehéz megmondani, de egyáltalán nem zárok ki egy kétharmados győzelmet sem.
-Ha az elvárásai túlzónak bizonyulnának, az milyen következményekkel járna az ön, és a pártja számára?
-Az elvárásaim nem túlzóak."
Ez az interjú legvége. Nincs B-terv, az A-terv lesz, és pont. Nem mer, vagy nem akar a realitással szembenézni. Vagy csak magabiztosabbnak akar tűnni. Vagy mind egyszerre. :)
verőce21
@bencemacska: (19:15) Nagyon egyetértek!

(Nem is fűzök hozzá többet, pedig rengeteg ötletem van még ezzel kapcsolatban.) :)
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: a történelmi baloldal éppen most kormányoz, (tessen megnézni a múltjukat!) és menetel erőteljesen visszafelé, az ötvenes évek csasztuskás világába!

(El sem merem hinni, hogy te ezt nem látod! )
JAJMÁR
@lajospapa: Bizony, az új választási rendszert még "nem próbáltuk", ki tudja mi lesz?

Amúgy az ellenzék csak akkor győzhet, ha a választók elhiszik, hogy lehetséges.
kkalman
Mesterházy valamilyen nagyon jó anyaghoz juthatott hozzá, és már/most nem tud leszállni róla. Pedig jó lenne ha leszállna, mert akkor talán eszébe jutna, hogy az ország nagy részének nem kell még egyszer 2/3.
Ezt a hibát, mit hibát, bűnt az országgal szemben nem követhetjük el még egyszer, hogy egy párt 2/3-os többséget szerezzen a parlamentben.
csikknorisz
@csikknorisz: Ja, aztatot nem írtam, hogy ez nem a szokásos csikknoriszféle fiktív gagyiviccesinterjú, télleg így vót:
"daStandard.at:Mit welchem Ergebnis rechnen Sie für die MSZP im kommenden Frühling?
Mesterházy:Wir werden die Wahl gewinnen.
daStandard.at:Prozentmäßig?
Mesterházy:Das ist schwer zu sagen, aber ich schließe auch einen Sieg mit
Zweidrittelmehrheit überhaupt nicht aus.
daStandard.at:Falls sich Ihre Erwartungen als übertrieben erweisen, welche Konsequenzen
wird das für Sie und Ihre Partei haben?
Mesterházy:Meine
Erwartungen sind nicht übertrieben."
dastandard.at/1385170711390/Orban-bastelt-an-einem-Potemkin-Land
silber13
@genyó kapitány: Ne sértegesd már! Igaz, nagyon zümmös a srác, de az ambulancián helyrehozható . Sajna a kényszerképzet végérvényesen megmarad.
bretagne
Sok mindenben igaza van Mesterházynak, de ekkora önbizalom! Egy kicsit tulzás! Főleg, hogy a Bajnai-társaságnak egyre kevesebb a támogatottsága. Nem tudom, mi lesz ebből, de jó nem származik. Sajnos a kétharmados győzelem odébb van!
egyember
@A Tündik bündije: Ő még nem. Sajnos.
Vagy ha mégis, ott paktáltak össze a Vezérrel.
egyember
@kkalman: Sajnos, az új -nem fide$$- kormány kétharmad nélkül béna ("kacsa") lesz (lenne), mert minden meghatározó helyen be vannak "betonozva" (idézőjel azért, mert jó lenne, ha VALÓBAN betonba lennének öntve) a viktoriánusok és ezzel gyakorlatilag ott tesznek keresztbe, ahol akarnak. És nyilván MINDENHOL akarnak. Ezen a helyzeten alkotmányos (mármint a Kalaptörvény szerinti alkotmányos) módon nem lehet változtatni.
Csak nem-alkotmányos módszerekkel.
És az mit jelent?
Senara
Kaphat (!) mondja aki eddig csak a szakáll nyírásban jeleskedett . Nem kap akkor mi van , kire kenitek , hogy leszalámiztátók egymást ?
Vizual
Mesterházy nem a történelmi baloldal.
zilikutya
És aztán belelógott a keze az ágya mellett lévő bilibe...
adrenalink
Tavasszal megint lesz munkájuk a grazi orvosoknak...
karaj
Ez a hét vicce ! ( Pedig az ellenzéknek szurkolok) Miért kell magát kinevettetni ??
oldboy
Na persze!!!
Már hónapok óta ellenkező irányba menetelnek a választási előkészületben.
Kimaradt az értelmező kéziszótárukból az összefogás fogalma.
Egyébként mit kezdenének a győzelemmel ?
Az jut eszembe erről amikor az örökös százmilliós adósságot örököl az elhunyt rokonától.
rugacs
Hajrá Mesterházy!! Irány a dilidoki!
A Tündik bündije
Bár jobban belegondolva nem is mondott hülyeséget. Elvégre úgy fogalmazott, hogy kapHAT. Győzike is kaphat fizikai Nodel-díjat, csak az esély r o p p a n t kicsi rá...
magyarbakancs
Tisztelt pártelnök úr!
Orvos látta már?
Aggódom a ítélő képességében.
Nehogy koros legyen?
rugacs
@karaj: Ő a szórakoztató iparban a futottak még kategória közönségdíjának várományosa...a Sas-kabaré helyére pályázik..:-)
szaboria1
Meglátszik még éretelen az igazi politizáláshoz.
gabrella
Senkinek nem lesz többé kétharmada ha csak el nem csalják a választásokat. Ennyire azért nem hülye a nép.
orogordog
EGYÜTT SIKERÜLNI FOG!

Mindegy ki csak a fidesz el a háztól! :):)
Legesélyesebb, csak az MSZP.
Manhattan
kétszámjegyű országos lista lesz. A baj ott kezdődik, hogy a pártszövetség nem hozza a 10%-ot, így a szavazatok elvésznek, a győztes javára alapvetően. Pedig Bajnainak és az E14-nek esélye lett volna a stabil bejutásra, 8% körül. De a PM miatti 10-et nem tudja hozni. Így tehát az MSZP jó szereplése mellett (higyjünk benne), ami 28% körül várható a DK 12 százaléka nem lesz elég a kormány és rendszerváltáshoz. Hiányozni fog a Bajnai féle 8. Nagyon hiányozni. Ezért jött létre, ezért hozta létre Orbán a PM-et. 2009-ben létrehozta az LMP-t, hogy megossza a baloldalt, bejött. Hiányzott az a 6%. Most itt van a PM. Szomorú...
human
Annak idején bizonyos törvényeket azért kötöttek 2/3-hoz, hogy egyetlen párt ne tudjon önkényesen törvénykezni. Csak hát akkor nem számoltak a fidesz hatalomvágyával. Horn Gyuláéknak 72%-os többsége volt, de ő foglalta alkotmányba, hogy 4/5 kell egy új alkotmány előkészítésének szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához. Ezt a törvényt a fidesz az elsők közt vette ki az alkotmányból. Ez magáért beszél.
rugacs
@human: Ha Te kerülnél oda 2/3-dal, neked is lenne majd akkora hatalom vágyad, hogy azt csinálj, amit akarsz...és a pénztől, a hatalomtól, a lehetőségtől elszállna az agyad és letojnád, hogy más mit gondol rólad..! Mert minden úgy történne, ahogy Te akarod...

De ahhoz, hogy bárki 2/3-dal nyerjen, kell, hogy az előző akkora baklövést kövessen el, hogy kiábránduljon mindenki belőle...

Ezt megtette előzőleg az mszp Gyurcsánnyal és Bajnaival...

A Fideszből is sokan kiábrándultak..., de ők azért gondoskodnak arról, hogy maradjon támogatói..., miközben a régi balosok már egymással sem tudnak megállapodni..., annyira magának akarja mind a hatalmat, hogy nem képesek tolerálni a másikat.

Vajon ez mi, ha nem hatalom éhség...??

Ha valami csoda folytán mégis a baloldal nyerne, semmi sem változna számunkra, még nektek sem lenne jobb...!!

Feltéve, hogy nem vagytok közülük valók..!
human
@rugacs: Először is nem tenném. Továbbá...
Bajnai miniszterelnökségével nem tudom mi bajod van. A lehető legjobban vezette az országot a világválság idején. Reálisabban látja az ország teljesítő képességét, mint a focimániás.
Orbán meg biztos bekerül a rekordok könyvébe a mutyik és a diploma nélküli vezetők számával. De a fő gond, hogy intézkedéseivel tönkre teszi és elrohasztja az országot.
rugacs
@human: Ez azért gondolod így, mert más szemszögből nézed a műsort: nem tönkreteszi, hanem átalakítja!

Én is ezt tenném a helyében, és más kormányok is mind ezt tették.

mszp-s alapokra nem lehet építkezni.

Bárki a helyében minden helyre a saját emberét állítaná...

Mint megtapasztaltuk - persze nem Te és elv társaid - a bal oldal a tönk szélére sodorta az országot. Ilyet ezután nem szeretnénk megint átélni. Értve ezalatt mindent, amit nekik köszönhetünk. Ennek a kiábrándultságnak köszönheti a Fidesz a 2/3-ot.

Én értem, hogy sokaknak nem tetszik, ami most folyik, de ezek az emberek nem szenvedtek a balosok által elherdált milliárdok miatt, ezeket nem érte olyan sokk, mint a többséget, akik most szembesülnek azzal, hogy a baloldal által eladott gyárak, üzemek becsődöltek, a külföldi tulajdonos munkanélküliekké, földönfutókká teszi őket, kilátástalanná válik ezáltal a jövőjük.

Ezek olyan dolgok, amiket nem lehet a Fidesz nyakába varrni..., ezek egyenes következményei a baloldal politikájának, akárcsak az ország eladósítása, nem beszélve az emberek eladósításáról - devizahitelek elszabadulása...

A baloldalnak köszönhetjük mindezeket, de ezek a politikusok most a Fideszt hibáztatják, hogy még nem oldották meg ezeket a problémákat - röhej, hiszen ők okozták!!!

Önbizalmuk határtalan - lásd Mesterházy - önkritikájuk nulla!!!

Bajnaival ugyanaz a gondom, mint Gyurcsánnyal...csak a hitelek felvétele érdekli, azokat szeretné minél előbb költeni...saját - és nem az én vagy a TE jólétedre!

Én meg TE majd arra kellünk, hogy legyen aki visszafizeti azokat..., de engem az már nem vigasztalna, ha pár év múlva Te is őt szidnád ezért...!!

Inkább meg se történjen..

Engedj meg egy példát:

az ikertornyokat évekig építették..., aztán a terroristák pár óra alatt ledöntötték.

Mindkettőből csak az alja maradt csak meg.

Ha újjá akarják építeni vagy újat akarnak emelni a helyükbe, nem a csonkokra fognak építkezni, hanem még a megmaradt alapokat is el...
Desischado
@rugacs: Szóval a Fidesz neked "átalakít"? Hát köszönöm ezt az átalakítást, nekem nem tetszik! Mesterházy Attilának mindenben igaza van, bár az önbizalmat nem tudom, honnan veszi! A Fidesz csalni fog, ahogy 2010-ben is csalással jutottak hatalomra, mert egy árva, büdös szó nem volt arról, hogy valójában mire készülnek! Talán kormányra sem kerültek volna, ha az emberek akkor tudták volna, amit most tudnak! Átalakítanak, mondod. Ebből már tudom, hogy sem kisember, sem munkanélküli, közmunkás, rokkant, és sorolhatnám még, hogy ki nem vagy. Ha ezekből a rétegekből lennél, biztos nem mondanál ilyen kapitális hülyeséget! A fidesz politikája csak azoknak jó, akik a haszonélvezői vagy simán a hülyék közül valók. Becsületes, értelmes ember nem húz ehhez a rablóbandához, akik a legalapvetőbb emberi méltóságot sem tisztelik! Lásd: szociális temetés.
rugacs
@Desischado: A te "becsületes embereid" a nyilván a 100 milliós végkielégítésekhez húznak...!!

Neked az a becsületes eljárás, biztos te abból részesedtél!

Az előbb is említettem, hogy vannak, akiknek nem tetszik az átalakítás, te is ezek közül vagy, na és...?!

Higgy is a Mesterházynak, más már úgy sem hisz neki..., a saját oldala is kiröhögi!

S mint tudjuk, a csalás leginkább a baloldali suták fegyvere.

Neked fogalmad sincs, mi az az emberi méltóság...

A jövő évi választások után majd beszélhetünk..., addig tedd takarékra a féktelen ostobaságodat!
törökbasa
Ha az MSZMP=MSZP 2/3-ot kap nekünk végünk az biztos.
evacica
Komolyan mondom, hogy ebben az országban mindenkinek elment az esze! Mesterházy a nagyot mondásba úgy látszik versenybe száll a fidesz örültjeivel! Ha így megy az összefogás még nyerni se fognak! Jó lenne, ha a rózsaszín köd már elszállna az MSZP és Mesterházy szeméből és látnák a valóságot, hogy összefogás nélkül nem tudnak győzni!! Kár riszálniuk magukat, régi igazság "egységben az erő"!!!
eberti
Ha így folytatják,az MSZP-kétharmada elhagyja a pártot...
human
@rugacs: Abban egyet értek, hogy ami nem jó azon változtatni kell. A fidesz változtat. A változtatások közt van egy-két jó lépés. Én viszont szociálisan érzékeny vagyok, és azt látom hogy minden területen a költségvetés a vagyonosoknak kedvez és az út szélén hagyják az "átlagbér" alatt keresőket. A jogállamiság területén meg központosítás megy és mindent megtesznek, hogy megágyazzanak az egypártrendszernek. Pont egy ilyen berendezkedést rázott le magáról 89-ban Magyarország.
Desischado
@rugacs: Nagyot tévedsz, mert én is a szegények közül való vagyok, senki nem dugott a zsebembe pénzt, hanem a kedves pártod elvett! Az MSZP-ért sem rajongok, de emlékszem, alatuk én is annyi bért kaptam, mikor közmunkán voltam, mint más, nem vettek el ebből a kevés segélyből, volt gázár támogatás, és adómentes volt a minimálbér, plusz, nem verték szét az Alkotmányt, nem csináltak a Munka törvénykönyvéből rabszolgatörvényt, és még sorolhatnám! És azt mondod, száz milliós végkielégítések? Hát a fityisz mit csinál?! Gondolom hallottál valamit az vezetők milliós prémiumiról, és vagy a Braziliai és a Floridai utazásokról!
Desischado
@rugacs: Bocsi, elfelejtettem megkérdezni, hogy szerinted én nem tudom, mi az emberi méltóság. Volnál szives felvilágosítani, hogy szerinted akkor micsoda? A kommented alapján, inkább te vagy az, aki a napfényes oldalon sétafikál!
Végül pedig nem mondom, kettőnk közül melyik az ostoba. Én reálisan látom a dolgokat, vagy legalábbis humánusan, te viszont csak a magad és a hozzád hasonlók érdekeit veszed figyelembe, ezért jó neked a Fidesz politikája.
rugacs
@Desischado: Egy szóval sem állítom, hogy jó, inkább azt, hogy jobb...
Egyébként nekem valószínűleg senkié sem lesz elég jó..
Tehát: az emberi méltóság: pl. az, hogy nem nyalom az Únió seggét..., élni és élni hagyni..jogok és kötelességek egyensúlyban...tolerancia...(a politikában is)...

Gázártámogatás: akinél van gáz az jól járt, akinek nincs - fújhatta..és sokan visszaéltek vele..mi sose igényeltük, mert nem szeretek kuncsorogni.

A rezsicsökkentést igazságosabbnak tartom, azt mindenki kapja, nem csak az, aki igényli...

Az mszp idején kétszer annyi járulékot fizettem, mint most...most ezáltal több marad a családi kasszában..

Hogy most jobban kell meghúzni a szíjat, köszönd annak, hogy a hiteleket gyorsan kell a semmiből (előteremteni és) visszafizetni..

Mert azt Te sem gondolhatod komolyan, hogy a nyertes zsebből fizeti az előző kormány adósságát..!!

A milliós prémiumos csípik a szememet, de ...a 100 milliós végkielégítésektől idegrohamot kapok...mert nagyságrendekkel magasabb összegek...

És nem csak az...a Horváth Ágnes féle kórházi öltözőszekrények is rendesen felhúztak...
Akárcsak a Gyurcsány féle Öszödi kormányüdülő megvásárlása hitelre, majd visszabérlése kormányrészről havi pár millióért...gusztustalan.

A legjobban a Bajnai által aláírt 2009-es pénzügyi törvény flusztrált, ami a bankokat felhatalmazza a (már aktuális) szerződések módosítását, akár az ügyfeleik kára esetén is...na ez már kiverte nálam a biztosítékot!

Hallottál már olyan kormányról, akik sosem utaztak sehova...?! Mert én még nem!
Egyébként pedig a rezsi, amióta kitalálták, mindig folyamatosan emelkedik..., rezsicsökkentés nélkül is emelkedtek volna, most az áram itt nálunk csökkentés nélkül úgy br. 55 Ft lenne, de így "csak" 40 Ft.

És ha azt hiszed, hogy ha nem találták volna ki a rezsicsökkentést, akkor az árak maguktól fixek maradtak volna..., mert minden évben emelték ennyivel vagy annyival..

Ami a bankok megadóztatását illeti, bármilyen következményekkel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.