Közeleg a karácsony, ezért mindenki a saját lehetőségei és képességei szerint próbál embertársai kedvére tenni. A CBA Pozsonyi úti boltjánál például acélkorlátot szereltek fel az elé a szellőztető elé, amiből a meleg levegő árad az utcára. És ahol épp ezért szívesen üldögéltek korábban otthon nélküli emberek.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Gemüs52
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Ahány ember, annyi történet, valamennyi szomorú.
A körforgalomnál-ahol sok üzlet van, álldogált mindíg egy torzonborz ember, akit ismertem nagyon régről, ő nem kéregetett, de elfogadta amit adtak neki. Egyszer felolvasta nekem a verseit, persze megdícsértem érte. Valaha bokszoló volt, de "szétverték" a fejét, ezért nehezen beszélt, és mivel dülöngélve járt mindenki azt hitte, hogy részeg. Nem volt az.
Etette az utca mert tudtuk, hogy valaha a ringben hogyan kűzdött.2 hónapja temettette el az önkormányzat. Hát ennyi.
Sokan mondanak meggondolatlanul véleményt valakiről, vagy ítélik el azt, akiről nem tudnak semmit.:((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Azért teszik ki az emberek 80%-át a lakásukból mert a rezsit és egyéb tartozásaikat nem fizetik be (nem azért mert lakáshitelük van, ezeknek az embereknek soha nem volt lehetőségük hitelt felvenni), azt a pénzt amit most a gazdagok kaptak meg rezsicsökkentés címén (akinek több 100E a havi rezsije annak a támogatásából tömegnek ki lehetne fizetni a szerény rezsi tartozásukat, hogy ne kerüljenek utcára, vannak ott már elegen).
Soha nem volt ilyen antiszociális kormányunk.
nahát
@coni: Na igen, ezek alapján...gyurcsány meg azt mondta el lehet menni. Mindkettő félremagyarázás, az eredeti szövegkörnyezetből kiragadott mondat.
nahát
Persze a cba-a szemét, a képmutatóknál, de ha ők is egy ilyen cba mellett laknának , nekik se tetszene, hogy pl az ablakod alatt, végeznék a dolgukat, vagy hajnal 2-kor azon veszekednek , hogy kié a doboz!
Van melegedő, lehet oda menni!
coni
"Mindkettő félremagyarázás, az eredeti szövegkörnyezetből kiragadott mondat".@nahát: A számok azok számok. Folyamatosan kerülnek az utcára az emberek mert nem tudják fizetni a rezsijüket. 500 E feletti tartozás esetén már nem segít rajtuk a rezsi csökkentés, fel kellene függeszteni a tartozásukat amíg nem kapnak munkát, vagy legalább egy részét el kellene engedni az adósságnak.
A társadalomnak is ez lenne az érdeke, nem csak a hajléktalanoknak.
sbl
Azért minden együttérzés mellett is az elesettek iránt az is tény, hogy a CBA főleg élelmiszereket, meg italokat árul,
És vannak ÁNTSZ előírások is, amelyeket be kell tartani.

A hajléktalanok higiéniai állapota közmondásos - és jobb félni, mint megijedni.
Desischado
Ez a fidesz ars poeticája, ahogy Bukfenc barátom mondja! Tömören megfogalmazta a lényeget! Én is beszélgettem már nem egy hajléktalannal, és mondhatom, nem örömből azok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.