Elképesztő dolgot állít egy volt dolgozó a mentésirányításról: azt mondja, képzetlen emberek döntenek életről és halálról a mentőknél – írja a Blikk.

A hívást kezelőnek kell besorolnia három különböző sürgősségi kategóriába az esetet. Ezt hagyja jóvá vagy bírálja felül a mentésvezető. Ám sokszor nincs elég idő a baj azonosítására.

A kollégák felvételéhez nem kérnek előképzettséget, hiányosságaikat pótló tanfolyamok pedig nincsenek. Sokszor a szolgálatvezető főorvos, illetve a mentésvezető sincs bent, így egymástól, a tapasztaltabb munkatársaktól remélhetnek csak segítséget – magyarázta András.

Akkor robbant a bomba, amikor november közepén Békásmegyeren egy fiatal nő meghalt, mert későn érkezett a segítség. Nevelőapja hiába tárcsázta többször is a 104-et, az ügyeletes orvos csak 30 perc múlva érkezett ki felszerelés nélkül, a mentő pedig az első hívás után mintegy 50 perccel ért a helyszínre – olvasható a lapban.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
@Pálinkafőző Rézüst: Én a kurmányunk kezébe még egy vas golyót sem adnák!!! Mert, A: ellopnák, B: elrontanák, C: elhagynák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Mit NEM TETTEK még tönkre??? Valaki tud olyanról??
joopapa
@Pálinkafőző Rézüst: Én a kurmányunk kezébe még egy vas golyót sem adnák!!! Mert, A: ellopnák, B: elrontanák, C: elhagynák.
bukfenc
@Pálinkafőző Rézüst: (nekem már, - csak a Viagra -. megy,- mert azt is tönkretették ) :)
bukfenc
@orogordog: Voltam már pár sürgősségin (nem betegként)!
Lehangoló, szomorú, hosszú sorok...
Ja, és mindenki menjen haza taxival...
Mee a betegszállító oto, előjegyzésre, 5 órás várakozással!, szállít...
Desischado
Kérem, ne panaszkodjunk, megmondta okos kormányunk, élén Viktátorral, hogy Magyarország jobban hasít! Nekik igen, mert ők VIP kórházakba járnak! Hogy dögölnének meg!
kkalman
Nem értem a csodálkozás tárgyát.
Laci néni, lehet, érettségi nélkül, egy egész minisztériumot vezet. Akkor miért probléma, hogy a megfelelő szakmai végzettség nélkül valaki mentőállomást, mentőket irányít.
A szakmaiság nem lehet egy pozíció betöltésének feltétele. Inkább a hűség, a nyelv hossza, csapásszámainak mennyisége, minősége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.