Több kedvező változást, köztük adócsökkentést és béremelést hoz az új év a munkavállalóknak, hogy minél több pénz maradjon a zsebükben – mondta a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Éppen négy éve annak, hogy Bajnai Gordon kormánya a szocialisták támogatásával elvett egyhavi bért és nyugdíjat, ma azonban sokkal biztatóbbak a hírek – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.

Közölte: az adócsökkentésnek köszönhetően január 1-jétől – családonként több ezer vagy akár több tízezer forinttal – nő a kiskeresetű, gyermekes munkavállalók fizetése.

Emellett jövőre folytatódik a pedagógusbérek emelése, valamint elkezdődik a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók fizetésének növelése. Utóbbi 91 ezer munkavállaló így havi 6-17 ezer forinttal fog többet keresni – ismertette a Fidesz szóvivője, aki emlékeztetett az egészségügyi dolgozók béremelési programjára is, amelynek már több állomása volt az elmúlt két évben.

A következő évtől százezer forint fölé nő a minimálbér, emelkedik a közfoglalkoztatottak bére, a gyed extrával pedig elhárulnak az akadályok azok elől a kisgyermekes édesanyák elől, akik a gyermeknevelés mellett szeretnének munkát vállalni – sorolta Selmeczi Gabriella. Megjegyezte, hogy mindemellett az alacsony infláció kivétel nélkül minden munkavállalónál megalapozza a reálbér-növekedést.

"A Fidesz-kormány bizonyította, hogy a bukott baloldallal ellentétben képes és alkalmas megteremteni a gazdasági és pénzügyi feltételeket az egyre több munkavállaló, egyre több közszolgálati dolgozó bérrendezéséhez" – mondta a kormánypárt szóvivője, hangsúlyozva, hogy a kabinet mindezt az ország eladósítása nélkül teszi.

Azzal kapcsolatban, hogy Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes egyebek mellett az élelmiszer áfájának csökkentését sürgette hétfői sajtótájékoztatóján, Selmeczi Gabriella úgy reagált: "teljesen hiteltelen a baloldal", hiszen egy korábbi kampányukban azt ígérték, csökkenteni fogják az élelmiszerek áfáját, majd amikor tehették, "jól megemelték".

"Másrészt ne felejtsük el, hogy az MSZP-vel összeboruló Bajnai Gordon azt nyilatkozta, hogy ő ezt az intézkedést (az élelmiszeráfa csökkentését) nem támogatja. Szóval nem több ez az egész bejelentés, mint egy egyszerű humbug, szeretnék újra átvágni az embereket" – fogalmazott a Fidesz-szóvivő.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Hát szenátorasszony, tévedni méltóztatik, mert ígérgetésben Önöket nem lehet túlszárnyalni.
Igérték, megvédjük, megvédjük, megvédjük, ... meg is védték, maguknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Ha azt ígérte volna,hogy soha nem beszél a médiába hülyeségeket az jobb lenne.
Dr. Felipe
"Selmeczi csupa jó dolgot ígér 2014-re". Ezek szerint eltakarodnak. Az valóban csupa jó dolog lesz.
Desischado
Ezt már ismerjük, és naprakészen tudjuk mit ér az igéretük! Jól mondja Juditia, az isten mentsen meg attól, hogy már megint "megmentsenek" bennünket! Egyébként a nagyasszony a közmunkások béréről, meg a segélyekről miért nem beszél? Vagy arról, hogy ugyan 100 000 felett lesz a minimálbér, de ez a bruttó! a nettó alig lesz valamivel kevesebb, mert az adójóváírást elvették! Én ezekre fogok emlékezni a sok jóból, amit kaptam, mikor szavazni megyek! Nem más ez, mint hazug igérgetés, mert jönnek a választások! Ha eltakarodnak, az lesz a legszebb dolog 2014-ben! Tegyünk érte!!! Menjünk szavazni!
tivoli
"Éppen négy éve annak, hogy Bajnai Gordon kormánya a szocialisták támogatásával elvett egyhavi bért és nyugdíjat, ma azonban sokkal biztatóbbak a hírek – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella."
- Mert mi majd visszaadjuk!- hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.
"Éppen négy éve annak, hogy Bajnai Gordon kormánya a szocialisták támogatásával elvett egyhavi bért és nyugdíjat, ma azonban sokkal biztatóbbak a hírek – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella."
- Az semmi, mi még a megtakarításokat is!- hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.
"Éppen négy éve annak, hogy Bajnai Gordon kormánya a szocialisták támogatásával elvett egyhavi bért és nyugdíjat, ma azonban sokkal biztatóbbak a hírek – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella."
- És ez még csak a kezdetek kezdete. Majd ezután nézhetik meg magukat azok is, akik még nem kerültek sorra!- hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.
nemsemmi
Ebből is látszik, hogy nem igaz a mondás, hogy egy nő vagy szép vagy okos.
Ez az idióta szóvivő csúnya is és rendkívüli módon ostoba.
tivoli
@nemsemmi: Ez a dolga. A kormány az ostoba, legalább egy mutatós tyúkot rakott volna oda szócsőként, arra legalább haraptak volna néhányan

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.