Jelentős adócsökkentést hoz az új év a kiskeresetű, gyermekes családoknak – mondta Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Így még több marad a fizetésből az átlagbért kereső, a minimál- vagy közfoglalkoztatotti bérből élő, gyermekes munkavállalóknál – hangsúlyozta, jelezve, hogy az állam 2014-ben az eddigi 180 milliárd helyett 230 milliárd forint adóbevételről mond le a kisjövedelmű, gyermekes munkavállalók javára, akik először januári fizetésüknél, vagyis februárban érezhetik majd ennek kedvező hatását.

A szóvivő tájékoztatása szerint a legalacsonyabb jövedelmű 110 ezer családnál mindez azt jelenti, hogy nekik gyakorlatilag a bruttó bér marad a zsebükben.

Zsigó Róbert példaként megemlítette azt is, hogy a jövőre bruttó 101 500 forintra emelkedő minimálbér egy gyermek esetén nettó 76 ezer, két gyermeknél pedig nettó 86 ezer forint fizetést jelent majd.

Az alacsony infláció miatt a munkavállalók bízhatnak a reálbérek növekedésében is – tette hozzá, majd megerősítette, hogy a Fidesz további adócsökkentési terveken dolgozik.

Megjegyezte, hogy mindezen felül a rezsicsökkentés ugyancsak segíti majd a családokat jövőre is.

Azzal kapcsolatban, hogy a Kúria devizahitelekről szóló jogegységi határozata miatt tiltakozás zajlik Budapesten, a kormánypárt szóvivője azt mondta: "megértjük mindenki haragját és csalódottságát a Kúria döntése miatt". Szavai szerint a Kúria a döntésével – miszerint nem ütközik jogszabályba, nem uzsorás és nem színlelt szerződés a devizaalapú kölcsönszerződés – egyértelműen a bankok oldalára állt, "ugyanúgy, ahogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok a bankok oldalára álltak, amikor az emberekre szabadították annak idején a devizahiteleket".

Zsigó Róbertet arról is megkérdezték, hogy a Blikk a birtokába került levélre hivatkozva szombati számában azt írta: a Fidesz választókerületi elnökeinek küldött levélben, Orbán Viktor pártelnökre hivatkozva tiltották meg bármilyen jutalom vagy prémium felvételét a városvezetőknek.

A Fidesz szóvivője ezzel kapcsolatban közölte: valóban kaptak levelet a kormánypárt választókerületi elnökei, akiknek Kocsis Máté kommunikációs igazgató és Kubatov Gábor pártigazgató tolmácsolta a pártelnök-miniszterelnök kérését. Orbán Viktor határozott álláspontja, hogy kormánypárti polgármesterek, alpolgármesterek az idén se vegyenek fel jutalmat, "Magyarország talpra állásához mindenkinek a tehervállalására szükség van" – hangsúlyozta Zsigó Róbert.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezt 2010-től bevezethették volna, de ehelyett
a saját ebüket tömték meg alaposan !
Most némi morzsákat dobnak a nyomorgóknak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Pisti271: OK, értelek, így már szebb a leányzó fekvése.
kamazuka
Hogy a kiskeresetü családok adó terhei csökkenhessenek,kreálni kell kiskeresetü családokat.
Nem jóléti társadalmat építünk?
Pisti271
Jelentős adócsökkentést hoz az új év a kiskeresetű, gyermekes családoknak
– mondta Zsigó Róbert
Jelentős csökkentést ugye jelentéktelen adóból nem lehet adni.
Ezzel azt mondta:
-Eddig jelentősen adóztattuk a kiskeresetű gyermekes családokat.
(is, mindenki más mellett)
kedwes
@F_Viktor: Számoljunk!
500 ezer – 40% = 300 ezer.
Ma
500 ezer bruttó = 325 nettó!

Ez kb. 1 millió embert érint.
Míg kb. 4 millió ember él 65 ezerből/fő! Akik élhetnének 85 ezerből is!
F_Viktor
Ma az 500 000 bruttó csak 273 000 nettót jelent, mert SZJA-n kívül vonják még a nyugdíjjárulékot (10%), egészségbiztosítási járulékot (7%), valamint a munkaerőpiaci járulék ot (1,5%).
S ha egy családban csak ez az egy kereset van, akkor ebből nagyon nem lehet dőzsölni.
Meine Ehre heisst Treue
Elég lenne ha Uniós jövedelmet kapnának az emberek.
Ja, azt mindenkinek adni kellene...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.