Az MSZP és az Együtt-PM szövetség azt követeli, a korábbi tulajdonos német ProSiebenSat1-csoport és a TV2 hozza nyilvánosságra a tévécsatorna eladásának minden részletét, így a valódi vevők kilétét.

Ezt Braun Róbert szocialista politikus és Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke közölte pénteken sajtótájékoztatón. A kereskedelmi csatorna eladását "állami eszközökkel elkövetett gazdasági puccsnak" minősítették, és megkérdőjelezték, hogy a TV2-t valóban Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató vásárolta meg, szerintük ők strómanok.

Braun Róbert elmondta, választ várnak arra, részt vett-e a tranzakció lebonyolításában Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó és Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető, illetve hogy mi volt a szerepe a ProSiebenSat1 tanácsadó testületét vezető Edmund Stoiber korábbi bajor miniszterelnöknek, akit Orbán Viktor kormányfő barátjának és támogatójának nevezett.

Egyúttal utalt arra, hogy Orbán Viktor egy korábbi nyilatkozatában szorgalmazta, hogy legyen egy magyar tulajdonú kereskedelmi televízió.

Az MSZP-s politikus szerint a TV2 eladásának célja a választási manipuláció. Mint mondta, a Fidesznek saját tévére van szüksége, hogy elleplezze az ország valódi állapotát és becsapja az embereket.

Elmondta, úgy tudják, több ajánlat is volt a TV2-re, köztük valószínűleg az elfogadottnál jobbak is. Megemlítette, hogy a reklámadó bevezetésének híre eltántoríthatott potenciális vevőket. Ezt állami zsarolásnak nevezte.

Braun Róbert beszélt arról, hogy Simon Zsolt vezérigazgatósága alatt "hírpolitikai komisszárt" neveztek ki, aki elérte, hogy a TV2 híradójában 85 százalékban a kormányoldal szerepel és csak 15 százalékban az ellenzék.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Már az egész ország a fidesz tujaldona...Biróság, Ügyészség, AB,Trafik, MOL,
Földek, erdök, Takarékszövetkezetek, Bankok, Hivatalok, Önkormányzatok stb...
és a 2/3 bármikor megveszi, ami még nem vett meg...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Jelenleg is van figyelem felkeltő csatornájuk,kacsa tv címmel!
POBOTHNK
M1-en Századvég szakértő olyan fidesz marketingdumát nyomott hogy még ő is belepirult. Hogy annak köszönhető a munkanélküliség-csökkenés, hogy elhagyták az országot a munkavállalók, fel sem merült.
kkalman
Ahhoz, hogy becsapják az embereket, nem kell tévé. Megy az anélkül is.
Desischado
Eddig sem néztem a Tv2-őt, ezután mégannyira sem fogom!
radios45
@Desischado: igy vagyok ezzel én is.
Egy nagy nulla volt a Tv2 mindig, üresfejü riporterek, bemondók, +kamu hírekkel.
na meg a xar filmjeikkel, pl.karácsonykor Schrek rajzfil, sorozat megy ,évek óta.
Reklámokban persze az élen járnak.
világlátó
Majd ha a média többsége a kezébe kerül, egy két sebességi fokozattal feljebb tolják és elkezdődik a deviza alapu hitelesek a költségvetésből való megsegítését célzó kampány a nemzeti összetartozás és a társadalmi szolidaritás valóságos bebizonyítása érdekében. Érzéketlen, hazafiatlan lesz mindenki aki ezzel nem azonosul. A társadalom pedig beletörődik, ahogy eddig is mindenbe. Győz majd a " legyen már vége " A médiák pedig, ahogy a csövön kifér a nemzet újabb hőstettének minősíti majd az össznépi összefogás újabb nagyszerű lépését. Jó lenne ha valaki, aki közelebb áll a számokhoz, kimutatná mit jelent ez forintban a keresők és a nyugdíjasok számára.A Tv. csatornák egyébként helyben járnak, várják a közeli jövő történéseit. Az ünnepi műsorokról is az látható, hogy erősen determinált a kormány politikája által. Leültetni, elbájolni, hazafias érzelmekkel felsorakoztatni. A mi derék népünk pedig újra és újra könnyes szemmel, csordultig szeretettel Sissi iránt élte át a Karácsonyt. / a filmmel egyébként semmi bajom, én is végignéztem , ki tudja hányadszor /

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.