Az Együtt-PM szerint nem lehet sikernek nevezni a négymillió foglalkoztatottról szóló adatot.

Scheiring Gábor független országgyűlési képviselő, a szövetség politikusa az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a munkanélküli ellátások helyett a közmunkára irányított források célja, hogy kozmetikázzák "a katasztrofális foglalkoztatási statisztikákat", ennek ára pedig "a nyomor növekedése".

Szerinte azzal, hogy a kormány három hónapra csökkentette a munkanélküli ellátás maximális idejét, gyakorlatilag megszüntette a munkavállalók szociális védelmét.

A munkanélküliek valódi ellátás helyett a munkapiacra visszajutást nem segítő közmunkát végezhetnek időszakosan, gyakran csak részmunkaidőben, még éhbérnek sem nevezhető fizetésért – írta Scheiring Gábor, aki szerint mindennek fő célja, hogy a közmunka által javuló foglalkoztatási számokat a kormány időről időre sikerként kommunikálhassa.

A politikus közleményét azzal zárta, hogy az Együtt-PM a valódi munkahelyek számát fogja növelni, és megszünteti a közmunkásokkal szembeni diszkriminációt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett jelentése szerint tavaly szeptember-novemberben 4 millió 12 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 87 ezerrel, 2,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
De!
Mivel a mindennapi hazugságok körébe tartozik.
Ahogy már megmondatott: A negatív siker is siker!
kukac50
A 3 hónapos közmunkát nem kellene évesnek tekinteni!
Akik meg nem kapnák már munkanélkülit azok kikerültek munkanélküli irodák látóköréből egy évig nem kapnak semmi juttatást,azokat sem kellene az adófizetők közé sorolni.
A ténylegesen adófizetők létszámát hozzák nyilvánosságra, akkor még a Fidesznek is félre állna a szája milyen kevés az adófizető.
A devizásokkal fizettetik meg a közmunkabért.
krumpliorr
Az emberek tudjákcsak azok az állatok nem, akik kitalálták.

Bár csak őket látnám közmunkásként, éhbérért!
Gyalázat, hogy ezeket megválasztották ,pfujj...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.