Vlagyimir Putyin orosz elnök 2013-ban lelőtt egy szarvast, kivágta az állat szívét, majd átadta azt Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnöknek, és azt mondta, „kivételes étel” lesz belőle, amelyet közösen fogyasztanak el – állítja egy olasz politikus, aki első kézből értesült az esetről.

A történetet Fabrizio Cicchitto olasz törvényhozó, a tavaly elhunyt Silvio Berlusconi korábbi olasz miniszterelnök közeli szövetségese fedte fel.

Gyomorforgató ajándékkal lepte meg Putyin Berlusconit tizenegy éve

Vlagyimir Putyin Silvio Berlusconi társaságában Fotó: President of Russia

Cicchitto a Corriere della Sera című olasz napilap cikkében elmondta, Berlusconi azután mesélt erről, hogy 2013-ban visszatért egy Putyinnal töltött oroszországi útjáról

– írja a Washington Times..

Cicchitto szerint az orosz elnök azt javasolta, a két férfi menjen el vadászni. Két szarvast láttak, Putyin mindkettőt lelőtte.

„Egy késsel a kezében ment le a lejtőn, az állatok felé. Felnégyelte az egyik szarvast, majd kivágta a szívét. Aztán egy ember a kíséretből fatálcát adott neki, arra tette rá a véres szervet. Elbújtam egy fa mögé, és elhánytam magam.”

- mesélte Berlusconi.

„Talán ez csak egy vadász szokás”

– tette hozzá a történet zárásaként.

Berlusconit Putyin közeli szövetségeseként jellemezték. Oroszország 2022 februárjában indított ukrajnai invázióját követően is védelmébe vette az idős olasz politikus az orosz vezetőt.

„Putyin az orosz lakosság, a pártja és a miniszterei sürgetésére indította meg a különleges hadműveletet”

- mondta 2022 szeptemberében a BBC szerint.

„A csapatoknak be kellett volna vonulniuk Ukrajnába, egy hét alatt el kellett volna érniük Kijevet, ahol tisztességes embereket ültettek volna a Zelenszkij-kormány tagjainak helyére, majd egy héten belül ki kellett volna vonulniuk az országból . E helyett nem várt ellenállásba ütköztek, amelyet aztán nyugati fegyverekkel erősítettek meg"

– jelentette ki Berlusconi két évvel ezelőtt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.