Egy 543 millió forintért megvett iskolai adminisztrációs rendszert ajánl a kormány az iskolaigazgatóknak – írja a hvg.hu.

A lap megjegyzi, hogy a szoftver bevezetése nem kötelező, de amelyik iskola marad a régi rendszerénél, annak állnia kell a cechet. Az államilag támogatott szoftver a tanároknak nem lett időben bemutatva, miközben elvben már a téli szünet után sok helyütt ezt kellene használni.

Egy a hvg.hu birtokába jutott – korábban az Index által is idézett – minisztériumi levél szerint az intézményeknek az év végéig kellett kimenteniük az összes adatot az érdemjegyektől a hiányzásokon keresztül az órarendig a korábban használt adminisztrációs szoftverből, hogy januárban betölthessék az állam által biztosított rendszerbe.

A hvg.hu-nak nyilatkozó pedagógusok szerint inkább az igazgatóknak és az iskolai rendszergazdáknak okozott fejfájást az év közbeni átállás, akiknek a tanárok által rögzített adatokat kellett helybenhagyniuk és kimenteniük. Ezt többen a karácsonyi szünetben, otthonról végezték.

„Sajnos már az adatok lementése közben is folyamatos technikai hibák nehezítik az egyszerűnek nem éppen nevezhető folyamatokat, éppen ezért jelenleg megjósolni sem tudjuk, hogy januárban mikor tudnak először belépni majd az új rendszerbe" – írta az intézményvezető az Átlátszó oktatási blogja által újraközölt levélben.

„Ma működött a Magiszter, de sajnos az adatáttöltést nem tudtuk megcsinálni, állandóan hibát jelzett. Az igazgatóm persze tiszta ideg. Megpróbált papíros naplót rendelni, de csak hetek múlva tudnának szállítani" – mondta január 3-án egy vidéki iskola tanára, aki szerint hiába kérlelték, a fenntartójuk, a Klik nem adott egyértelmű útmutatást, mi tegyenek, ha nem működik hétfőtől az e-napló – olvasható a hvg.hu cikkében.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dömdödöm
Ez olyan mint az orvosoknál . Többet adminisztrál mint gyógyít ,a beteg meg többet rohangál mint gyógyul :-(((((
rézfánfütyülős
Van megoldás, de ahhoz gerinc kell!
Azonnali hatállyal az összes -tehát MINDEN- igazgató és tanár beszünteti a melót!
Ezek nem értenek másból csak az erőből.
Desischado
Egyetértek, már azt sem tudják, mit találjanak ki! Még úgy látszik, nem csináltak elég nagy káoszt!
bretagne
@Desischado: Ne reménykedj, számtalan ötletük van/lesz!
nahát
Fel kell nőni az elvárásokhoz! Ha nyugalmat akar mondjon le, 5-600ezer havi fizetésért meg is kell dolgozni!!!
nezelodo
Nem lehet, hogy azért ez az égetően szükséges szoftvercsere, mert csak a saját kutyánk kölkétől lehet rendelni, és csak arrafelé folyhat az adófolyócska, leánykori nevén állami támogatás?
Dr plágium
@dömdödöm: viszont a mozgás egészséges :)
dömdödöm
@Dr plágium: az . és költséges a várakozás meg időrabló és idegölő :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.