A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a 2002 és 2010 közötti kormányok alatt veszteség érte a nemzeti vagyont, a CÖF a felelősség feltárása érdekében a médián keresztül a nyilvánossághoz fordul. A fórum pénteki budapesti sajtótájékoztatója után Csizmadia László alapító azt is elmondta, hogy március 15-ére várhatóan újra békemenetet hirdetnek.

Az embereknek joguk van megtudni, hogyan gazdálkodtak ebben az időben a közvagyonnal – hangoztatta Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke a sajtótájékoztatón.     Emlékeztetett arra, hogy még 2010 márciusában feljelentést tettek az ügyben, de az igazságszolgáltatás "kocogósra vette a tempót".     Jelezte, hogy a témában cikksorozatot indítottak a Magyar Hírlapban, amellyel azt kívánják feltárni, hogy a feltételezett vagyonvesztésért kik lehetnek felelősek. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapításait is tartalmazó első írás pénteken már meg is jelent a lapban – közölte.

Azt mondta, a cikksorozattal azt kívánják feltárni, kik a fő felelősök véleményük szerint, "gyaníthatóan, valószínűleg, akik ebben a tevékenységben részt vettek, (...) akik most a hatalomba vissza akarnak jönni és egy zárt részvénytársaságban végezték a magyar állam és az emberek vagyonának a kezelését, úgy tűnik, hogy nagy valószínűséggel számon kérhetők lesznek. Név szerint gondolunk Gyurcsány Ferencre, Bajnai Gordonra, Veres Jánosra és nem kevésbé Mesterházy úrra is".

Közölte, "legfőbb sejtésük az", hogy a 2007-es vagyontörvényt nem szerkezeti váltás és "jobbítás" érdekében fogadták el, hanem azért, mert az "eszköze volt annak, hogy el lehessen tüntetni azokat a szabálytalanságokat, amelyek az elődszervezeteknél és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél is megvalósultak".

A közelgő tavaszi választásokra utalva azt mondta, a CÖF azt üzeni a választópolgároknak, hogy "becsengettek", és mintegy tantestületként értékelhetik majd a korábbi kormányzatok tevékenységét. Arról beszélt, a választóknak lehetőségük lesz arra, hogy még a bírósági ítéletek előtt erkölcsi döntést hozzanak, és "útilaput" kössenek azok talpára, akik a nemzeti vagyon hűtlen kezelésével gyanúsíthatók.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF jogi szakértője azt mondta, a cikksorozat apropóját az adja, hogy a Fővárosi Főügyészség alsóbb szintre helyezte az ügyet, és ezzel úgy döntött, nem kívánja a fokozott ügyészi felügyeletet fenntartani.

Hozzátette: a CÖF ezért döntött úgy, hogy "a nyomozó hatóságnak segítséget nyújt azzal, hogy feltárja az ÁSZ jelentése alapján azokat az esetleges visszaéléseket", amelyek ebben az időszakban történhettek.

Fricz Tamás, a CÖF alapítója arról beszélt, egy "magyar demokraták nevű civil szervezet" petíciót intéz vagy már intézett is az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) főtitkárához, és abban arra szólították fel, hogy "a magyarországi áldatlan állapotokra való tekintettel" a tavaszi választásokra különösen figyeljenek oda, mert szerintük választási csalások várhatók.

Közölte, a kezdeményezést teljesen megalapozatlannak és a magyar demokrácia tekintélyét sértőnek tartják. Szerinte az említett "ismeretlen társaság" ezekkel az állításokkal nincs egyedül, mert ellenzéki baloldali pártok vezetői is azt hangoztatják, hogy választási csalásra készül a kormány, illetve a Fidesz.

A CÖF "a szellemi honvédőkkel együtt" egy, az EBESZ főtitkárának írt petícióval, illetve nyílt levéllel válaszol a vádakra – mondta, jelezve: a szervezet által írt állítások "mélységesen torzak és hamisak, beállításaik egyoldalúak és elfogultak", szerintük az abban foglaltak alaptalanul keltenek nemzetközi bizalmatlanságot a magyar parlamenti választásokkal kapcsolatban.

A sajtótájékoztató végén Csizmadia Lászlót egy újságíró arra kérte, osztályozza az Orbán-kormány elmúlt 3 és fél évét; a CÖF alapítója "4-esre, maximum 4-es alára" értékelte a kormány munkáját.

Csizmadia László a sajtótájékoztató után az MTI-nek arról is beszámolt, hogy várhatóan március 15-ére egy újabb békemenetet hirdetnek majd "az összefogás demonstrálására".

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Meglepő, hogy nem a NAV-ban fellelhető korrupció kivizsgálást szorgalmazzák. Lehet, hogy a békemenetet áfacsalók szponzorálják?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
feco fero
@Vizual: Igen, Kádár nem mérce? Sőt tiltva van! " a kommunizmus...stb. ről nem is beszélve! Akkor a Bencsik Úr a mai napon hogyan merte a 44 évvel ezelőtti, inflációs szintet emlegetni? Mely szerint..." az elmúlt hónapban, 0,5% alatt volt az infláció, amely 44 évvel ezelőtt volt hasonló arányú..." Akkor éppen 1970 et írtunk! Ilyenkor mi van?
Versenyzünk az "átkossal"
feco fero
@Vizual: Igen, Kádár nem mérce? Sőt tiltva van! " a kommunizmus...stb. ről nem is beszélve! Akkor a Bencsik Úr a mai napon hogyan merte a 44 évvel ezelőtti, inflációs szintet emlegetni? Mely szerint..." az elmúlt hónapban, 0,5% alatt volt az infláció, amely 44 évvel ezelőtt volt hasonló arányú..." Akkor éppen 1970 et írtunk! Ilyenkor mi van?
Versenyzünk az "átkossal"
szeptikus
"CÖF: nevezzék meg a 2010 előtti nemzeti vagyonvesztés felelőseit!" Tessék: orbán banda, simicska banda, pintér banda.
Vizual
@feco fero: Miért lenne mérce ? Sokan ízelítőt kaptunk abból a rendszerből, melynek nem egyszer hangot is adtunk. És pozitívabban ítéltük meg mint az elmúlt 25 évet. és igazunk lett. Mert Orbán és rendszere is visszatér. Ettől még nem lesz mérce. mert Orbán pontosan azt fogja megvalósítani amit belevizionáltak és -nak sokan. Nos az lesz az igazi kommunizmus. mert Kádár alatt nem tudtunk a rosszról, Megkíméltek bennünket, de nem is foglalkoztunk vele, mert éppen moziban voltunk, vagy udvaroltunk, dolgoztunk, tanultunk és hasonló jókat csináltunk. Magyarán biztosította a rendszer a jó és jobb élethez a feltételeket.
Bencsik úr meg hasonló módon végre kesereghet. 44 évvel ezelőtt a fizetés is pár ezer Ft. volt, 3,60 volt a kenyér és sorolhatnám. És hová tartozik ez az igazmondó ? Hallhatod hetente.
Vizual
...és remélem nem hiszed el amit írtam !
feco fero
@Vizual: NE REMÉNYKEDJ!!! El hiszem !
Amit említesz az csak a jég hegy csúcsa! A sok százezer lakásról szót sem ejtettél, miközben saját jövőnkért dolgoztunk, szórakoztunk, tanultunk...stb.
Arról nem is beszélve, is hogy milyen munkatársi kapcsolatok voltak, a közös kirándulások, a cégért tartott plusz "mű" szakok, kaláka építkezések, és ami a legfontosabb: KMK!!!
Aki nem dolgozott azt Közveszélyes Munka Kerülőként börtönbe vitték!!!
Mostanában mikor lesz ilyen törvény?,,,,,,,,,,,,???
Most ami kiverte a biztosítékot nálam, hogy megint egy 40 évvel ezelőtt történtekre hivatkozik Lázár Úr a "Paksi bővítés " kapcsán, mely szerint " az elmúlt 40 év legjobb üzlete" Egy napon belül már a második főméltóság hivatkozik a 44. ill. a 40 évvel ezelőtti siker sztorikra. Csak így tovább URAIM!!!
Lehetséges, hogy belátták, hogy aki meg tagadja a múltját, annak jövője sincs?!
Vagy rájöttek arra az egyszerű logikára, hogy a múltunk a jövő lehetősége?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.