A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a 2002 és 2010 közötti kormányok alatt veszteség érte a nemzeti vagyont, a CÖF a felelősség feltárása érdekében a médián keresztül a nyilvánossághoz fordul. A fórum pénteki budapesti sajtótájékoztatója után Csizmadia László alapító azt is elmondta, hogy március 15-ére várhatóan újra békemenetet hirdetnek.

Az embereknek joguk van megtudni, hogyan gazdálkodtak ebben az időben a közvagyonnal – hangoztatta Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke a sajtótájékoztatón.     Emlékeztetett arra, hogy még 2010 márciusában feljelentést tettek az ügyben, de az igazságszolgáltatás "kocogósra vette a tempót".     Jelezte, hogy a témában cikksorozatot indítottak a Magyar Hírlapban, amellyel azt kívánják feltárni, hogy a feltételezett vagyonvesztésért kik lehetnek felelősek. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapításait is tartalmazó első írás pénteken már meg is jelent a lapban – közölte.

Azt mondta, a cikksorozattal azt kívánják feltárni, kik a fő felelősök véleményük szerint, "gyaníthatóan, valószínűleg, akik ebben a tevékenységben részt vettek, (...) akik most a hatalomba vissza akarnak jönni és egy zárt részvénytársaságban végezték a magyar állam és az emberek vagyonának a kezelését, úgy tűnik, hogy nagy valószínűséggel számon kérhetők lesznek. Név szerint gondolunk Gyurcsány Ferencre, Bajnai Gordonra, Veres Jánosra és nem kevésbé Mesterházy úrra is".

Közölte, "legfőbb sejtésük az", hogy a 2007-es vagyontörvényt nem szerkezeti váltás és "jobbítás" érdekében fogadták el, hanem azért, mert az "eszköze volt annak, hogy el lehessen tüntetni azokat a szabálytalanságokat, amelyek az elődszervezeteknél és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél is megvalósultak".

A közelgő tavaszi választásokra utalva azt mondta, a CÖF azt üzeni a választópolgároknak, hogy "becsengettek", és mintegy tantestületként értékelhetik majd a korábbi kormányzatok tevékenységét. Arról beszélt, a választóknak lehetőségük lesz arra, hogy még a bírósági ítéletek előtt erkölcsi döntést hozzanak, és "útilaput" kössenek azok talpára, akik a nemzeti vagyon hűtlen kezelésével gyanúsíthatók.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF jogi szakértője azt mondta, a cikksorozat apropóját az adja, hogy a Fővárosi Főügyészség alsóbb szintre helyezte az ügyet, és ezzel úgy döntött, nem kívánja a fokozott ügyészi felügyeletet fenntartani.

Hozzátette: a CÖF ezért döntött úgy, hogy "a nyomozó hatóságnak segítséget nyújt azzal, hogy feltárja az ÁSZ jelentése alapján azokat az esetleges visszaéléseket", amelyek ebben az időszakban történhettek.

Fricz Tamás, a CÖF alapítója arról beszélt, egy "magyar demokraták nevű civil szervezet" petíciót intéz vagy már intézett is az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) főtitkárához, és abban arra szólították fel, hogy "a magyarországi áldatlan állapotokra való tekintettel" a tavaszi választásokra különösen figyeljenek oda, mert szerintük választási csalások várhatók.

Közölte, a kezdeményezést teljesen megalapozatlannak és a magyar demokrácia tekintélyét sértőnek tartják. Szerinte az említett "ismeretlen társaság" ezekkel az állításokkal nincs egyedül, mert ellenzéki baloldali pártok vezetői is azt hangoztatják, hogy választási csalásra készül a kormány, illetve a Fidesz.

A CÖF "a szellemi honvédőkkel együtt" egy, az EBESZ főtitkárának írt petícióval, illetve nyílt levéllel válaszol a vádakra – mondta, jelezve: a szervezet által írt állítások "mélységesen torzak és hamisak, beállításaik egyoldalúak és elfogultak", szerintük az abban foglaltak alaptalanul keltenek nemzetközi bizalmatlanságot a magyar parlamenti választásokkal kapcsolatban.

A sajtótájékoztató végén Csizmadia Lászlót egy újságíró arra kérte, osztályozza az Orbán-kormány elmúlt 3 és fél évét; a CÖF alapítója "4-esre, maximum 4-es alára" értékelte a kormány munkáját.

Csizmadia László a sajtótájékoztató után az MTI-nek arról is beszámolt, hogy várhatóan március 15-ére egy újabb békemenetet hirdetnek majd "az összefogás demonstrálására".

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Meglepő, hogy nem a NAV-ban fellelhető korrupció kivizsgálást szorgalmazzák. Lehet, hogy a békemenetet áfacsalók szponzorálják?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Na újabb rágódás ! És előtte senki nem tett zsebre semmit? Előtte lévő kormány mindenben korrektül járt el??
human
Meglepő, hogy nem a NAV-ban fellelhető korrupció kivizsgálást szorgalmazzák. Lehet, hogy a békemenetet áfacsalók szponzorálják?
Meine Ehre heisst Treue
A fodesz a saját háza táján söprögessen! A rabló, hazug fideszeseknek csak az ellenzék lejáratása a fontos, hiszen hamarosan választás lesz.
Vizual
Az a lényeg. Jön a választás megint. Ezek meg majd megneveznek pár ellenfelet. Vajon ki hisz még nekik ?
Vizual
Majd elfelejtettem ! Elszámoltak már honnan kaptak pénzt és menyit ?
hallgatag
ez a CÖF-RÖF banda inkább kezeltetnék az elmebajukat...
A felhivásuk igy helyes:
CÖF: nevezzék meg a 2010 UTÀNI (!) nemzeti vagyonvesztés felelőseit!
szablyafűrész
I, rendű Csizmadia László ! Álljon fel...
coyote3
Ez az idióta is elszámolhatna a mi adóforintjainkkal...
szaboria1
Nyomulni akarnak de még nem vették észre meglettek vezetve. A választások után mennek a süllyesztőbe akár nyer a fidesz akár nem.
kiskutyauto
Helyes. Az épp zajló 2010 utáni hazaáruló fosztogatás felelőseit úgyis tudjuk mindet, hiszen éppen most is csinálják! Hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
F_Viktor
Nem tartanám a többi CÖF-össel egyetemben Csizmadiát fizetett bérencnek ha a választások előtt 3 héttel szervezett békemenet előtt nyilvánosságra hozná szervezetének pontosan forintosított elszámolását, valamint a kérdései között szerepelne a NAV vizsgálatok kivizsgálásának elmaradásának okai, rákérdezne és elszámolást kérne az elsimicskázott több, mint 400 milliárdról kenyéradó gazdáitól.
Aztán ha ezek a kérdések még nem feküdték meg Orbán gyomrát, vagy "nem megy át" Kósába és csak pozitív válaszokat hajlandó a kamerába mondani, akkor elszámoltathatná a mutyizásokról is.
bretagne
A CÖF maradjon már magának! Ki sugott nekik hirtelen, hogy ezt a kérdést tegyék fel éppen most, a választások közeledtével? Épp úgy, mint a Pintér, akinek éppen most jut eszébe az őszödi beszéd nyilvánosságra hozása!!!
kamazuka
@Meine Ehre heisst Treue: Megjegyezném, ebben a cirkuszban nincsen jó bohóc, rossz bohoc.Vagyunk a nézők és a mutatvány.A forgatókönyv szerint és ez a realitás,a mosolygós harmadik a jegyszedő.Mi nézők már fizettünk,és a bohócok rajtunk nevetnek.Mi tapsolunk a mutatványaikhoz,ők csak nevetnek.Mikor kijövünk a manézsból azt hisszük kaptunk valamit.
N aez is egy új előadás lesz a régi bohócok előadásában.
lajospapa
Helyes! De menjünk már egy kicsit vissza időben 1989-ig! meg utána 2013 dec. 31.-ig. Tudom nagy meló, de megérné! Két menet között.
joopapa
@Vizual: Igen elszámoltak és el is osztották és el is költötték! Pataki ufo attila vett belőle egy sisakot amit ha felvesz nem látnak bele a fejébe A többiek összeadták a lovét egy életnagyságú orbán szoborra, na nem olyan szar hungarocelből készül. Aranyból!
joopapa
Nem cöfös barmok az 1989 utáni idők gyanús, meggazdagodásokat kéne vizsgálni napjainkig. Kezdve orbán, simicska, nyerges ,mészáros, gyurcsány, stb.
mariaberta
Meg azokat, akik 2010 óta uralják az országot!!
vörösfuvalat
Csizmadia Laci figyelmedbe ajánlom,hogy egy Simicska Lali nevű ember mostanában napi ÖT millió forint közpénzt seper be a kormánytól. Talán érdeklődni kéne mitől ilyen szuper ez az ember!
coni
Eddig azt hittem osztozkodtak. Vagy rossz a memóriája 70:30% (Dávid Ibolya után szóról szóra). Vagy ilyen gyorsan elfelejtette kitől, mennyit? Mi érdeklődhetnénk a pontos névsor után ha nem lenne államtitok. Mégis ki öltözteti, szállítja, eteti a cöfösöket? Régen volt a Mr 10%, mára már van Mr 50%-is. Ebben az egyben határozottan jobban teljesítünk.
Desischado
Na, a Röf röf banda megint itt van! Talán a mostani gazdákkal kéne kezdeni! Miből van orbáncnak 500 milliárdos vagyona? Hogy létezik, hogy simicska lajos ilyen klasszul teljesít mindig? Hogy létezik, hogy lézer jankó épp most nyert egy csomó földet, és a 100 ezres kárpótlást is megkapja? Csak egy pár példát ragadtam ki... ezzel kéne foglalkoznia ennek a bagázsnak!
taglo
CÖFös.pöcsök,az is megkellene számolni ,hogy Kádár-hány cigerettát szívott naponta ,hátha ebböl is lehetne ,,kreálni "egy jó kis Kommunistázást, igy véletlenül a választások elött !(birkák )
nemkati
@joopapa: Pataki ufo Attila fejében ama sisak nélkül se sok látnivaló van.
magyarbakancs
CÖF!
A miniszterelnökötöket kérdezzétek meg ,hogy tudott egy másfél szobás panellakásból a Rózsa dobra költözni?
Vizual
@magyarbakancs: Már ne haragudj, de tovább léptünk már. Szerintem már azt hírt kellene neki lereagálnia, hogy a vagyonát 50 milliárdra becsülik, és arra választ adnia, hogy milyen adózott pénzből hozta össze.
ha vállalkozásból, hát nosza. Én ugy emlékszem, hogy a 1998 és 2002 közötti időszakban a bevallásában egy Opel Corsa volt feltüntetve. Nos onnan, hogyan jött össze az 50 milliárd.
Miért szégyenlősködünk ? Hiszen ha valamit csinálunk ott van a hatóság. Övék ?
nem tagadom, hogy a jó vállakozások pénzt hoznak. Legyen. De "Ő" azt súgalja, hogy mindenekk felett van. Hát nem. Számoljon el ! ne titkolja a család vagyonát sem, hiszen a kettő függ egymástól. Nézzük csak miért nem kell irigykednünk.
és csak ugy mellékesen. 89.-től a Parlamentben képviselő. Nos nem ártana egy statisztika, hogy a pár év alatt hány napot volt a munkahelyén és amikor nem milyen igazolásokat adott le. Ne fogadjuk el, hogy államérdekből ! Konkrétan, hely, idő, ki bízta meg ? Jelentés az elvégzett munkáról. Hiszen tölűnk is ezt követelik !
Ha tisztességesen gyarapodott, örülni fogok. De addig fennáll az alapos gyanú...
Azon morfondírozok, hogy vajon, nekem sikerült volna-e lenyúlnom Tokaj Hegyalját.
Vizual
És kezdjük el írogatni valahová, hogy szerintünk mit nyúltak le, és kié lett. Oszt bizonygassák ők, hogy nem. Most beelőzhetjük ezeket a kakadukat.
Vizual
A mi összefogásunk szerintem ezzel átvehetné a kezdeményezést a kérdésekben. És okafogyottá válnak ezek a "szóvivők".
jancsik68
A 2010 előtti vagyonvesztés felelőse :a fideSS,A mostani NAV,a közpénzeket lopogató püspökségek,a megvagyonosodott mostani gazdasági vezetőink,miliárdosaink,Közgép stb,stb!
szjupermen
A különbség, hogy az előző kormányok valóban sok pénzt költöttek el ki, de többek közt köztünk, a pór nép fiai közt. A mai vezérkar meg milliárdossá vált, csak a politikai pályafutása alatt. Na ezt kéne vizsgáltatni, nyomorult, agyament cöfösök. Például, hogyan lett a földre szállt Isten az 5. leggazdagabb magyarrá, esetleg Pintér, aki saját maga jelentette ki, hogy mielőtt politikus lett nem volt semmije, hogyan lett milliárdos, a Felcsúti vízvezeték szerelő polgármester hogyan lett pár év alatt a leggazdagabb 100 magyar listáján. Százasával lehetne sorolni még a holdudvar tagjait, miközben adók, megszorítások tucatjaival veszik el az egyszerű, tűztől távol álló emberek normális élethez való lehetőségét.
De sebaj CÖF. Adjátok a jó példát. Választás után, mentek a levesbe, mert valóban elszámoltatás kell, de a 2010 után világgazdasági válság nélkül kormányzó hazaárulók ellen.
Vizual
@taglo: Kádár nem mérce. Tudod-e, hogy Kádár halála után 1,5 millió kp-t találtak a pincéjében, egy nylon zacskóban. De tény. Imádta a libamájat, amit Kecskeméten konzerváltak. és hiszed nem hiszed, füstölt nyelvet is készítettek neki, konzervben. És sakkozott, ultizott.
feco fero
@Vizual: Igen, Kádár nem mérce? Sőt tiltva van! " a kommunizmus...stb. ről nem is beszélve! Akkor a Bencsik Úr a mai napon hogyan merte a 44 évvel ezelőtti, inflációs szintet emlegetni? Mely szerint..." az elmúlt hónapban, 0,5% alatt volt az infláció, amely 44 évvel ezelőtt volt hasonló arányú..." Akkor éppen 1970 et írtunk! Ilyenkor mi van?
Versenyzünk az "átkossal"
feco fero
@Vizual: Igen, Kádár nem mérce? Sőt tiltva van! " a kommunizmus...stb. ről nem is beszélve! Akkor a Bencsik Úr a mai napon hogyan merte a 44 évvel ezelőtti, inflációs szintet emlegetni? Mely szerint..." az elmúlt hónapban, 0,5% alatt volt az infláció, amely 44 évvel ezelőtt volt hasonló arányú..." Akkor éppen 1970 et írtunk! Ilyenkor mi van?
Versenyzünk az "átkossal"
szeptikus
"CÖF: nevezzék meg a 2010 előtti nemzeti vagyonvesztés felelőseit!" Tessék: orbán banda, simicska banda, pintér banda.
Vizual
@feco fero: Miért lenne mérce ? Sokan ízelítőt kaptunk abból a rendszerből, melynek nem egyszer hangot is adtunk. És pozitívabban ítéltük meg mint az elmúlt 25 évet. és igazunk lett. Mert Orbán és rendszere is visszatér. Ettől még nem lesz mérce. mert Orbán pontosan azt fogja megvalósítani amit belevizionáltak és -nak sokan. Nos az lesz az igazi kommunizmus. mert Kádár alatt nem tudtunk a rosszról, Megkíméltek bennünket, de nem is foglalkoztunk vele, mert éppen moziban voltunk, vagy udvaroltunk, dolgoztunk, tanultunk és hasonló jókat csináltunk. Magyarán biztosította a rendszer a jó és jobb élethez a feltételeket.
Bencsik úr meg hasonló módon végre kesereghet. 44 évvel ezelőtt a fizetés is pár ezer Ft. volt, 3,60 volt a kenyér és sorolhatnám. És hová tartozik ez az igazmondó ? Hallhatod hetente.
Vizual
...és remélem nem hiszed el amit írtam !
feco fero
@Vizual: NE REMÉNYKEDJ!!! El hiszem !
Amit említesz az csak a jég hegy csúcsa! A sok százezer lakásról szót sem ejtettél, miközben saját jövőnkért dolgoztunk, szórakoztunk, tanultunk...stb.
Arról nem is beszélve, is hogy milyen munkatársi kapcsolatok voltak, a közös kirándulások, a cégért tartott plusz "mű" szakok, kaláka építkezések, és ami a legfontosabb: KMK!!!
Aki nem dolgozott azt Közveszélyes Munka Kerülőként börtönbe vitték!!!
Mostanában mikor lesz ilyen törvény?,,,,,,,,,,,,???
Most ami kiverte a biztosítékot nálam, hogy megint egy 40 évvel ezelőtt történtekre hivatkozik Lázár Úr a "Paksi bővítés " kapcsán, mely szerint " az elmúlt 40 év legjobb üzlete" Egy napon belül már a második főméltóság hivatkozik a 44. ill. a 40 évvel ezelőtti siker sztorikra. Csak így tovább URAIM!!!
Lehetséges, hogy belátták, hogy aki meg tagadja a múltját, annak jövője sincs?!
Vagy rájöttek arra az egyszerű logikára, hogy a múltunk a jövő lehetősége?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.